lidka
Aktywny

Podkarpacie 6a
|
 |
« : Październik 26, 2007, 20:37:17 » |
|
Szukałam ale nie znalazłam,jeśli taki temat już istnieje proszę moderatorki aby go tam przeniosły. W tym roku posadziłam aktinidię mam pytanie jak ją zabezpieczyć na zimę, kiedy przyciąć?
|
|
|
|
|
|
Nie płacz w liście,nie pisz że los ciebie kopnął, nie ma sytuacji na ziemi bez wyjścia, kiedy Bóg drzwi zamyka-to otwiera okno... ks.Jan Twardowski
|
|
|
|
anna czarnota
|
 |
« Odpowiedz #1 : Październik 26, 2007, 21:04:09 » |
|
Mi moje kozy przycięły moja nową aktinidię... 
|
|
|
|
|
|
Pozdrawiam Ania
|
|
|
|
Monia68
|
 |
« Odpowiedz #2 : Październik 26, 2007, 22:09:56 » |
|
Moja rośnie od trzech lat, jeszcze nie przycinałam. Na zimę korzenie okrywam grubą warstwą liści, do tej pory nigdy nie zmarzła.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Monia68
|
 |
« Odpowiedz #4 : Październik 27, 2007, 17:07:30 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Róża
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #5 : Październik 27, 2007, 20:18:07 » |
|
ej, powiedzcie no mi kobitki czy to jest takie jadalne kiwi?? tzn wiem ze napewno nie takie samo jak sie kuouje w sklepie ale czy ma owoce jadalne czy tylko ozdobne? bo ogladalam nasionka na allegro ale nic nie pisalo na ten temat a dla osob ktore nigdy kiwi nie uprawialy moze to byc spora zagadka  o ktorej rozwiazanie prosze 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Monia68
|
 |
« Odpowiedz #6 : Październik 27, 2007, 20:37:28 » |
|
Moje jest jadalne, ale owoców jeszcze się nie doczekałam.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
anna czarnota
|
 |
« Odpowiedz #7 : Październik 27, 2007, 20:40:23 » |
|
Ja owoce jadłam u wujka, on swoje kiwi ma już około 10 lat było smaczne zwłaszcza że ma gładką skórkę.
|
|
|
|
|
|
Pozdrawiam Ania
|
|
|
BASIA TEL
Rezydent

mazowsze 6b
|
 |
« Odpowiedz #8 : Październik 27, 2007, 21:09:57 » |
|
Moje jest jadalne, ale owoców jeszcze się nie doczekałam tak samo i ja mam młode kiwi 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
MajaTeresa
Nowicjusz
|
 |
« Odpowiedz #10 : Listopad 29, 2007, 08:50:24 » |
|
Witam! Na wiosnę planuje kupić sobie aktinidię i posadzić obok altanki (jest to południowo- zachodnia wystawa). Niewiem tylko czy lepiej kupić dwie rośliny (męską i żeńską), czy też samopylną np. pstrolistną "Dr Szymanowski"? Pozdrawiam 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|