|
Monia68
|
 |
« Odpowiedz #30 : Grudzień 07, 2007, 08:57:24 » |
|
Bardzo się przyda, bo jeśli nie kupię w moim ogrodniczym, będę musiała gdzieś zamówić. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
izunia1
Nowicjusz
|
 |
« Odpowiedz #31 : Grudzień 09, 2007, 12:07:56 » |
|
Witam wszystkich serdecznie po raz pierwszy,zainteresował mnie ten temat,ponieważ w tym roku w lipcu kupiłam Gunerę na allegro.Kosztowała 25 zł + koszty wysyłki.Niestety po 2 miesiącach roślina padła.Następnie na allegro kupiłam nasiona,które nie wzeszły.Wywaliłam to wszystko i wyleczyłam się z Gunery .
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Monia68
|
 |
« Odpowiedz #33 : Grudzień 09, 2007, 13:50:10 » |
|
A ja mimo wszystko spróbuję 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Aggi
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #34 : Grudzień 09, 2007, 14:28:22 » |
|
Ja wsiałam sobie gunerę olbrzymią ponad miesiąc temu ze 20 nasionek i teraz coś tam wyłazi.Zobaczymy ile wzejdzie 
|
|
|
|
|
|
 Pozdrawiam Agata .
|
|
|
izunia1
Nowicjusz
|
 |
« Odpowiedz #35 : Grudzień 09, 2007, 22:15:54 » |
|
Witam ponownie."Grzebaniem" w ziemi zajmuję się od niedawna więc jestem świeżakiem bardzo niedoświadczonym.Jedno już wiem napewno! Bardzo ważna jest ziemia do której wysiewamy nasiona.Musi to być ziemia kupowana w sklepach ogrodniczych,a nie w supermarkecie. (Czy odkryłam Amerykę)Przywlokłam z tą ziemią jakieś paskudztwo,które przy podlewaniu wychodzilo na powierzchnię ,małe,fruwające,a potem byly takie maleńkie,białe robaczki.Padaly mi wszystkie siewki,a i zaatakowaly mi większość roślin w domu.Zanim doszlam do tego co się dzieje parę roślin straciłam.Teraz jestem na etapie (choć to nie pora,ale co będzie) przesadzania w nową ziemię. Iza
|
|
|
|
|
|
|
|
|
zielono_mi
Nowicjusz
|
 |
« Odpowiedz #36 : Grudzień 14, 2007, 22:40:39 » |
|
Kupiłam gunerę i nie wiem jak ją dotrzymać do wiosny żywą. Może ktoś mi podpowie co z nią zrobić , gdzie przechować , w jakiej temp. ,jak podlewać. Z góry dziękuję za dobre rady 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
JeyDee
|
 |
« Odpowiedz #37 : Grudzień 14, 2007, 23:45:47 » |
|
Hmm...  Skoro to ogrodowe, to pewno w miejscu widnym i zimnym. Ale niech się ogrodziarze mądrzą 
|
|
|
|
|
|
Pozdrawiam - Jola  A Stefek bezczelnie zmienił szkodę... Moje chychcie
|
|
|
|
Zoe
Gość
|
 |
« Odpowiedz #38 : Grudzień 15, 2007, 08:43:30 » |
|
Rozumiem, że musisz ją przechować w mieszkaniu. Postaw jak radzi JD i ostrożnie podlewaj. Potraktuj ją jak normalnego kwiatka w doniczce. I wiosną nie spiesz się z jej wynoszeniem na zewnątrz. To znaczy wynieść możesz gdzieś do cienia z poczatku na dwie godziny i codziennie coraz dłużej. Na noc musisz zabierać do pomieszczenia. Dopiero jak minie okres przymrozków, a roślina będzie zahartowana możesz zostawić na noc.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ewa-Maria
Gaduła

Małopolska - strefa 6b
|
 |
« Odpowiedz #39 : Grudzień 29, 2007, 15:30:33 » |
|
Monia 68 - dzisiaj zamawiałam w firmie wysyłkowej nasiona i w ofercie znalazłam Gunnera olbrzymia. Nasiona mają bardzo tanie. Nie wiem czy mogę podać nazwę firmy, na wszelki wypadek wstrzymuję się (z ceną też). Jak będziesz zainteresowana służę adresem. 
|
|
|
|
|
|
Pozdrawiam serdecznie - Ewa
|
|
|
|
Monia68
|
 |
« Odpowiedz #40 : Grudzień 29, 2007, 19:18:38 » |
|
Dziękuję za zainteresowanie  Wysłałam pw.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|