|
natita
|
 |
« : Wrzesień 13, 2007, 21:56:21 » |
|
Kupiłam ją razem z hasselti. Czy te malutkie kropeczki na liściach to jej naturalny stan? : 
|
|
|
|
|
|
Nie warto być dobrym - to się nie liczy... Liczy się ta jedna wpadka, która zdarzyć się może każdemu, a za którą dostanie się publiczny lincz bez jednego choćby pytania.- lekcja ff
|
|
|
|
PuchaczBeyonce
Gość
|
 |
« Odpowiedz #1 : Wrzesień 13, 2007, 21:58:07 » |
|
ładna i wyglada na zdrowa ale zdjecie nie jest zbyt wyraźne 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
natita
|
 |
« Odpowiedz #2 : Wrzesień 13, 2007, 22:02:14 » |
|
Ostrość jest ustawiona na najniższe liście, na których te kropeczki są najbardziej widoczne. Po prostu ciut za małe zdjęcie. Spróbuję zbliżyć listek.
|
|
|
|
|
|
Nie warto być dobrym - to się nie liczy... Liczy się ta jedna wpadka, która zdarzyć się może każdemu, a za którą dostanie się publiczny lincz bez jednego choćby pytania.- lekcja ff
|
|
|
|
natita
|
 |
« Odpowiedz #3 : Wrzesień 13, 2007, 22:05:39 » |
|
 To jest kadr z tego pierwszego zdjęcia.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Dora45_2
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #4 : Listopad 02, 2007, 20:28:04 » |
|
kropeczki są najbardziej widoczne Próbowałaś robić jej prysznic? A oto moja camphorifolia  Co najważniejsze- PUŚCIŁA SIĘ!!!  Moja ma ciemne kropeczki na spodzie liści, ale taką już kupiłam  Myślę, że to ślady po jakichs szkodnikach, ale nie są groźne, są jedynie defektem kosmetycznym.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
rene10x
|
 |
« Odpowiedz #5 : Grudzień 08, 2007, 12:19:34 » |
|
Wreszcie ruszyla 
|
|
|
|
|
|
pozdrawiam
|
|
|
mery
Gaduła

Lato, lato zostań dłużej...
|
 |
« Odpowiedz #6 : Wrzesień 12, 2008, 15:53:54 » |
|
Ukorzeniony w marcu listek, na początku czerwca wygladał tak: Obecnie wyglada tak  :
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kubulinka
Rezydent

Poznań ; 7a
|
 |
« Odpowiedz #7 : Wrzesień 12, 2008, 16:03:32 » |
|
A idź w cholerę 
|
|
|
|
|
|
"Ludzie bowiem to anioły bez skrzydeł, i to jest właśnie takie piękne, urodzić się bez skrzydeł i wyhodować je sobie..."
Jose Saramago
|
|
|
dorotkas
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #8 : Wrzesień 12, 2008, 16:03:50 » |
|
Chyba tą hoje sterydami podlewałaś  Śliczna  Piękne ma listeczki .
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mery
Gaduła

|
 |
« Odpowiedz #9 : Wrzesień 12, 2008, 16:04:20 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mery
Gaduła

|
 |
« Odpowiedz #12 : Wrzesień 12, 2008, 16:18:32 » |
|
Dziewczyny bardzo chętnie  tylko parapety trzeba podłużyć i poszerzyć, bo na razie nic na nie więcej nie upchnę  .
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Krystal
|
 |
« Odpowiedz #13 : Wrzesień 12, 2008, 16:42:17 » |
|
No Kubulinka jakby dosadnie wyraziła to, co i mnie przeleciało przez umysł (tylko, że u mnie to było : a idźże!...  ). Mery, ja już nic nie mówię.  Może Ty też sprzedawaj powietrze ze swojego mieszkania... Z nalepką na słoiku : "Zaczarowane powietrze z Zaczarowanego Ogródka Mery, idealne do wściekłego wzrostu młodych hoi". 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
agar
|
 |
« Odpowiedz #14 : Wrzesień 12, 2008, 17:50:10 » |
|
Dziewczyny, to jakieś fotomontaże Posyłamy nasze pojedyncze listki do Mery na zimę i wiosną odbieramy dorosłe, dorodne rośliny 
|
|
|
|
|
|
Pozdrawiam Agnieszka
|
|
|
mery
Gaduła

|
 |
« Odpowiedz #15 : Wrzesień 12, 2008, 18:06:25 » |
|
agar, na pierwszej stronie mojego wątku jako ostatnie znajduje się zdjęcie młodnika, na pierwszym planie liść z kawałkiem pędu -sadzonka camphorifolii, zdjęcie z 1 czerwca  . To drugie pochodzi dokładnie z 20 sierpnia. Dziś jest kilka listków więcej  .
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
agar
|
 |
« Odpowiedz #16 : Wrzesień 12, 2008, 18:10:55 » |
|
Mery, nie myślałaś o zmianie fachu? Przecież przy takiej ręce do kwiatów mogłabyś konkurować z Tomaszewskim i resztą
|
|
|
|
|
|
Pozdrawiam Agnieszka
|
|
|
mery
Gaduła

|
 |
« Odpowiedz #17 : Wrzesień 12, 2008, 18:18:36 » |
|
Nie wykluczam budowy kilku szklarni i produkcji  , ale...najpierw muszę wygrać w totoloto lub dostać spory spadek  .
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
agar
|
 |
« Odpowiedz #18 : Wrzesień 12, 2008, 18:22:43 » |
|
To ja się mogę zatrudnić jako pomagier do działu "hoje"  Lubię grzebać w ziemi i mogę gadać z roślinkami. Czasami wydają się bardziej sensowne niż ludzie (to już aluzja do rozpoczętego przed 2 tygodniami  roku szkolnego).
|
|
|
|
|
|
Pozdrawiam Agnieszka
|
|
|
|
Krystal
|
 |
« Odpowiedz #19 : Wrzesień 12, 2008, 18:32:37 » |
|
 To ja mogę być wolontariuszka  - też do działu "hoje"  Mogę nawet ziemię mieszać, byle tylko sobie popatrzeć na żywo, jak te czary się dzieją 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
agar
|
 |
« Odpowiedz #20 : Wrzesień 12, 2008, 19:02:26 » |
|
Jeszcze trochę i skompletujemy obsadę. Szefowa Mery ma tylko jedno do zrobienia - zdobyć tę kasę (nie ma dziś jakiegoś losowania?) i możemy działać.
|
|
|
|
|
|
Pozdrawiam Agnieszka
|
|
|
mery
Gaduła

|
 |
« Odpowiedz #21 : Wrzesień 12, 2008, 19:06:08 » |
|
Będę szukać sponsorów
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kiczulka
|
 |
« Odpowiedz #23 : Listopad 18, 2008, 20:23:04 » |
|
Dostałam nieukorzeniony, dość długi pęd tej hoi, pocięłam na małe kawałki, wsadziłam do spagnum i do worka. Mam nadzieję, że się ukorzeni. Trzymajcie kciuki Dziewczyny, bo ostatnio mam sporego pecha do sadzonek 
|
|
|
|
|
|
Pozdrawiam, Ania
|
|
|
mery
Gaduła

|
 |
« Odpowiedz #24 : Listopad 18, 2008, 20:26:05 » |
|
Będziemy telepatycznie wspierać hojkę  , aby dała radę  .
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
agar
|
 |
« Odpowiedz #25 : Listopad 18, 2008, 20:28:53 » |
|
Zawsze możesz ją podrzucić Mery, ona zrobi swoje czary-mery i będziesz miała sprawę z głowy  Oczywiście, trzymam kciuki 
|
|
|
|
|
|
Pozdrawiam Agnieszka
|
|
|
|
kiczulka
|
 |
« Odpowiedz #26 : Listopad 18, 2008, 20:31:12 » |
|
Zawsze możesz ją podrzucić Mery, ona zrobi swoje czary-mery i będziesz miała sprawę z głowy  Oczywiście, trzymam kciuki  To jest doskonały pomysł Mery, czy ty byś ja przełożyła do czegoś? compo? woda? czy zostawić w spaghnum? Zastanawiałam się, czy jednej sadzonki nie włożyć do wody, drugiej do spaghnum, trzeciej do compo...? Może zwiększy to moje szanse 
|
|
|
|
|
|
Pozdrawiam, Ania
|
|
|
|
kaska.k
|
 |
« Odpowiedz #27 : Listopad 18, 2008, 20:44:20 » |
|
Ja niedawno też ją ukorzeniałam i bardzo ładnie puściła korzonki w wodzie  a jak przeniosłam ją do ziemi to po paru dniach wypuszcza już pęd 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mery
Gaduła

|
 |
« Odpowiedz #28 : Listopad 18, 2008, 20:47:28 » |
|
Aniu, nie wiem co Ci radzić  ...pierwsza sadzonka jaką dostałam (właściwie listek) ukorzeniał się w wodzie z węglem. Mimo, ze pogoda była wymarzona, to moczył się chyba z miesiąc, zanim puścił korzenie  . Teraz niedawno, kawałek (taki z parą liści) dostałam jako gratis do zakupów. Bez ceregieli włożyłam sadzonkę do doniczki obok swojej rośliny (w Compo). Przez jakiś tydzień listki marszczyły się więdły, ale teraz sadzonka już zaczęła coś wypuszczać, z pewnością się ukorzeniła. Mimo gorszych warunków teraz łatwiej poszło niż wiosną  .
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mery
Gaduła

|
 |
« Odpowiedz #29 : Listopad 18, 2008, 20:52:20 » |
|
Zawsze możesz ją podrzucić Mery, ona zrobi swoje czary-mery i będziesz miała sprawę z głowy  Za kilka dni umieszczę zdjęcie nowych listków w wiadomej  sadzonce. Wlaśnie zaczyna się puszczać  .
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|