kreedka
Nowicjusz
|
 |
« Odpowiedz #90 : Maj 21, 2007, 18:05:57 » |
|
Tellerka, nie ma pajęczynek na takie rzeczy staram się zwracać uwagę. Nie mam już tych listków bo uschły i wyrzuciłam, ale były normalne zdrowe, oglądałam każdy ze zdumieniem. MaciejKa dzięki za podpowiedz, spróbuje z tym nawozem, może da się ja jeszcze odratować. Szkoda by mi jej było... 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
natita
|
 |
« Odpowiedz #91 : Maj 23, 2007, 11:54:48 » |
|
Moja cytrynka skierniewicka już jest w drodze do mnie, tylko boję się o te upały.... Ale przecież to cytrus - lubi gorąco... Bardziej wrażliwej roślinki w taki upał bym nie zamówiła... Dam znać jak dojdzie.
|
|
|
|
|
|
Nie warto być dobrym - to się nie liczy... Liczy się ta jedna wpadka, która zdarzyć się może każdemu, a za którą dostanie się publiczny lincz bez jednego choćby pytania.- lekcja ff
|
|
|
Sirga
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #92 : Maj 23, 2007, 12:10:07 » |
|
A moja cytrynka dzisiaj padla już calkowicie  najpierw opadly jej liście potem pojedyńczo owoce i kwiaty a na koniec mój kocur ją "dobił" zrzucając doniczkę z parapetu  jednak po rozsypaniu sie ziemi wzlecialo w powietrze masę muszek takich a'la owocówek czy to mógl być problem? bo tak to miala nawozik specjalny do cytrusow i była regularnie podlewana.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Petra
|
 |
« Odpowiedz #93 : Maj 23, 2007, 13:20:45 » |
|
Wsadź ją do doniczki, spryskaj czymś owadobójczym, do podłoża wsadź pałeczki nawozowo-owadobójcze, powinna powypuszczać nowe odgałęzienia jak tylko dojdzie do siebie.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Sirga
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #94 : Maj 23, 2007, 13:58:40 » |
|
Dziękuje za poradę 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
natita
|
 |
« Odpowiedz #95 : Maj 24, 2007, 16:58:31 » |
|
A mojej jeszcze nie ma.... 
|
|
|
|
|
|
Nie warto być dobrym - to się nie liczy... Liczy się ta jedna wpadka, która zdarzyć się może każdemu, a za którą dostanie się publiczny lincz bez jednego choćby pytania.- lekcja ff
|
|
|
|
natita
|
 |
« Odpowiedz #96 : Maj 28, 2007, 12:22:01 » |
|
Dotarła w piątek w bardzo dobrym stanie, jutro ją przesadzę. Na razie nie widać kwiatów, ale i tak w tym roku nie pozwolę jej jeszcze owocować...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
michal_d
Nowicjusz
|
 |
« Odpowiedz #97 : Czerwiec 08, 2007, 17:34:40 » |
|
TADAM! Cytryna z pestek wsadzona =) 
|
|
|
|
|
|
Miłość - jedno z jedynych słów które boli...
|
|
|
|
tellerka
|
 |
« Odpowiedz #98 : Czerwiec 08, 2007, 18:44:36 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
michal_d
Nowicjusz
|
 |
« Odpowiedz #99 : Czerwiec 08, 2007, 20:19:53 » |
|
|
|
|
|
|
|
Miłość - jedno z jedynych słów które boli...
|
|
|
magdalena222
Nowicjusz
|
 |
« Odpowiedz #100 : Lipiec 01, 2007, 08:51:47 » |
|
Moja cytryna z castoramy będzie niedługo kwitła. A juz myslałam, że z niej nic nie będzie. Taką "wyblakłą" kupiłam, jak zwykle z litości... ale juz rośnie Zwykle jednak zaopatruję się w takie drzewka w Skierniewicach na Skierniewickim Święcie Kwiatów Owoców i Warzyw. Można tam kupić praktycznie każdą roślinę.
|
|
|
|
|
|
pozdrawiam cieplutko
|
|
|
|
tellerka
|
 |
« Odpowiedz #101 : Lipiec 01, 2007, 09:33:34 » |
|
na Skierniewickim Święcie Kwiatów Owoców i Warzyw. A kiedy ono jest? Pozdrawiam 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
magdalena222
Nowicjusz
|
 |
« Odpowiedz #102 : Lipiec 01, 2007, 15:26:53 » |
|
W tamtym roku było 16-17 września. W tym powinno być podobnie, ale dokładnej daty jeszcze nie znam.
|
|
|
|
|
|
pozdrawiam cieplutko
|
|
|
|
tellerka
|
 |
« Odpowiedz #103 : Lipiec 01, 2007, 16:08:47 » |
|
Ok, dzięki, będę czujna 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
nowira
Rezydent

łódzkie - strefa 6B
|
 |
« Odpowiedz #104 : Lipiec 01, 2007, 22:33:03 » |
|
Ja też tam bywam od trzech lat / dla działkowców organizowane są wycieczki/, zostawiam sporo pieniędzy, ale przywożę dużo roślin.  Lubię uczestniczyć w tym święcie, w tym roku też będę. Ale się będzie działo 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Takeru
Nowicjusz
|
 |
« Odpowiedz #105 : Sierpień 22, 2007, 11:18:03 » |
|
Witam. Wczoraj kupiłem 2 Cytryny Skierniewickie i mam takie pytania, jak je hodować? Chodzi mi oto że byście napisali swoje sposoby a nie to co jest napisane na stronach www. Pozdrawiam. 
|
|
|
|
|
|
Pozdrawiam ze Szczecina, Rafał
|
|
|
|
tellerka
|
 |
« Odpowiedz #106 : Sierpień 22, 2007, 11:23:52 » |
|
Nie mam sposobu. Sposób znalazł przedziorek Pozdrawiam 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Mara
Nowicjusz
|
 |
« Odpowiedz #107 : Październik 17, 2007, 11:39:18 » |
|
|
|
|
|
|
|
Pozdrawiam z Łodzi 
|
|
|
Sundorf
Nowicjusz
|
 |
« Odpowiedz #108 : Październik 17, 2007, 14:10:36 » |
|
Witam, w mojej cytrynce są jakies robaki w donczce, jakiś czas temu zrzucila wszystkie listki i zaczyna zasychać , co mam robić i czym leczyć. Pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
tellerka
|
 |
« Odpowiedz #109 : Październik 17, 2007, 14:23:29 » |
|
Sundorf, poszukaj w dziale szkodniki? 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
MaciejKa
Nowicjusz
|
 |
« Odpowiedz #110 : Październik 17, 2007, 14:23:59 » |
|
Mara, powiem Ci ze ponoc obrywanie pąków wplywa na sile rośnięcia owocow. Ale ja bym sobie darowal ten zabieg, bo na owoc bedziesz jeszcze musiala czekac, a zapachu kwitnacej cytryny nic Ci nie zastpapi. Sundorf, po pierwsze zmien ziemie. Zrob fotki robakom a forumowi specjalisci od opryskow napewno cos doradza. Pozatym to ze gubia liscie przed zima to ponoc calkiem normalne.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
tellerka
|
 |
« Odpowiedz #111 : Październik 17, 2007, 14:25:19 » |
|
Mara, moim zdaniem kwiatki same opadną...  Zasilaj cytrynkę, zapewnij sporo światła i chuchaj  Mam nadzieję, że wypuści nowe listki...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
tellerka
|
 |
« Odpowiedz #112 : Październik 17, 2007, 14:26:23 » |
|
Pozatym to ze gubia liscie przed zima to ponoc calkiem normalne. Tylko że taką spora cytrynke trzeba czymś wyżywić... 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|