|
|
Dana
Nowicjusz
|
 |
« Odpowiedz #1 : Październik 02, 2007, 18:16:20 » |
|
|
|
|
|
|
|
Pozdrawiam Danuta
|
|
|
ewalukas
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #2 : Październik 02, 2007, 18:29:56 » |
|
Dodam jeszcze, że moją tetrastigmę uratowałam - stała zniszczona remontem u mojej mamy. Uciapałam gałązki, siedziały kilka tygodni w wodzie, puściły korzonki i do ziemi. W ziemi siedzą od czerwca i do tej pory na każdej gałązce jest po 3-4 nowe listki jutro cyknę fotkę mojej 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
makosz11
|
 |
« Odpowiedz #3 : Październik 03, 2007, 11:20:19 » |
|
Tego nie ma w centrach ogrodniczych,okolicznych ,bo ja tą roślinkę wypatrzyłam 20 lat temu w literaturze i od tamtego czasu rozpytuję,także nadal i telefonicznie.Ciesz się,że ją posiadasz,czasami jak jej za ciepło zimą to gubi liście,ale wiosną odbija.Tak samo nie ma aspidystry-żelazny liść- tzw kwiatki naszej babki ,ale na szczęście pojawia się sansewiera biało i kremowo obrzeżona tylko cena roślin chyba z kosmosu wzięta-40 zł i więcej- roślinki ledwie 30 cm z dwoma szabelkami do tego...Może ja mam malo wiarygodne informacje bo z gg lub rozmów telefonicznych...ale kwiatka pokaż koniecznie.
|
|
|
|
|
|
Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi : iść przez życie nie czyniąc hałasu. 
|
|
|
|
tomek137
Gość
|
 |
« Odpowiedz #4 : Październik 03, 2007, 17:44:23 » |
|
dana to jest zdjęcie z allegro?????
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Dana
Nowicjusz
|
 |
« Odpowiedz #5 : Październik 03, 2007, 17:48:59 » |
|
|
|
|
|
|
|
Pozdrawiam Danuta
|
|
|
|
|
|
makosz11
|
 |
« Odpowiedz #7 : Październik 03, 2007, 21:12:02 » |
|
Niemowlak jeszcze.Ja zainteresowałam się tą rośliną tyle lat temu z uwagi na silny i szybki rozrost i chciałam by mi obrosła moje obelkowanie kuchni.
|
|
|
|
|
|
Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi : iść przez życie nie czyniąc hałasu. 
|
|
|
|
rene10x
|
 |
« Odpowiedz #8 : Październik 04, 2007, 07:19:33 » |
|
ewalukas dana ,kurcze ladne macie , moja z palmiarni sie nie przyjela,musze wybrac sie po nastepna
|
|
|
|
|
|
pozdrawiam
|
|
|
Bibi
Nowicjusz
|
 |
« Odpowiedz #9 : Maj 07, 2009, 21:38:33 » |
|
Witam, Szukam sadzonki tetrastigmy. Może ktoś ma i z chęcią się podzieli  W zamian oddam benjamina.
|
|
|
|
|
|
Moje roślinkiPoszukuje: Cynamonowiec cejloński, Mangostan - jeśli ktoś ma proszę o kontakt.
|
|
|
|
|
dziwaczek
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #11 : Maj 18, 2009, 19:53:07 » |
|
Ale piękna, ile ona ma lat?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
limba
|
 |
« Odpowiedz #12 : Maj 18, 2009, 19:57:29 » |
|
Około dwóch
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Mania
Aktywny

Zamojszczyzna - strefa 6a
|
 |
« Odpowiedz #13 : Maj 19, 2009, 18:19:46 » |
|
Renatko, a porobiłaś sadzonki, bo jak odmładzałaś, to rozumiem, że ciachałaś.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
limba
|
 |
« Odpowiedz #14 : Maj 19, 2009, 18:27:05 » |
|
Ciachałam, a jakże ...  Ten mój pierwszy egzemplarz był co najmniej 2 razy większy od tej która pokazałam. Któregoś dnia swą ciężkością połamała podpórki i niestety musiałam pociachać..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Mania
Aktywny

Zamojszczyzna - strefa 6a
|
 |
« Odpowiedz #15 : Maj 19, 2009, 18:53:13 » |
|
A próbowałaś ukorzeniać. Trudna jest? Może Ci coś jeszcze zostało z tych pociachanych kawałków. Czy ona faktycznie rośnie w zatrważającym tempie? Na Allegro był opis "Pnącze z horroru".  Ale była tam też kosmiczna cena tej rosliny. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
aneta_76
|
 |
« Odpowiedz #16 : Maj 19, 2009, 19:02:22 » |
|
Kwiatuszek, bardzo ładny  Ale ja się cieszę że wróciło Twoje zdjęcie 
|
|
|
|
|
|
Fiołki, hoye.
|
|
|
|
limba
|
 |
« Odpowiedz #17 : Maj 19, 2009, 19:07:55 » |
|
Rośnie dość szybko.  Mam jeszcze dwie zaszczepki z zeszłego roku, bardzo zaniedbane, ponieważ z braku parapetow zimowały w ciemnym miejscu. Zaczynają coś wypuszczać, więc miejmy nadzieje, że się rozrosną. Horrorem to była ta cena z allegro..  Też widziałam...Koszmar../ 60 zł  / Kwiatuszek, bardzo ładny  Ale ja się cieszę że wróciło Twoje zdjęcie  Dzięki Anetko.  A ja się ciesze, że widzę Ciebie
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|