|
wiolek
|
 |
« Odpowiedz #30 : Wrzesień 21, 2007, 12:26:06 » |
|
e tam.. nie wniesie.. przecież dobrze wie, że takich fajnych dziewczyn się nie wypuszcza z rąk ucięłam z "nówek" i zrobiłam tak jak u Ciebie, dołożyłam je do listków fiołka, to kuzyni więc może się nie pogryzą... chociaż różnie to w rodzinach bywa 
|
|
|
|
|
|
(L) Wioletta
|
|
|
|
tellerka
|
 |
« Odpowiedz #31 : Wrzesień 21, 2007, 12:28:29 » |
|
Ale lokalizacja tego wynalazku jeszcze lepsza - u męża za komputerem... chociaż cieplo mają  Dziewczyny! Jesczze chwila a skretnikowy dzial powstanie Od 10:30 naprodukowałyście 5 stron postów - temat gorący jak kartofel  <Ja się nie zarażę, ja się nie zarażę> Dziekuję za linki, wstawię w rozmnażaniu. <Ja się nie zarażę, ja się nie zarażę, kupiłam przeciez dzisiaj hoję> Pozdrawiam 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
wiolek
|
 |
« Odpowiedz #32 : Wrzesień 21, 2007, 12:35:45 » |
|
na pewno się nie zarazisz... benek nadal się ukorzenia, ale myślę, że razem z nim dostaniesz skrętniczka..  p.s. jaką hoję? gdzie tą hoję? za ile tą hoję? a gdzie foto hoi?
|
|
|
|
|
|
(L) Wioletta
|
|
|
|
tellerka
|
 |
« Odpowiedz #33 : Wrzesień 21, 2007, 12:53:01 » |
|
Na multiflore mnie wzięło, na allegro Pozdrawiam 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
natita
|
 |
« Odpowiedz #34 : Wrzesień 21, 2007, 12:54:36 » |
|
Wiolek, czy Ty te listki posadziłaś pod kątem? I nerwami do góry, tak? Pytam, bo właśnie mam 12 listków do ukorzenienia i się zaraz za to zabieram a to mój pierwszy raz...
|
|
|
|
|
|
Nie warto być dobrym - to się nie liczy... Liczy się ta jedna wpadka, która zdarzyć się może każdemu, a za którą dostanie się publiczny lincz bez jednego choćby pytania.- lekcja ff
|
|
|
|
natita
|
 |
« Odpowiedz #35 : Wrzesień 21, 2007, 12:56:09 » |
|
A nie, sory nerwami do dołu - dopiero przy powiększeniu zobaczyłam
|
|
|
|
|
|
Nie warto być dobrym - to się nie liczy... Liczy się ta jedna wpadka, która zdarzyć się może każdemu, a za którą dostanie się publiczny lincz bez jednego choćby pytania.- lekcja ff
|
|
|
|
tellerka
|
 |
« Odpowiedz #36 : Wrzesień 21, 2007, 12:56:29 » |
|
Dalsze uwagi o rozmnażaniu skretników + fotki proszę umieszczać w dziele o rozmnażaniu...  coooo? Pozdrawiam 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
wiolek
|
 |
« Odpowiedz #37 : Wrzesień 21, 2007, 12:58:30 » |
|
już zabrałam, nie widziałam Twojego postu Tellerko, sorki
|
|
|
|
|
|
(L) Wioletta
|
|
|
|
inna jagna
Gość
|
 |
« Odpowiedz #38 : Wrzesień 21, 2007, 13:49:41 » |
|
Aleście się rozpędziły Słuchajcie, co do Dibleys'a, to mam prawie osobiste doświadczenia, koleżanka zamawiała u nich fiołki - miały być na prezent dla jej przyjaciółki, fiołkowej maniaczki. Przyszły w świetnej formie, widziałam je na drugi dzień po przybyciu, kiedy koleżance szmatą łzy wylewane z ich powodu podcierałam  Chyba z 5 ich było, przyszły w doskonałej formie, tylko... No, nie bardzo nadawały się na przedślubny prezent, bo takie... no, mało efektowne  Tycie sadzoneczki, znaczy Dlatego chociaż ich skrętniki budzą we mnie wielkie żądze, nie bardzo się palę do zamawiania u nich...  No, ale ja jestem osoba niecierpliwa, i lubię od razu duże 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
wiolek
|
 |
« Odpowiedz #39 : Wrzesień 21, 2007, 13:54:56 » |
|
a kto woli małe? (tylko bez skojarzeń!  ) ja mam nadzieję że JD znajdzie mi jakieś namiary, a jak się nie uda, to zamówię u nich, zakochałam się w tym fiołku żółtym...
|
|
|
|
|
|
(L) Wioletta
|
|
|
|
JeyDee
|
 |
« Odpowiedz #40 : Wrzesień 21, 2007, 14:31:17 » |
|
Wiołek, co tu kombinować - wpisz w Google "Rotherham garden centre" i wyskakuje pełno adresów 
|
|
|
|
|
|
Pozdrawiam - Jola  A Stefek bezczelnie zmienił szkodę... Moje chychcie
|
|
|
|
wiolek
|
 |
« Odpowiedz #41 : Wrzesień 21, 2007, 14:33:44 » |
|
tak już robiła, ale wtedy asortyment nie taki, bardziej ogrodowy... wyślę smskiem listę tych punktów, niech łazi... skoro kocha 
|
|
|
|
|
|
(L) Wioletta
|
|
|
|
wyrak
|
 |
« Odpowiedz #42 : Wrzesień 21, 2007, 15:02:20 » |
|
Wiolek, mam skrętniki z tego samego źródła i chcę Cię "ostrzec" przed jedną rzeczą. Niech Cię nie podkusi wystawianie ich choćby na najmniejsze słońce. Moje stały najpierw na wschodnim oknie - więdły, potem na szafce, gdzie słonko miały tylko 1 godz.-więdły teraz stoją cały dzień na oknie które jest zacienione przez drzewa i po prostu odżyły. Niestety moja mama swoich nie uratowała (wschodnie okno).
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
JeyDee
|
 |
« Odpowiedz #43 : Wrzesień 21, 2007, 15:12:50 » |
|
Wiołek, nie szkodzi, że ogrodowe. One przeważnie mają przy okazji sklep z bajerami i palety z domowymi. Tylko z serca radzę wyślij mu nazwę łacińską. Po zwyczajowej może się nie dogadać.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
wiolek
|
 |
« Odpowiedz #44 : Wrzesień 21, 2007, 15:27:59 » |
|
oki, wysłałam mu poprzednio linki ze zdjęciami, niech wie jak wygląda "bilet do raju"  , a przy okazji były tam nazwy kfiatuszków w łacinie, dodatkowo ma dzwonić na bieżąco, myślę że jeżeli tylko coś będzie fajnego to mi to kupi ____ Wyrak które źródło masz na myśli? allegro czy tą stronkę angielską?
|
|
|
|
|
|
(L) Wioletta
|
|
|
|
tellerka
|
 |
« Odpowiedz #45 : Wrzesień 21, 2007, 15:35:04 » |
|
Ale na wszelki wypadek zalec mu kupno kasku Bo ja tam nie bylabym pewna jego głowy gdy zobaczysz nie co co sobie przez rozmowę komórkową wyobrazilaś... Bo wyobraxnia estetyczna mężczyzn ZNACZĄCO sie rózni od naszej  Pozdrawiam 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
wiolek
|
 |
« Odpowiedz #46 : Wrzesień 21, 2007, 15:39:20 » |
|
uparłyście się chyba, żeby mnie zdenerwować a ja się nie dam  , będzie wysyłał mmsy  i wierzę w niego... chyba 
|
|
|
|
|
|
(L) Wioletta
|
|
|
|
JeyDee
|
 |
« Odpowiedz #47 : Wrzesień 21, 2007, 15:44:59 » |
|
Ależ wierz sobie, kto ci broni Tylko się ubezpiecz 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
dcmiel
|
 |
« Odpowiedz #48 : Wrzesień 21, 2007, 22:29:49 » |
|
Kilka dni temu w moim ulubionej kwiaciarni widziałam skrętnika z ogromnymy liśćmi coś podobnego http://www.gesneriads.ca/strep241.htm Kosztował 30 zł Liscie jeszcze większe niż na zdjęciu
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
JeyDee
|
 |
« Odpowiedz #49 : Wrzesień 21, 2007, 23:33:16 » |
|
Streptocarpus Wendlandii 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
dcmiel
|
 |
« Odpowiedz #50 : Wrzesień 21, 2007, 23:36:02 » |
|
Pani nie potrafiła podać nazwy. Jak jeszcze będzie, to zrobię mu fotkę.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
JeyDee
|
 |
« Odpowiedz #51 : Wrzesień 21, 2007, 23:40:40 » |
|
Jak jeszcze będzie... to wiedz, że to wyjątkowy rarytasik 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
dcmiel
|
 |
« Odpowiedz #53 : Wrzesień 22, 2007, 18:28:46 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
inna jagna
Gość
|
 |
« Odpowiedz #54 : Wrzesień 22, 2007, 18:52:51 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
JeyDee
|
 |
« Odpowiedz #55 : Wrzesień 22, 2007, 18:58:35 » |
|
Jagna, to jest taki, co z reguły obskakuje sezon 1 (słownie: jednym) liściem Donia ma egzemplarz wyjątkowej urody Ale jakby jakaś ochotniczka  gramotna w zagranicznych językach wyszperała z czeluści netu instrukcję rozmnażania to zapewne parę osób by się ucieszyło 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
inna jagna
Gość
|
 |
« Odpowiedz #56 : Wrzesień 22, 2007, 19:01:10 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
JeyDee
|
 |
« Odpowiedz #57 : Wrzesień 22, 2007, 19:09:49 » |
|
Streptocarpus Wendlandii Tylko nie wygrzeb jakichś nowych apopleksjogennych linków 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
dcmiel
|
 |
« Odpowiedz #58 : Wrzesień 22, 2007, 19:27:23 » |
|
Dziewczyny, będę o Was pamiętać  Jagna to i tak jest cierpliwa  Ciągle mi coś wypada. A do przesyłki dla Ciebie to tylko wchodzi w grę poniedziałek, tak najbezpieczniej. JeyDee - czy ten rozmnaża się inaczej niż te małe  Czy faktycznie trafiłam taki rarytas  nie zdawałam sobie z tego sprawy.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
anamat
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #59 : Wrzesień 22, 2007, 20:19:55 » |
|
Piękny okaz Moje skrętniczki już prawie wszystkie przekwitły teraz czekam do wiosny na nowe kwiatki 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|