mulatka
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #90 : Czerwiec 10, 2009, 11:37:11 » |
|
Mery powiedz proszę co jej robisz że tak szybko Ci rosnie  Czy nawozisz ? W jakim podłożu siedzi ?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Krystal
|
 |
« Odpowiedz #91 : Czerwiec 10, 2009, 13:26:27 » |
|
Edytko, jak znam życie  - to Mery odpowie : nic szczególnego nie robię....  Po prostu musimy przyjąć do wiadomości : Mery emanuje. I już 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mery
Gaduła

Lato, lato zostań dłużej...
|
 |
« Odpowiedz #92 : Czerwiec 10, 2009, 13:29:06 » |
|
Kasiu ukorzeniałam ją w ubiegłym roku, gdzieś koło kwietnia. Edyta, ja jej nic nie robię  . Kiedy stała na parapecie południowym prawie nie rosła. Miałam jej się pozbyć i chwilowo przestawiłam na północny, a wtedy mocno ruszyła, no i została  . Siedzi sobie w mieszance storczykowo-kaktusowej z warstwą keramzytu na dnie. Zaczęłam nawozić dopiero tej wiosny Compo dla kwitnących i muszę przyznać, że pojawiły się już ogonki kwiatowe  . Zobaczymy co dalej  . EDIT: No Krysiu, czytasz w moich myślach  .
|
|
|
|
|
|
|
|
|
anamat
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #93 : Czerwiec 25, 2009, 22:27:44 » |
|
Moja rośnie jak szalona i muszę ja trochę przyciąć, tylko się zastanawiam czy jej to wyjdzie na dobre. U mnie jak na razie zawiazków kwiatów nie widać  Zdjęcie postaram się dodać jutro 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Katarzyna
|
 |
« Odpowiedz #94 : Czerwiec 25, 2009, 22:34:15 » |
|
A mnie nie udało się jej ukorzenić 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
toska
|
 |
« Odpowiedz #95 : Czerwiec 25, 2009, 23:13:36 » |
|
Moja rośnie jak szalona i muszę ja trochę przyciąć, tylko się zastanawiam czy jej to wyjdzie na dobre. U mnie jak na razie zawiazków kwiatów nie widać  Zdjęcie postaram się dodać jutro  Jak byś się zdecydowala przyciąć to ja jeszcze nie mam takiej  Choć ja nie wiem czy bym przycieła , bała bym sie czy focha nie strzeli 
|
|
|
|
|
|
Będę w raju już za 13 dni
|
|
|
|
Katarzyna
|
 |
« Odpowiedz #96 : Czerwiec 25, 2009, 23:23:01 » |
|
Basiu ja lacunosę tak cięłam że z jednej strony zostało jej tylko tyle co przy doniczce i najpierw szalała ze wzrostem, a teraz kwitnie jak szalona  Myślę że hoja to od hojny i trzeba się dzielić  nigdy nie żałowałam nikomu > nawet jak nie dostawałam nic w zamian  Może jestem Hojnięta, ale pozytywnie  i jak tylko mogę to ciacham niech inni się cieszą 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
anamat
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #97 : Czerwiec 26, 2009, 05:57:47 » |
|
Hoja przycięta na razie siedzi w wodzie, starałam sie ciąć tak żeby były widoczne wypustki z przyszłymi korzonkami. Ta hoja ciężko się ukorzenia więc chciałam najpierw ja ukorzenić zanim będę nią dzielić bo szkoda by było  No chyba, że bardzo chcecie same spróbować to mogę wysłać  Piszcie na pw  Obiecane zdjęcie mojej hoi Biakensis, już po przycięciu  
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
agar
|
 |
« Odpowiedz #98 : Czerwiec 26, 2009, 19:17:16 » |
|
Taka piękna, że nawet się nie dziwię, że motyle do niej ciągną  Śliczna roślinka, Aniu, masz do niej dobrą rękę (w przeciwieństwie do mnie  ).
|
|
|
|
|
|
Pozdrawiam Agnieszka
|
|
|
anamat
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #99 : Czerwiec 26, 2009, 19:34:02 » |
|
agar może chcesz jeszcze raz spróbować, ponoć do 3 razy sztuka 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
agar
|
 |
« Odpowiedz #100 : Czerwiec 26, 2009, 19:46:30 » |
|
Nie, Aniu, dziękuję bardzo za wspaniałomyślną propozycję, ale widocznie biakensis nie jest mi pisana i nie będę się upierać. Mam i tak tłok na parapetach 
|
|
|
|
|
|
Pozdrawiam Agnieszka
|
|
|
adamanna
Nowicjusz
|
 |
« Odpowiedz #101 : Czerwiec 26, 2009, 19:51:36 » |
|
Czy mogę się uśmiechnąć o kawałeczek???? 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
stargazer
Aktywny

wielkopolska
|
 |
« Odpowiedz #102 : Czerwiec 26, 2009, 20:12:39 » |
|
Ja też mogę się uśmiechać po szczepeczkę?? proszę proszę proszę 
|
|
|
|
|
|
Mężczyźni i psy nigdy nie zrozumieją, co kobiety widzą w kotach.
|
|
|
anamat
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #103 : Czerwiec 26, 2009, 20:21:20 » |
|
Dziewczyny piszcie na pw mam jeszcze kilka wolnych kawałków  z chęcią się powymieniam agar rozumiem Cię już się do niej zraziłaś no cóż 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kubulinka
Rezydent

Poznań ; 7a
|
 |
« Odpowiedz #104 : Czerwiec 26, 2009, 22:46:24 » |
|
Aniu, masz ją od malucha? Bo ja mam biakensis, młode rosnące ślicznie, tfu tfu, sadzonki i zastanawiam się jakie zapewnić jej warunki żeby miała jak najlepiej 
|
|
|
|
|
|
"Ludzie bowiem to anioły bez skrzydeł, i to jest właśnie takie piękne, urodzić się bez skrzydeł i wyhodować je sobie..."
Jose Saramago
|
|
|
|
szulbe
|
 |
« Odpowiedz #105 : Czerwiec 26, 2009, 23:13:29 » |
|
Aniu, ja też proszę o podzielenie się informacjami na temat warunków jej uprawy. Kilka kawałków ukorzeniło sie w wielkich bólach, więc szkoda byłoby mi je stracić...
|
|
|
|
|
|
"Prowincja to stan umysłu, a nie miejsce na mapie". - I całe szczęście!
|
|
|
anamat
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #106 : Czerwiec 27, 2009, 06:59:12 » |
|
Ja moja kupiłam na Allegro jako dorosłą roslinkę, na początku tego wątku są zdjecia zaraz po zakupie. Nie byłam z niej za bardzo zadowolona  hoja na początku odchorowała swoje. Przaesadziłam w luźniejszą ziemię z dodatkiem kermazytu i agroperlitu i zasilałam substralem. Hoja w ciągu roku zaczeła rosnąć i zagęszczać się. U mnie stoi na oknie południowo-zachodnim, podlewam dopiero po przeschnieciu ziemi i nie mam z nią kłopotu. adamanna napiasałam na pw 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
adamanna
Nowicjusz
|
 |
« Odpowiedz #107 : Czerwiec 27, 2009, 07:06:50 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Katarzyna
|
 |
« Odpowiedz #108 : Sierpień 20, 2009, 07:08:57 » |
|
Ja też mam  nie Dziękuję Aniu Biakensis
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kubulinka
Rezydent

Poznań ; 7a
|
 |
« Odpowiedz #109 : Sierpień 20, 2009, 08:34:59 » |
|
Jedna z moich chciejstw...  Śliczne soczyste listeczki - gratuluję 
|
|
|
|
|
|
"Ludzie bowiem to anioły bez skrzydeł, i to jest właśnie takie piękne, urodzić się bez skrzydeł i wyhodować je sobie..."
Jose Saramago
|
|
|
cattleya
Nowicjusz
|
 |
« Odpowiedz #110 : Sierpień 20, 2009, 17:18:10 » |
|
Ale zdrowiutkie listeczki!
|