Saori
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #30 : Listopad 27, 2007, 17:19:35 » |
|
To nie prościej jednak kartonem okrywać? Ja tam nie cierpię  A poza tym, obok gwiazdy mam tam jeszcze 5 kalanchoe, majątek bym na te kartony straciła, a tak zaoszczędzimy na świetle 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Saori
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #31 : Grudzień 04, 2007, 12:54:36 » |
|
Moja gwiazda jakos rośnie, a do tego chyba będzie kwitła: 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
rene10x
|
 |
« Odpowiedz #32 : Grudzień 04, 2007, 19:54:33 » |
|
super  moja chyba padnie do swiat 
|
|
|
|
|
|
pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
Maj@
|
 |
« Odpowiedz #34 : Grudzień 05, 2007, 14:15:29 » |
|
Też śliczne ale przynajmniej nie wymaga tyle pielęgnacji bo nie musiesz podlewać ani nie muśi mieć światła śliczna ta kompozycja podoba mi się . 
|
|
|
|
|
|
Pozdrawiam serdecznie Ela.
|
|
|
|
Zoe
Gość
|
 |
« Odpowiedz #35 : Grudzień 05, 2007, 14:24:28 » |
|
A ja kupiłam trzy różne małe roślinki i wstawiłam do doniczki z liśćmi szafirka.  Ponieważ była mi potrzebna płaska doniczka to wyjęłam rosnącego w niej szafirka. rozparcelowałam do innych doniczek i przy okazji zobaczyłam że zbiera się do kwitnienia  Trzeba zabrać z balkonu będzie dodatkowa ozdoba na nowy rok.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
tellerka
|
 |
« Odpowiedz #36 : Grudzień 05, 2007, 14:32:32 » |
|
Ależ fajnie 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
makosz11
|
 |
« Odpowiedz #37 : Grudzień 05, 2007, 15:09:19 » |
|
Ja nie napiszę...komu...to i diabeł dzieci kołysze! Uch! Nawet szafirek na wigilię kwitnie!
|
|
|
|
|
|
Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi : iść przez życie nie czyniąc hałasu. 
|
|
|
|
Maj@
|
 |
« Odpowiedz #38 : Grudzień 05, 2007, 15:35:22 » |
|
Zoe śliczna ta kompozycja.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ursulka
Gość
|
 |
« Odpowiedz #39 : Grudzień 06, 2007, 00:11:33 » |
|
Kupiłam dziś w małek kwiaciarni małą (no z 12 cm) gwiazdę. Babeczka mówi, że to nowa odmiana pochodząca ze skrzyżowania czerwonej gwiazdy z żółtą. Ma ciemnozielone liście, a te które normalnie są czerwone, to i niej są czerwone w nieregularne, różnej wielkości bladożółte cętki. Na czerwonym tle one pięknie kontrastują, roślinka jest przecudna. Spotkałyście już takie? To podobno nowinka tegoroczna, wyhodowana w Polsce. (Fotki wrzucę jak wrócę do domu, tu nie mam jak)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
rene10x
|
 |
« Odpowiedz #41 : Grudzień 06, 2007, 08:56:55 » |
|
kompozycia bardzo ladna 
|
|
|
|
|
|
pozdrawiam
|
|
|
Mirabilis
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #42 : Grudzień 06, 2007, 09:24:34 » |
|
Cudowna kompozycja. Też planuję kupić, ale w sklepach posucha. Nie dość, że zwykłe czerwone to i drogie strasznie. Za to prymulek zatrzęsienie. Wczoraj nawet widziałam kompozycję z pierwiosnka i grudnika.  Wyglądało dziwnie.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Zoe
Gość
|
 |
« Odpowiedz #43 : Grudzień 06, 2007, 15:03:34 » |
|
To faktycznie dziwne zestawienie. U nas pierwiosnków nie ma za to gwiazdek wszelkiej maści, wielkości kształtu i wybarwienaia pod dostatkiem. Od 6 zł do 30 zł. Ostatnio pokazały się azalie domowe "na patyku" czyli szczepione na pniu. Chodziłam koło tego i chodziłam bo wiem, że to to lubi chłód a w blokach wiadomo. Ostatecznie zadecydowała cena. 40 zł. to ciut za dużo i się obeszłam smakiem.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Maj@
|
 |
« Odpowiedz #45 : Grudzień 09, 2007, 13:22:35 » |
|
Ja wczoraj kupiłam azalie na pniu za cał 14 zł jest różowa piękna ma dużo pączków ale 40 zł bym nie dała nigdy u mnie były białe czerwone i różowe . 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|