|
JeyDee
|
 |
« Odpowiedz #30 : Maj 30, 2008, 11:46:38 » |
|
Może niech się Beata określi, zanim każesz znowu wątek przenosić  .
|
|
|
|
|
|
Pozdrawiam - Jola  A Stefek bezczelnie zmienił szkodę... Moje chychcie
|
|
|
|
probeta
|
 |
« Odpowiedz #31 : Maj 30, 2008, 12:47:08 » |
|
to synonimy 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
JeyDee
|
 |
« Odpowiedz #32 : Lipiec 20, 2008, 23:34:51 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
tellerka
|
 |
« Odpowiedz #33 : Lipiec 21, 2008, 13:06:57 » |
|
Poproszę oryginały fotek na maila 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
anntaris
|
 |
« Odpowiedz #34 : Lipiec 23, 2008, 11:22:24 » |
|
Jey Dee ty szczęściaro  . Super zdjęcia.
|
|
|
|
|
|
Pozdrawiam Danusia
|
|
|
india
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #35 : Lipiec 23, 2008, 13:45:18 » |
|
Gratuluję fantastycznych zdjęć, a jeszcze bardziej kwitnącej gracilis.
|
|
|
|
|
|
pozdrawiam  india
|
|
|
|
JeyDee
|
 |
« Odpowiedz #36 : Lipiec 23, 2008, 14:04:21 » |
|
Dzięki dziewczyny  . W sumie, jak się głęboko zastanowić  to moje hoje nie wystawiają mi najlepszego świadectwa  . Im bardziej o którejś zapominam, tym lepiej rośnie  . Gracilis zakwitła po tym, jak odstawiłam ją "na chwilę" na półkę hen od okna. "Chwila" trwała coś ze 3 tygodnie i minęła dopiero, jak zobaczyłam pączki  .
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
tellerka
|
 |
« Odpowiedz #37 : Lipiec 23, 2008, 14:11:19 » |
|
To... może.... lepiej nie wracaj z nią? 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
JeyDee
|
 |
« Odpowiedz #38 : Lipiec 23, 2008, 14:16:40 » |
|
W sensie zostaw na półkowym wygnaniu ? Za późno - już wisi na właściwym miejscu. Ale jak widać pąkami nie rzuciła, więc chyba dorównuje spolegliwością belli  .
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mery
Gaduła

Lato, lato zostań dłużej...
|
 |
« Odpowiedz #39 : Lipiec 23, 2008, 15:28:06 » |
|
JeyDee, jakie piękne kwiatki ma ta hoja  ! Moja gracilis to niewielka sadzonka i chyba będę ją zaklinać trzy razy dziennie na okoliczność kwiatów  .
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
agar
|
 |
« Odpowiedz #40 : Lipiec 23, 2008, 16:01:49 » |
|
Moja gracilis też ma sporo pąków kwiatowych, ale jeszcze malutkich. Czy będę miała tyle szczęścia co JeyDee, to się dopiero okaże. Zostawiam ją, bo wyjeżdżam, więc może jako zapomniana spróbuje coś wykombinować...
|
|
|
|
|
|
Pozdrawiam Agnieszka
|
|
|
india
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #41 : Lipiec 23, 2008, 16:15:16 » |
|
JeyDee może hoja poczuła się zagrożona po zmianie miejsca?
|
|
|
|
|
|
pozdrawiam  india
|
|
|
|
JeyDee
|
 |
« Odpowiedz #42 : Lipiec 23, 2008, 16:25:05 » |
|
Miała rzymskie prawo tak się poczuć  .
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
makosz11
|
 |
« Odpowiedz #43 : Lipiec 29, 2008, 09:01:59 » |
|
|
|
|
|
|
|
Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi : iść przez życie nie czyniąc hałasu. 
|
|
|
|
JeyDee
|
 |
« Odpowiedz #44 : Lipiec 29, 2008, 09:05:28 » |
|
No pewnie, że zakwitnie  . Pilnuj jej, bo najładniejszy moment to te na pół rozkwitłe kwiatki  .
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kayenn
|
 |
« Odpowiedz #46 : Sierpień 10, 2008, 10:35:57 » |
|
Przesliczna... a jeszcze jak wanilia pachnie to juz musi byc bosko w domciu  ))
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
makosz11
|
 |
« Odpowiedz #48 : Sierpień 10, 2008, 10:51:40 » |
|
Tylko super fotografa z super sprzętem brakuje  ale hoja zaskoczeniem mnie wzięłą, prawie zadkiem w wózek nie trafiłam 
|
|
|
|
|
|
Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi : iść przez życie nie czyniąc hałasu. 
|
|
|
|
|
dorotkas
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #50 : Sierpień 10, 2008, 10:56:26 » |
|
Śliczna  Nic tylko podziwiać 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Krystal
|
 |
« Odpowiedz #51 : Sierpień 10, 2008, 11:07:48 » |
|
Jagódko - mnie tam absolutnie i całkowicie Twój sprzęt fotograficzny wystarcza!  Tak siedzę, i tak się gapię..... Ach, te bąbelki!  (A moja-Twoja chyba zaczyna coś wypuszczać...  Znaczy - stożuś wzrostu, ale jak mnie to cieszy!!!  )
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
anna czarnota
|
 |
« Odpowiedz #52 : Sierpień 10, 2008, 11:22:41 » |
|
Ślicznie kwitnie  Moja ma coraz większe pączki juz nie mogę się doczekać kiedy się rozwiną 
|
|
|
|
|
|
Pozdrawiam Ania
|
|
|
_ula_64
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #53 : Sierpień 10, 2008, 11:33:42 » |
|
Jagódko ależ ona pięknie kwitnie,chyba masz dobrą rękę do tych kwiatuszków,a może Miki 
|
|
|
|
|
|
pozdrawiam Ula
|
|
|
|
agar
|
 |
« Odpowiedz #54 : Sierpień 10, 2008, 11:41:36 » |
|
Liczę na to, że za kilka dni i moje zdjęcia tu będą. Po przyjeździe z wakacji zastałam na swojej gracilis dużo pąków kwiatowych. Teraz tylko czekam na jej debiut, a wydaje się, że to już wkrótce.
|
|
|
|
|
|
Pozdrawiam Agnieszka
|
|
|
|
makosz11
|
 |
« Odpowiedz #55 : Sierpień 10, 2008, 12:10:36 » |
|
Wcale nie wiecie jak bardzo ja się ucieszyłam z faktu kwitnienia bo to moja pierwsza kwitnąca hoya -w mojej sześdziesiątce! Stoję zawsze,wiadomo,jak bocian i podglądam te wiszące, a tu nagle widzę jakieś coś z kuleczkami...Okulary przecieram, patyczki z kuleczkami nie zniknęły to dmuchnęłam w doniczkę bo ona na nitkach więc kręci się...by lepiej widzieć przesunęłam stopę nieco w prawo i przytrzymałam się kwietnika...siadam z wrażenia, ale ręką nie trafiłam na oparcie wózka bo go nie ma za to zadem namacałam jakąś poręcz...Gdybym kikutem nie oparła się o skrawek stoliczka to bym rymsła w ten przesmyk w jakim stałam: między fotelem,kwietnikiem a stoliczkiem bo wózek nieco odjechał i ja też się przesunęłam ,a w takiej kombinacji wózkowo - cielesno - podglądającej hoyę to wszystko zdarzyć się może! Dzisiaj złapałam kota i wąchał razem ze mną ale w jego spojrzeniu bylo nie tylko zdziwienie,wyrażne politowanie, ale i...wariatka,ot,wariatka -normalnie kichnął na mnie i skiknął ze mnie na fotel i poleciał na balkon...Otworzył się mniejszy koszyczek,większy jeszcze pełen -są tylko dwa, ale radość we mnie ogromniasta.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
JeyDee
|
 |
« Odpowiedz #56 : Sierpień 10, 2008, 12:53:45 » |
|
A niech cię Jagódko - dla ciebie to zapach wanilii ?!  A mnie gracilis "pachniała" skisłym jabłkiem  Pamiętam taki zapach z dzieciństwa, unosił się w sadzie, jak nie nadążaliśmy ze zbieraniem jabłek  .
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
makosz11
|
 |
« Odpowiedz #57 : Sierpień 10, 2008, 13:36:22 » |
|
U mojej babci w ogrodzie takiego zapachu nigdy nie było bo nasza bieda wszystko zdążyła zagospodarować, a zapach...no cóż, może i moje zmysły szwankują, ale mnie tak właśnie pachnie jak w słoiku z cukrem i laską wanilii - przyznaję ten cukier z laską wanilii ma z dobrych 10 lat albo i więcej bo tyle lat nie piekę ciast  to może i skisł 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
agar
|
 |
« Odpowiedz #58 : Sierpień 16, 2008, 14:58:02 » |
|
|
|
|
|
|
|
Pozdrawiam Agnieszka
|
|
|
kubulinka
Rezydent

Poznań ; 7a
|
 |
« Odpowiedz #59 : Sierpień 16, 2008, 14:59:45 » |
|
Moje gratulacje!  Mam nadzieję, że moje obiecane maleństwo od pewnej pani też tak kiedyś poszaleje 
|
|
|
|
|
|
"Ludzie bowiem to anioły bez skrzydeł, i to jest właśnie takie piękne, urodzić się bez skrzydeł i wyhodować je sobie..."
Jose Saramago
|
|
|
|