|
rene10x
|
 |
« Odpowiedz #30 : Wrzesień 22, 2007, 10:29:19 » |
|
inna jagna bankructwo przez hoje  wszystko mozliwe znów jest na allegro sadzoneczka kerii za 25zl widzieliscie 
|
|
|
|
|
|
pozdrawiam
|
|
|
paolka
Gaduła

Strefa klimatyczna 7a
|
 |
« Odpowiedz #31 : Wrzesień 22, 2007, 10:33:56 » |
|
Rene i Tellerko! To wasze dischidie: 
|
|
|
|
|
|
Pozdrawiam Paulina
|
|
|
Kamihash
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #32 : Wrzesień 22, 2007, 10:33:59 » |
|
dziewczyny, to nasze hobby podchodzi już pod "zbieractwo"  hehe, pozdrawiam!
|
|
|
|
|
|
pozdrawiam cieplutko  Kamila
|
|
|
|
rene10x
|
 |
« Odpowiedz #33 : Wrzesień 22, 2007, 10:41:26 » |
|
paolko alez one cudne , bardzo bardzo dziekuje ,jak wyslesz w poniedzialek napisz jakie koszta i zaraz przeleje pieniazki bede miala z tellerka hoje serduszkowa juz nie moge sie doczekac
|
|
|
|
|
|
pozdrawiam
|
|
|
paolka
Gaduła

Strefa klimatyczna 7a
|
 |
« Odpowiedz #34 : Wrzesień 22, 2007, 10:43:06 » |
|
W poniedziałek dam znać. Tylko muszę znaleźć stosowne kartoniki. 
|
|
|
|
|
|
Pozdrawiam Paulina
|
|
|
|
tellerka
|
 |
« Odpowiedz #35 : Wrzesień 22, 2007, 12:26:56 » |
|
Ojejku.... spadłam z krzesła... Śliczności  Kup sobie jakieś ładne pantofle na jesueń, będzie pudełeczko  Pozdrawiam 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
paolka
Gaduła

Strefa klimatyczna 7a
|
 |
« Odpowiedz #36 : Wrzesień 22, 2007, 12:33:35 » |
|
Pantofle mówisz... Może i niegłupi pomysł Jakieś tam pudełko po butach mam. Tylko czy nie będzie za płaskie.
|
|
|
|
|
|
Pozdrawiam Paulina
|
|
|
|
inna jagna
Gość
|
 |
« Odpowiedz #37 : Wrzesień 22, 2007, 18:57:54 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Pablo
Nowicjusz
|
 |
« Odpowiedz #38 : Wrzesień 22, 2007, 19:18:57 » |
|
Na szczęście hoje nie podobają mi się aż tak, wystarczy mała carnosa, a to podforum przeglądam ot, tak, bez emocji  . Czy tej tak pożądanej hoi kerrii nie sprzedają przypadkiem w Ikei? Co prawda pojedynczy liść, ale chyba się ukorzeni? Dodam też, że jedyne paprotki, jakie ze mną przeżyły (i, odpukać, nadal żyją) to miniaturki z Ikei właśnie za 1 zł - rosną jak głupie i nawet końce im nie usychają.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
probeta
|
 |
« Odpowiedz #39 : Wrzesień 22, 2007, 19:20:37 » |
|
no nie ścierpiałam  - dziewczyny na allegro występuje hoya camphorifolia mam nadzieję że osoby które ją kupiły albo kupują zdają sobie sprawę że ona ma takie kwiaty http://www.bystrupplanter.dk/Pictures/Originals/Camphoripholiablomst.jpgTa hoya ma wiele odmian kolorystycznych ale ta która jest sprzedawana na allegro ma kwiaty białe - przedstawione na bystrupplanter - przepraszam za wyładowanie frustracji ale nie cierpię gdy wprowadza się ludzi w błąd wklejając ładniejsze zdjęcie. Gdy jakaś roślina występuje w wielu formach powinno się ją przedstawiać we właściwej lub choć pisać że powinna mieć kwiaty podobne do przedstawionego zdjęcia ale nie jednakowe. Ja osobiście jako także kupująca chciałabym jednak wiedzieć za co płacę.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
inna jagna
Gość
|
 |
« Odpowiedz #40 : Wrzesień 22, 2007, 19:31:33 » |
|
a to podforum przeglądam ot, tak, bez emocji No to lepiej przestań przeglądać, zanim cię choróbsko dopadnie  Ja też do niedawna tak miałam... bez emocji... A konkretnie do momentu, w którym do mnie dotarło, że hoja wspaniale nadaje się do kolekcjonowania 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
aiszo
Rezydent

Dolny Śląsk - 7a
|
 |
« Odpowiedz #41 : Wrzesień 22, 2007, 20:11:14 » |
|
Czy tej tak pożądanej hoi kerrii nie sprzedają przypadkiem w Ikei? Co prawda pojedynczy liść, ale chyba się ukorzeni? Nie ukorzeni. Kilka osób próbowało i nic.
|
|
|
|
|
|
Przyjdzie czas, przyjdzie rada. Ania.
|
|
|
Famelia
Rezydent

Pomorze, strefa 6b
|
 |
« Odpowiedz #42 : Wrzesień 22, 2007, 21:25:09 » |
|
Słuchajcie, ja bardzo lubię liście mojej carnosy - takie duże i mięsiste. Jaka inna hoja ma podobne? Chciałabym wiedzieć, czego konkretnie szukać. U mnie hojomania jakiś taki delikatny przebieg ma 
|
|
|
|
|
|
Agnieszka
['] Z
|
|
|
|
inna jagna
Gość
|
 |
« Odpowiedz #43 : Wrzesień 22, 2007, 21:29:20 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Famelia
Rezydent

Pomorze, strefa 6b
|
 |
« Odpowiedz #44 : Wrzesień 22, 2007, 21:37:41 » |
|
Może będę w listopadzie w Antwerpii - możesz się wirusem podzielić 
|
|
|
|
|
|
Agnieszka
['] Z
|
|
|
|
inna jagna
Gość
|
 |
« Odpowiedz #45 : Wrzesień 22, 2007, 21:40:00 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
probeta
|
 |
« Odpowiedz #46 : Wrzesień 22, 2007, 21:41:54 » |
|
Famelio hoja Parasitica Lao ma podobneliście do carnosy tylko ciut większe i tak ładnie nakrapiane. Wszelkie verticilaty czy pachyclada też mają takie grubiutkie liście - większość hoi ma takie grubiutkie liście - a wiele z nich dodatkowo się przebarwia na słonecznym miejscu na czerwonawy kolor i wiele hoi ma liście ze srebrnym rzucikiem.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Famelia
Rezydent

Pomorze, strefa 6b
|
 |
« Odpowiedz #47 : Wrzesień 22, 2007, 21:47:27 » |
|
Już Cię zapraszam na piwko Niestety - będę w pracy, pewnie nawet z szefową  Poczekam, aż do Polski przyjedziesz Probeto, dziękuję bardzo, wprawdzie wyprawa na wesele przyjaciółki sprawi, że 3 miesiące będę wychodzić z finansowego dołka, ale już się rozejrzę na allegro, coby trzymać rękę na pulsie wydarzeń  PS. Już jestem po wstępnym rekonesansie, czy będziesz miała tę Lao np za miesiąc lub dwa?
|
|
|
|
|
|
Agnieszka
['] Z
|
|
|
|
inna jagna
Gość
|
 |
« Odpowiedz #48 : Wrzesień 22, 2007, 21:47:43 » |
|
Beatko, a co ma podobne liście do kerrii, tylko bez wcięcia na końcu? Znaczy - jakby trójkąt zamiast jakby serducha, mówiąc obrazowo... Jeszcze bardziej obrazowo to jutro mogę zrobić zdjęcie, ale... wiesz, spałoby mi się spokojniej, wiedząc, co zdobyłam 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
inna jagna
Gość
|
 |
« Odpowiedz #49 : Wrzesień 22, 2007, 21:49:26 » |
|
Niestety - będę w pracy, pewnie nawet z szefową No, a kto mówi, że nie możemy się spotkać służbowo  Szefową wyprawimy na zwiedzanie czegoś 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
probeta
|
 |
« Odpowiedz #50 : Wrzesień 22, 2007, 22:13:05 » |
|
hihihi... przychodzi mi do głowy tylko fikus rombolistny. Nie mam pojęcia musiałałabym poszperać w necie bo w/g mnie tylko kerii ma takie liście ale ona dzieli się na wiele odmian.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
inna jagna
Gość
|
 |
« Odpowiedz #51 : Wrzesień 22, 2007, 22:26:57 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
krysp50
Gaduła

Wielkopolska 7a
|
 |
« Odpowiedz #52 : Wrzesień 22, 2007, 23:16:55 » |
|
U mnie hojomania jakiś taki delikatny przebieg ma U mnie teżżżżżżżż......... Pojechałam po doniczki do ogrodniczego... i wróciłam z kwiatkiem 
|
|
|
|
|
|
Pozdrawiam Krysia
|
|
|
Kamihash
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #53 : Wrzesień 23, 2007, 10:08:21 » |
|
śliczna!!! 
|
|
|
|
|
|
pozdrawiam cieplutko  Kamila
|
|
|
_ula_64
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #54 : Wrzesień 23, 2007, 10:09:44 » |
|
Piękna ta hojeczka
|
|
|
|
|
|
pozdrawiam Ula
|
|
|
Ooo
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #55 : Wrzesień 23, 2007, 19:50:45 » |
|
Doradźcie prosze jak lepiej prowadzić hoje carnose, na zwisającą czy może pnącą  Bo nie moge sie zdecydować. Nie mam zbytnio miejsca przy oknie żeby prowadzić na zwisającą a boje sie że w połcieniu nie będzie rosła i kwitła. Jakich podpórek użyć  Możecie wstawić zdjęcia jeśli dysponujecie, bede wdzieczna 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Petra
|
 |
« Odpowiedz #56 : Wrzesień 23, 2007, 20:09:15 » |
|
Niestety ja nie mam zdjęć, preferuję hoye w pozycji wiszącej i tak też uprawiam compactę.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ooo
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #57 : Wrzesień 23, 2007, 20:50:13 » |
|
Czy któraś z Was ma hoje w pokoju z oknem na zachód  czy połka oddalona o 2-3m bedzie dobrym miejscem czy raczej za ciemym 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
aiszo
Rezydent

Dolny Śląsk - 7a
|
 |
« Odpowiedz #58 : Wrzesień 23, 2007, 20:55:27 » |
|
Za ciemnym! Moje kwitły tylko na południowym i zachodnim oknie. Przynajmniej tak jest u mnie 
|
|
|
|
|
|
Przyjdzie czas, przyjdzie rada. Ania.
|
|
|
|
agar
|
 |
« Odpowiedz #59 : Wrzesień 23, 2007, 21:01:05 » |
|
Potwierdzam, na parapecie przy zachodnim oknie hoja mi kwitła, ale na ścianie w oddaleniu ok.2-3m od okna, w tym samym pokoju, już nie kwitła, choć rosła całkiem nieźle.
|
|
|
|
|
|
Pozdrawiam Agnieszka
|
|
|
|