|
kiczulka
|
 |
« Odpowiedz #30 : Listopad 18, 2008, 21:35:26 » |
|
Straciłam ostatnio tyle sadzonek, że wolę dmuchać na zimne. Paradoksalnie, ucięłam ostatnio kilka belli, żeby wyrównać roślinę mamy, wsadziłam do wody i postawiłam na lodówce. Z dala od okna i z dala od ciepła. I co  Wszystkie puściły korzonki. A lista strat tej jesieni jest dłuuuga  Zostawiłam dwie w spaghnum, jedna poszła do wody.
|
|
|
|
|
|
Pozdrawiam, Ania
|
|
|
|
limba
|
 |
« Odpowiedz #31 : Listopad 18, 2008, 21:40:59 » |
|
Ona ma piekne liście. Ja w październiku ukorzeniałam w wodzie, bardzo szybko pokazała piękne korzenie. Włożyłam do ziemi i "klaps" hoja pogubiła listki i niestety nie udało mi się jej odratować  . Dolnoślaskowa ma już ukorzenioną, ale widziałyście za jaką cenę..?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
probeta
|
 |
« Odpowiedz #32 : Listopad 18, 2008, 21:59:56 » |
|
Ta hoja ma jednodniowe kwiatki (w/g literatury) przy braku miejsca w naszych mieszkaniach może nie warto jej aż tak żałować?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kiczulka
|
 |
« Odpowiedz #33 : Listopad 18, 2008, 22:03:19 » |
|
O, to pocieszające. Jak padnie, to padnie  Jednak chciałabym mieć jakiś sukces po ostatnich porażkach
|
|
|
|
|
|
Pozdrawiam, Ania
|
|
|
|
probeta
|
 |
« Odpowiedz #34 : Listopad 18, 2008, 22:18:39 » |
|
Aniu ja też tracę sporo a w zasadzie traciłam, teraz już troszkę mniej ale wpadki też się jeszcze trafiają. Hoje są naprawdę trudne do ukorzeniania i ciężko jest stwierdzić dlaczego np jedna sadzonka tej samej rośliny się przyjmie a druga nie - mimo że były cięte i ukorzeniane w tym samym czasie. Sporo forumowiczek miało z nimi wpadki nie masz co sobie zarzucać.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kiczulka
|
 |
« Odpowiedz #35 : Listopad 19, 2008, 08:27:24 » |
|
Pewnie masz rację i dziękuję za słowa pocieszenia  Lista strat w ostatnich tygodniach jest dość długa  (kentiana, hasselti, publicalyx red button i diversifolia dogorywa). Stąd moje pytania Zobaczymy, jak będzie z tą hoją, nie będę zbyt na nią chuchać i pewnie zrobi mi na złość i się ukorzeni 
|
|
|
|
|
|
Pozdrawiam, Ania
|
|
|
|
kiczulka
|
 |
« Odpowiedz #36 : Grudzień 07, 2008, 17:30:22 » |
|
Sytuacja mojej sadzonki jest taka, że ta w wodzie wypuszcza maleńki korzonek, a te w spaghnum stoją i ... jedną coś trzyma, bo już nie daje się od razu wyciągnąć, druga wychodzi bez problemu. Nie zaglądam do nich, dolewam tylko wody i lekko zraszam spaghnum. I pewnie zrobią mi na złość i się ukorzenią 
|
|
|
|
|
|
Pozdrawiam, Ania
|
|
|
|
inna jagna
Gość
|
 |
« Odpowiedz #37 : Grudzień 07, 2008, 17:31:26 » |
|
No to jak nie zaglądasz, jak wyciągasz? 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kiczulka
|
 |
« Odpowiedz #38 : Grudzień 07, 2008, 17:37:40 » |
|
Jaguś - zajrzeć do niej przy pryskaniu podłoża i pociągnięcie do góry raz od czasu włożenia w podłoże to przy moich ciągotkach to ruszania hoi naprawdę nic  Czasem sama się dziwię, że one mi rosną  Korzystają chyba na tym, że dość dużo pracuję i dla nich mam mało czasu 
|
|
|
|
|
|
Pozdrawiam, Ania
|
|
|
kubulinka
Rezydent

Poznań ; 7a
|
 |
« Odpowiedz #39 : Marzec 04, 2009, 15:39:08 » |
|
Usilnie poszukuję, i ciągle mi umyka. Ma ktoś? Chętnie odkupię 
|
|
|
|
|
|
"Ludzie bowiem to anioły bez skrzydeł, i to jest właśnie takie piękne, urodzić się bez skrzydeł i wyhodować je sobie..."
Jose Saramago
|
|
|
szondelka
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #40 : Marzec 04, 2009, 17:31:40 » |
|
|
|
|
|
|
|
DZIECI POWINNY CHOROWAĆ TYLKO NA ZABAWKI Pozdrawiam Bożena
|
|
|
kubulinka
Rezydent

Poznań ; 7a
|
 |
« Odpowiedz #41 : Marzec 04, 2009, 17:33:15 » |
|
Ale boję się od tego sprzedającego i jeszcze aukcja bez fotki 
|
|
|
|
|
|
"Ludzie bowiem to anioły bez skrzydeł, i to jest właśnie takie piękne, urodzić się bez skrzydeł i wyhodować je sobie..."
Jose Saramago
|
|
|
|