hszonszcz
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #90 : Wrzesień 16, 2007, 05:47:16 » |
|
a moze kerii variegatke tez 
|
|
|
|
|
|
Wszystko jest trudne zanim stanie sie proste;-)
|
|
|
_ula_64
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #91 : Wrzesień 16, 2007, 06:18:20 » |
|
Cz ty czytasz w moich myślach, kerri wariatkę też ,jesli możesz pozdrawiam Ula
|
|
|
|
|
|
pozdrawiam Ula
|
|
|
|
tellerka
|
 |
« Odpowiedz #92 : Wrzesień 16, 2007, 07:56:55 » |
|
Nieomylnie trafiasz w najbardziej poszukiwane gatunki...  Tylka ta kerii do podziału musi być spora... Pozdrawiam 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
anamat
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #93 : Wrzesień 16, 2007, 08:34:11 » |
|
A ja mam taką nieśmiałą propozycję nie chciał by ktoś kupić ze mna do podziału hoi multiflory jest teraz na Allegro ale cena mnie poraża Czekam na propozycję, może ktoś jest chętny?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
agar
|
 |
« Odpowiedz #94 : Wrzesień 16, 2007, 08:45:27 » |
|
Hszonszczu, jeśli masz takie możliwości to może spróbuj też zdobyć odmianę hindu rope (odwrotnie wybarwiona niż compacta variegata, na zdjęciach Petry to można sprawdzić)  . Myślę, że znalazłyby się i na nią chętne. Tellerko, moje maluchy będą się nadawały do zdjęć dopiero jak zaczną rosnąć. Teraz są w fazie ukorzeniania, chyba nie nadają się na okazy pokazowe. Myślę, że najlepsze egzemplarze mają Te, które o hojach wiedzą wszystko, nasze guru  . Pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
Pozdrawiam Agnieszka
|
|
|
|
wiolek
|
 |
« Odpowiedz #95 : Wrzesień 16, 2007, 08:50:45 » |
|
Anamat! Tutaj! Widzisz moją rękę w górze? 
|
|
|
|
|
|
(L) Wioletta
|
|
|
|
tellerka
|
 |
« Odpowiedz #96 : Wrzesień 16, 2007, 09:14:27 » |
|
Nie jestem pewna, czy hszonszcz ma rezerwację w samolocie towarowym Popieram pomysł  Pozdrawiam 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
natita
|
 |
« Odpowiedz #97 : Wrzesień 16, 2007, 11:56:37 » |
|
Madziarra chcesz compacta variegata?? Hszonszczu dobrze wiesz, że ja też chcę....
|
|
|
|
|
|
Nie warto być dobrym - to się nie liczy... Liczy się ta jedna wpadka, która zdarzyć się może każdemu, a za którą dostanie się publiczny lincz bez jednego choćby pytania.- lekcja ff
|
|
|
Kamihash
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #98 : Wrzesień 16, 2007, 12:08:08 » |
|
hehe Hszonszczu - wszystkie chętne zapisane?  pozdrawiam!
|
|
|
|
|
|
pozdrawiam cieplutko  Kamila
|
|
|
Róża
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #99 : Wrzesień 16, 2007, 12:22:13 » |
|
jeszcze nie wszystkie chetne zapisane!!  jeszcze ja sie zapisuje!! 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
anamat
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #100 : Wrzesień 16, 2007, 12:46:44 » |
|
I ja też 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
natita
|
 |
« Odpowiedz #101 : Wrzesień 16, 2007, 12:47:42 » |
|
a moze kerii variegatke tez  No też! Nie zauważyłam!
|
|
|
|
|
|
Nie warto być dobrym - to się nie liczy... Liczy się ta jedna wpadka, która zdarzyć się może każdemu, a za którą dostanie się publiczny lincz bez jednego choćby pytania.- lekcja ff
|
|
|
|
tellerka
|
 |
« Odpowiedz #102 : Wrzesień 16, 2007, 14:02:18 » |
|
A ja mam taką nieśmiałą propozycję nie chciał by ktoś kupić ze mna do podziału hoi multiflory jest teraz na Allegro ale cena mnie poraża Czekam na propozycję, może ktoś jest chętny? Mówisz o tej za 65 zł? Uważam że cena jest przesadzona... dziewczyny, czy to nie tak że to jest 100% zarobku? Pozdrawiam 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
BASIA TEL
Rezydent

mazowsze 6b
|
 |
« Odpowiedz #103 : Wrzesień 16, 2007, 14:29:46 » |
|
tak jest,czyste zdzierstwo  i nic więcej ,nie dać się 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
hszonszcz
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #104 : Wrzesień 16, 2007, 15:13:50 » |
|
ok,kupilam variegated hindu rope zamiast compacta variegata ale widze ze chcetne beda to sie nie zmartwilam dlugo. Z kerii moze byc problem bo ona duza jest i nie wiem jak mi sie zmiesci w podrecznej torbie razem z fiolkami.Jak bym cos jeszcze kupowala to Wam napisze.
|
|
|
|
|
|
Wszystko jest trudne zanim stanie sie proste;-)
|
|
|
|
tellerka
|
 |
« Odpowiedz #105 : Wrzesień 16, 2007, 15:16:54 » |
|
Wyjmij ją z doniczki i wsadż do butelki plastikowej - wówczas możesz nadać na bagaż 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Lila2006
Rezydent

Kujawsko-pomorskie strefa 6b
|
 |
« Odpowiedz #106 : Wrzesień 16, 2007, 15:39:54 » |
|
hoi multiflory jest teraz na Allegro No i po co ja to przeczytałam.  Tam jest tyle nowych przepięknych hoi, że objawy mojej choroby znowu się nasiliły.  Ceny faktycznie wysokie, ale i rośliny piękne.  Dlaczego ja mam tylko jedno okno nadające się dla hoi? I na dokładkę jeszcze małe bo z drzwiami balkonowymi. Będę musiała pozbyć się mojej ogromnej carnosy, żeby zrobić miejsce na ścianie dla kilku mniejszych, a i tak już dużo nie pomieszczę. Beatko, może są jakieś hoje, które nie lubią za dużo światła? Mam jeszcze okno wychodzące na północny zachód. 
|
|
|
|
|
|
Pozdrawiam Lidka
|
|
|
|
probeta
|
 |
« Odpowiedz #107 : Wrzesień 16, 2007, 16:23:59 » |
|
Lilu ja hoje hoduję też na północnym oknie - kwitną mniej obficie ale kwitną : bella, lacunosa, sheperdii, serpens oraz jeszcze nie kwitła ale nie lubi słońca fraterna i meliflua oraz pełno sadzonek które do kwitnienia muszą dorosnąć.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
tellerka
|
 |
« Odpowiedz #108 : Wrzesień 16, 2007, 16:26:27 » |
|
Ja zagryzam zęby i obiecuję sobie że następne kupię dopiero wiosną. No, chyba że Beata znów bedzie cos sprzedawać  Pozdrawiam 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
_ula_64
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #109 : Wrzesień 16, 2007, 16:41:12 » |
|
Ja zagryzam tylko wtedy, gdy muszę wybierać którą kupię dzisiaj a którą kiedy indziej ,z powodu braku kasy Ula
|
|
|
|
|
|
pozdrawiam Ula
|
|
|
|
probeta
|
 |
« Odpowiedz #110 : Wrzesień 16, 2007, 17:05:42 » |
|
o nie, na następny transport już nie dam się namówić wolę kupić na allegro (co zresztą zrobiłam) a swoich w tym roku już nie potnę - chyba żeby... ale to będą ostatnie sadzonki i czekam jak się ukorzenią wtedy wystawię i te akurat chyba wszyscy już mają.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Lila2006
Rezydent

Kujawsko-pomorskie strefa 6b
|
 |
« Odpowiedz #111 : Wrzesień 16, 2007, 17:10:14 » |
|
Uff, to cieszę się, że zdążyłam. A sadzonki zaczynają już puszczać korzonki. 
|
|
|
|
|
|
Pozdrawiam Lidka
|
|
|
anamat
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #112 : Wrzesień 16, 2007, 19:34:46 » |
|
No niestety zachorowłam na tą multiflorę za 65zł Ale widzę też że są sadzonki nieukorzenione za 19,99zł więc chyba zadowolę sie półśrodkami A czy któraś z Was ukorzeniała już Multiflorkę, czy łatwo sie ją ukorzenia? A wogóle to wczoraj w nocy nie mogłam przez nią spać a dziś rano jak weszłam na Allegro to mało zawału nie dostałam, czego to ja bym nie chciała ratunkuuuuuuuuuuu 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
tellerka
|
 |
« Odpowiedz #113 : Wrzesień 16, 2007, 19:36:28 » |
|
a dziś rano jak weszłam na Allegro to mało zawału nie dostałam, czego to ja bym nie chciała ratunkuuuuuuuuuuu No własnie, wyluzuj. Na moje oko ofert z hojami przybywa. Jestem przekonana że na wiosnę będzie ich jeszcze więcej... Pozdrawiam 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
anamat
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #114 : Wrzesień 16, 2007, 20:10:05 » |
|
Tak tak terelko święte słowa, muszę wziąść zimny prysznic probetko a Ty widzę zaszalałaś 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
probeta
|
 |
« Odpowiedz #115 : Wrzesień 16, 2007, 21:36:50 » |
|
no niestety i kupiłam - coronarię którą już mam ale mam ją od siewki więc sądzę że tą od 'dolnejslask' łatwiej mi będzie doprowadzić do kwitnienia i cumingianę którą kiedyś miałam i niestety sprzedałam a ta akurat ciężko się przyjmuje i melifluę którą też mam w sadzonkach i na razie stoi.
a... multiflorę też jest ciężko ukorzenić - można w wodzie ale lepiej się przyjmuje jak jest ze zdrewniałej łodygi cięta a można tak jak hibiskusy w ziemię i pod szkło - chyba lepiej kupić całą.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
pysia
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #116 : Wrzesień 16, 2007, 22:46:52 » |
|
i cumingianę którą kiedyś miałam i niestety sprzedałam a ta akurat ciężko się przyjmuje Heh, to kiepska wiadomość, że ciężko się przyjmuje...  Kupiłam dziś od 'dolnejśląsk' sadzonkę cumingeany. Ja mam do tej pory doświadczenie tylko w carnosie. W razie czego będę Was prosić o porady... 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Madziarra
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #117 : Wrzesień 17, 2007, 08:20:35 » |
|
Ja akurat z cumingeaną mam dobre doświadczenia  . Korzonki puściła szybko, a teraz ma dwa nowe pędy 
|
|
|
|
|
|
Z pozdrowieniami Magda:)
|
|
|
pysia
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #118 : Wrzesień 17, 2007, 09:36:47 » |
|
No widzisz, Madziarra, pocieszyłaś mnie Ukorzeniałaś ją w wodzie ? Jak długo czekałaś na korzonki ?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Madziarra
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #119 : Wrzesień 17, 2007, 09:37:56 » |
|
Ukorzeniałam w wodzie z węglem. Troszkę poczekałam aż się ukorzeni, chyba jakieś 3 tygodnie, ale się opłacało, ślicznie rośnie 
|
|
|
|
|
|
Z pozdrowieniami Magda:)
|
|
|
|