|
|
magus3
Nowicjusz
|
 |
« Odpowiedz #1 : Listopad 13, 2007, 22:43:23 » |
|
Ciekawe szczególnie mi się podoba kroplówka. Ale czy np do sukulentów można zastosować tą podstawkę bo tylko z nimi mam problem w podlewaniu (zawsze za dużo)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
JeyDee
|
 |
« Odpowiedz #3 : Listopad 13, 2007, 23:27:45 » |
|
Kroplówka mnie powaliła  (nie negując jej użyteczności). Za to instrukcja montowania knota jest genialna  . Co prawda nie ścierpiałabym takiego widoku na codzień, ale na okoliczność wyjazdu doskonała.
|
|
|
|
|
|
Pozdrawiam - Jola  A Stefek bezczelnie zmienił szkodę... Moje chychcie
|
|
|
BASIA TEL
Rezydent

mazowsze 6b
|
 |
« Odpowiedz #4 : Listopad 14, 2007, 11:00:52 » |
|
ja stosuję te szklane napełnione wodą ,bardzo dobre ,i mam bańki ,ale trzeba odkażac ,to o tych bańkach pisałyśmy TELLERKA,co link wkleiła Zoe
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Zoe
Gość
|
 |
« Odpowiedz #5 : Styczeń 12, 2008, 18:41:33 » |
|
Jest jeszcze inny sposób podlewania. Jest on wykorzystywany dla roślin, które potrzebują mniej wody oraz dla wszystkich w okresie kiedy bezpośredniego podlewania nie ma kto zrobić, a nas w domu nie ma stosunkowo krótko. Wykorzystuje się go także wówczas kiedy nie można moczyć rośliny oraz jeśli woda jest takiej sobie jakości. Czyli zdaje egzamin w różnych warunkach trzeba jedynie o niej wiedzieć i posiadać dodatkową doniczkę o wiekszej średnicy, sporo mchu lub torfu i trochę keramzytu. Przy czym zewnętrzna może być plastikowa, ale roślina musi rosnąć w ceramicznej i nie szkliwionej.  źródło: www.thealpinegarden.com
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
tellerka
|
 |
« Odpowiedz #6 : Styczeń 12, 2008, 21:31:55 » |
|
To jest super pomysł zwłaszcza dla małych sadzonek w ciepłym pomieszczeniu. Dziękuję, Zoe 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
lidka
Aktywny

Podkarpacie 6a
|
 |
« Odpowiedz #7 : Styczeń 13, 2008, 10:45:17 » |
|
Pomysł dobry, tylko zważywszy ze u mnie doniczki stoją już prawie piętrowo, jak włożę jeszcze każdą w drugą odpowiednio większą, to ...zupa zimna 
|
|
|
|
|
|
Nie płacz w liście,nie pisz że los ciebie kopnął, nie ma sytuacji na ziemi bez wyjścia, kiedy Bóg drzwi zamyka-to otwiera okno... ks.Jan Twardowski
|
|
|
|
tellerka
|
 |
« Odpowiedz #8 : Styczeń 13, 2008, 13:43:44 » |
|
Lideczko, pomyślałam, ze np niektore doniczki małe można wstawić w jeden, większy pojemnik, i dookoła wypełnić keramzytem.. i będzie równie ładnie 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
lidka
Aktywny

Podkarpacie 6a
|
 |
« Odpowiedz #9 : Styczeń 13, 2008, 18:59:59 » |
|
To jest jakiś pomysł 
|
|
|
|
|
|
Nie płacz w liście,nie pisz że los ciebie kopnął, nie ma sytuacji na ziemi bez wyjścia, kiedy Bóg drzwi zamyka-to otwiera okno... ks.Jan Twardowski
|
|
|
|
Zoe
Gość
|
 |
« Odpowiedz #10 : Styczeń 13, 2008, 20:13:00 » |
|
Dziewczyny w tym nie chodzi by już stosować. Pomysł należy znać i wykorzystać jak będzie potrzeba. Im więcej znamy sposobów by sobie pomóc, tym łatwiej dokonać wyboru najkorzystniejszego dla nas.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
tellerka
|
 |
« Odpowiedz #11 : Styczeń 13, 2008, 20:29:55 » |
|
Zoe, taki pomysł to skarb. Trzeba tylko małe roślinki przesadzić do ceramicznych doniczek... Pozdrawiam 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Maj@
|