k_rol_k
Aktywny

Płyń zawsze pod prąd, z prądem płyną tylko śmieci
|
 |
« Odpowiedz #180 : Wrzesień 02, 2008, 08:30:25 » |
|
Śliczne carnosy dzieczyny, a jakie bujne Moja stoi na parapecie, słoneczko ma ale kwitnąć ani myśli... pewnie dlatego, że ja notorycznie wietrzę i ciągnie jej po plecach... trudno, ani myślę się dla niej kisić - ważne, że ma dużo liści 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Majoki
Gaduła

6a - Mazury/6b-Wawa
|
 |
« Odpowiedz #181 : Wrzesień 02, 2008, 08:41:20 » |
|
Cierpliwości Karolciu,moja wisiała przy samym oknie ok. 10lat.Mikro szpara zimą,resztę roku okno otwarte.Stała bez ruchu chyba ok.3-4 lat, ale jak ruszyła to pół okna zarosło  -dosłownie.Mam plastikowe doniczki do wieszania na ścianie, a że była w takiej,doniczka nie wytrzymała ciężaru i złamała się,dlatego potem stała na parapecie.Co do kwiatów  było to dawno,jak jeszcze miałam inne zainteresowania niż kwiaty.Zaglądałam do niej raz w m-cu aby podlać,dopiero zapach w pokoju mnie zainteresował  i dokonałam odkrycia-że TO kwitnie  była cała w kwiatach, z zza firanki nie było widać.
|
|
|
|
|
|
Są takie chwile w życiu żółwia,że musi komuś dać w mordę. (Andrzej Mleczko) Jolka
|
|
|
olus11
Nowicjusz
|
 |
« Odpowiedz #182 : Wrzesień 02, 2008, 08:45:51 » |
|
A moja carnosa wypuscila paczek który ma okolo 1cm i tak teraz stoi,w ogole sie nie powieksza co robic?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
k_rol_k
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #183 : Wrzesień 02, 2008, 08:50:58 » |
|
Jolu - ale mi wcale nie spieszno do jej kwitnienia Po przeprowadzce stała pół roku jak zaklęta a potem jak wystrzeliła to nie nadążam pędów zawijać... Kwiatuszki może ma śliczne ale ten zapach... Kwitła mi kiedyś carnosa w wynajmowanym mieszkaniu. Nie była moja więc nie mogłam nic z nią zrobić a wisiała pieronica w sypialni nad łóżkiem... było jej coś koło tego co zaprezentowała limba... cała ściana i karnisz... W akcie desperacji wyniosłam się na podłogę do innego pokoju z materacem i śpiworem bo smrodu nie szło znieść 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Majoki
Gaduła

6a - Mazury/6b-Wawa
|
 |
« Odpowiedz #184 : Wrzesień 02, 2008, 08:54:15 » |
|
Bo takie dorodne okazy powinny być np.w oranżerii a nie w sypialni.Moja widocznie miała mniej kwiatów bo zapach był przyjemny.
|
|
|
|
|
|
Są takie chwile w życiu żółwia,że musi komuś dać w mordę. (Andrzej Mleczko) Jolka
|
|
|
k_rol_k
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #185 : Wrzesień 02, 2008, 08:57:14 » |
|
Tamta miała pole do popisu - zanim ktoś mi to mieszkanie wynajął 3 lata stało puste - raz na jakiś czas ktoś wpadł podlać kwiatki... więc robiła co chciała  Powrastała w firankę nawet  W ramach zemsty ciachnęłam jej malutki kawalutek pędu i stąd moja carnosa 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Teśka
Rezydent

Podlasie
|
 |
« Odpowiedz #186 : Wrzesień 02, 2008, 09:00:15 » |
|
K_rol_k- celowo moją trzymam w ciemnym kącie, żeby przypadkiem nie zakwitła  . Intensywny zapach jej kwiatów przekracza wszelkie granice rozsądku  . 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Krystal
|
 |
« Odpowiedz #187 : Wrzesień 02, 2008, 09:01:35 » |
|
A moja carnosa wypuscila paczek który ma okolo 1cm i tak teraz stoi,wogole sie nie powieksza co robic?
Czekać  I nie wzmagać pielęgnacji 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
k_rol_k
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #188 : Wrzesień 02, 2008, 09:02:18 » |
|
I tak doszłyśmy do tematu "Jak zrobić, żeby nie kwitło" 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
olus11
Nowicjusz
|
 |
« Odpowiedz #189 : Wrzesień 02, 2008, 09:14:45 » |
|
to chyba tylko ja czekam z niecierpliwoscia czekam na kwiatka  to mój pierwszy kwiatuszek carnosy więc moze jeszcze nie wiem co mnie czeka
|
|
|
|
|
|
|
|
|
k_rol_k
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #190 : Wrzesień 02, 2008, 09:24:54 » |
|
olus - zakwitnie Ci ta ślicznotka to wyrobisz sobie własne zdanie  Sama widzisz, że dla jednych z nas pachnie a innym śmierdzi... Kwestia gustu 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
anntaris
|
 |
« Odpowiedz #192 : Wrzesień 02, 2008, 10:19:31 » |
|
Ja tam też nie mogę się doczekać kwiatuszków. Mogą być nawet śmierdzące  . limba górskie powietrze każdemu służy  . Gdzie mieszkasz? Ja też poniekąd z gór 
|
|
|
|
|
|
Pozdrawiam Danusia
|
|
|
|
Krystal
|
 |
« Odpowiedz #193 : Wrzesień 02, 2008, 11:12:28 » |
|
Annataris - zajrzałam Limbie w profil  - i mieszka w cuuudooownym miejscu...  Limbo, jakbyś chciała mnie adoptować  - to deklaruję, że też urosnę 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
limba
|
 |
« Odpowiedz #194 : Wrzesień 02, 2008, 11:17:40 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
k_rol_k
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #195 : Wrzesień 02, 2008, 11:19:55 » |
|
Ja się deklaruję na siostrę bliźniaczkę do adopcji z Krystal limbo - przepiękne okolice 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
anntaris
|
 |
« Odpowiedz #197 : Wrzesień 02, 2008, 11:22:39 » |
|
No tak wystarczyło zajrzeć w profil  . Zazdroszczę ci pięknych okolic  .
|
|
|
|
|
|
Pozdrawiam Danusia
|
|
|
k_rol_k
Aktywny