Kami
Nowicjusz
|
 |
« Odpowiedz #90 : Grudzień 02, 2008, 23:30:22 » |
|
JeyDee - serdeczne dzięki. Gotuję sporo (mimo bycia kobietą pracującą), ale kuchnia jest otwarta na pokój, więc tej pary tak wiele tam nie ma - będę podlewała od czasu do czasu. A czy powinnam mój nabytek przesadzić? Czy ma sobie rosnąć w tej sklepowej doniczce?
|
|
|
|
|
|
Pozdrawiam Kami
|
|
|
|
JeyDee
|
 |
« Odpowiedz #91 : Grudzień 02, 2008, 23:36:54 » |
|
Też zależy jakie tam ma podłoże.Jak produkcyjny torf to przesadź do ziemi kaktusowej.
|
|
|
|
|
|
Pozdrawiam - Jola  A Stefek bezczelnie zmienił szkodę... Moje chychcie
|
|
|
fungo
Nowicjusz
|
 |
« Odpowiedz #92 : Styczeń 24, 2009, 09:22:20 » |
|
Witam, jestem nowa na forum i dopiero próbuję jakoś ogarnąć całość  Moja zabawa z sukulentami (niekolczastmi  ) zaczęła się jakieś 4 lata temu od paru sztuk kupionych w obi  kupowałam wszystko co mi wpadło w ręce, zaczęło to przybierać formę uzależnienia  jednak po przejściu przez różne gatunki moimi ulubienicami stały się haworthie i to na nie teraz poluję  W wolnej chwili postaram się wkleić trochę zdjęć moich roślin.  Mam pytanko do Dory45, gdzie kupujesz swoje haworthie? Wiedzę po zdjęciach, że masz całkiem pokaźną kolekcję, i do tego część roślin, których nie mogę trafić w Polsce. Pozdrawiam wszystkich Maria
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Dora45_2
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #93 : Styczeń 26, 2009, 21:46:13 » |
|
Hejka. Dawno mnie nie było...  Ja hawortie mam z różnych źródeł. Trochę od Władzia (sprzedaje też na allegro), od kolekcjonerów (należę od lat do PTMK, więc są i kontakty  ale i sporo zza granicy. Trochę kupiłam na eBayu, sprowadziłam z Kultur tkanęe, że wiosną dobierzemy się do Exotiki, bo mają ładne rośliny  Zbieram też gasterie i mam trochę krzyżówek (Gasteria x Haworthia) Powinnam wrzucić zdjęcia nowych nabytków (z jesieni), ale na razie nie będę drażnić  Pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
anna czarnota
|
 |
« Odpowiedz #94 : Luty 25, 2009, 18:47:12 » |
|
A to kilka moich ślicznotek  kto mi pomoże je nazwać  1.  By anczarn2.  By anczarn3.  By anczarn
|
|
|
|
|
|
Pozdrawiam Ania
|
|
|
ursbak
Aktywny

Podlasie
|
 |
« Odpowiedz #95 : Luty 25, 2009, 18:59:40 » |
|
Piękne te Wasze kolekcje....słabosci mnie ogarniają:) moze kiedyś Was dogonię w ilości...zdrowo rośnijcie cudeńka..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Monia123
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #96 : Luty 26, 2009, 23:01:59 » |
|
Aniu, ta na trzecim zdjęciu to chyba reinwardtii v. zebrina, ale nic sobie nie dam uciąć  Gratuluję wszystkim, którzy zaprezentowali tu fotki pięknych roślinek  Jestem pod wrażeniem!!! Ja mam zaledwie trzy haworsje (dostałam je od Probety  ): magnifica, limifolia, a tej trzeciej nazwy nie znam. Postaram się wrzucić fotki niebawem. Miałam je, miałam aż nagle.... ni stąd ni zowąd dopadł mnie wirus, a nie pomyślałam wcześniej żeby się zaszczepić  Efekt jest taki, że molestuję teraz mojego biednego mężulka coby przy okazji podróży służbowej odwiedził Hinzów w Rumii i kupił mi cokolwiek pięknego  Dora - pięknie wyglądają Twoje rośliny w tym jasnym żwirku. Czy możesz odkryć rąbka wiedzy tajemnej i powiedzieć co to dokładnie za podłoże i gdzie można je nabyć? Na koniec zamieszczam link, który niewątpliwie zawiera wirusa (haworsjowego  ) http://www.haworthia.cz/galerie-nahledy.php
|
|
|
|
|
|
Serdecznie pozdrawiam, Monia
|
|
|
|
PEla
|
 |
« Odpowiedz #97 : Luty 27, 2009, 07:28:04 » |
|
Moniu co za stronka!  A myślałam, że Dora ma wszystkie haworthie. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Monia123
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #98 : Luty 28, 2009, 00:29:50 » |
|
|
|
|
|
|
|
Serdecznie pozdrawiam, Monia
|
|
|
|
anna czarnota
|
 |
« Odpowiedz #99 : Marzec 02, 2009, 10:50:43 » |
|
No to pokazuje nasępne  Tej pierwszej mam więcej i chętnie się na coś wymienię   By anczarn By anczarn By anczarn
|
|
|
|
|
|
Pozdrawiam Ania
|
|
|
Ling Ling
Aktywny

Ze strefy subtropikalnej
|
 |
« Odpowiedz #100 : Marzec 05, 2009, 13:37:35 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
nataliaada
|
 |
« Odpowiedz #101 : Kwiecień 10, 2009, 18:50:14 » |
|
Ta haworthia Kami to haworthia cooperi, też mam taką 
|
|
|
|
|
|
Wystarczy Natalia 
|
|
|
Motylka
Nowicjusz
|
 |
« Odpowiedz #102 : Maj 14, 2009, 22:25:47 » |
|
Witam Was dziewczynki:) Ja zaczynam swoja przygodę z haworthią. Mój okaz wygląda tak  i mam nadzieję że kolekcja będzie się szybciutko powiększała. Powiedzcie mi proszę co to za rodzaj haworthi. I czy któraś z Was ma może jakieś inne rodzaje na wymianę?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kesi
Nowicjusz
|
 |
« Odpowiedz #103 : Maj 16, 2009, 18:36:29 » |
|
W Obi są Haworsje po 6,99 zł. Ja właśnie przywiozłam sobie jedną   
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
cymric
|
 |
« Odpowiedz #104 : Maj 16, 2009, 19:49:35 » |
|
Przez was tak się napaliłam,że już kombinuję gdzie postawić haworthiowy ogródek 
|
|
|
|
|
|
Forum rządzi,forum radzi,forum nigdy Cię nie zdradzi.  Jestem Asia 
|
|
|
Motylka
Nowicjusz
|
 |
« Odpowiedz #105 : Maj 18, 2009, 10:57:43 » |
|
W Obi są Haworsje po 6,99 zł.
o dzięki
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kesi
Nowicjusz
|
 |
« Odpowiedz #106 : Maj 19, 2009, 11:12:15 » |
|
Nie ma za co, trzeba łapać okazje, na allegro widziałam takie po 16 zł. Jak tylko wypatrzyłam je w Obi to już za nim mąż nie mógł mnie od nich oderwać, nie pomogły przekonywania, że w domu już miejsca nie ma  Piękna roślinka  . Czy ona duża rośnie ? Niedługo będę musiała jakiś kwietnik wielopoziomowy wykombinować na parapecie 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
stanley
Nowicjusz
|
 |
« Odpowiedz #107 : Maj 21, 2009, 23:37:26 » |
|
Czy ona duża rośnie ?
ja mam swoją ponad 10 lat i mierzy około 22cm wysokości a jej szerokośc to jakieś 12/14cm bo na dole jest szersza z racji tego że puszcza tam małe roślinki.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kesi
Nowicjusz
|
 |
« Odpowiedz #108 : Maj 23, 2009, 11:44:30 » |
|
Dzięki stanley. Gratuluje tak wiekowej roślinki 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Dora45_2
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #109 : Lipiec 19, 2009, 11:06:18 » |
|
Ładne roślinki macie dziewczyny i pewnie rozrastają się Wasze kolekcje  Ja ciągle nie mam czasu porobić zdjęć, bo możne coś nowego by się znalazło... Czekam na Wasze dalsze ciągi zbiorów 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
cymric
|
 |
« Odpowiedz #111 : Lipiec 19, 2009, 16:48:20 » |
|
Fajne  Gruby patyk to ceropegia fusca?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
szeeba
Nowicjusz
|
 |
« Odpowiedz #112 : Lipiec 23, 2009, 13:50:11 » |
|
Oto moje haworthie. Niestety zdjęcia nie są najlepszej jakości  . Ktoś pomoże przy identyfikacji? 1.  2.  3.  4.  5. limifolia  6.  7. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
cymric
|
 |
« Odpowiedz #113 : Lipiec 23, 2009, 16:21:45 » |
|
Fajne  .Możemy się wymienić,jeśli nadal chcesz.Jedyneczka apetyczna bardzo i ma dzieciaczki 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
IwonaAnna
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #114 : Lipiec 23, 2009, 17:10:37 » |
|
Aniu! Kolekcja balkonowa wspanaiała. A gdzie zimuje? 
|
|
|
|
|
|
pozdrawiam serdecznie Iwona
|
|
|
szeeba
Nowicjusz
|
 |
« Odpowiedz #115 : Lipiec 26, 2009, 10:16:28 » |
|
Fajne  .Możemy się wymienić,jeśli nadal chcesz.Jedyneczka apetyczna bardzo i ma dzieciaczki  Asiu, zajrzyj na pw:).
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|