Forum ogrodnicze FloraForum.pl
Internetowe forum o kwiatach w domu, na balkonie
i w ogrodzie ... Zapraszamy do dyskusji
logo
FloraForum.pl poleca:
Katalog firm ogrodniczych

Forum Ogrodnicze FloraForum.pl
Luty 08, 2012, 09:22:19
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności:
Kontynuacja Forum znajduje się pod nowym adresem: www.floraforum.eu . Zapraszamy Smile
Strony: « 1 2 3 4 5 6 7   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Róże cz. 2  (Przeczytany 19171 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
bachud
Aktywny
**

« Odpowiedz #180 : Czerwiec 27, 2009, 21:48:11 »

Urszula531-U1 - masz nieziemską różę! Zakochałam się na zabój! Masz już ją kilka lat? Co roku tak kwitnie? To jakaś parkowa czy wielkokwiatowa?
A może byłaby możliwość wyprosić u Ciebie jeden czy dwa kawałeczki gałązek na rozmnożenie (oczywiście pokryłabym wszelkie koszty lub przesłąął coś w zamian).
Nigdy na taką odmianę nie trafiłam.
Ja niedługo będę rozmnażać moją piękną - kupiliśmy sobie krzaczek "jakiejś" parkowej w trakcie budowy. Mieszkaliśmy wtedy czasowo u teściów i czasowo róża miałą pomieszkać w ich ogrodzie. Tak się rozrosła, że teraz nie ma szans żeby ją przesadzić. A jest śliczna - brzoskwiniowo - łososiowa czy ja wiem jaka. Może jturo pojedziemy zrobić fotki. Jest cała w kwiatach i kwitnie do jesieni.
No i teraz zostało mi tylko zrobienie sadzonki bo jej nie popuszczę Wink

A to nasza miniaturka - pierwszy bąbel który się rozwinął w naszym jużo grodzie.

Barbara
dukra13
Aktywny
**

« Odpowiedz #181 : Czerwiec 27, 2009, 22:19:23 »

Moja miniatura szczepiona. Kwiat wielkości 5 zlotówki. Jeszcze jest w doniczce. Dzisiaj niestety był oprysk na mszyce. Nawet ulewne deszcze nie zmyly tego paskudztwa.

danka.pl
Aktywny
**

strefa 6b,śląskie

« Odpowiedz #182 : Sierpień 04, 2009, 23:04:50 »

A to moje róże nie znam nazw ale są piękne..

Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy

iwona43
Nowicjusz
*

« Odpowiedz #183 : Sierpień 05, 2009, 20:38:53 »

A to moja róża pienna

Niestety mam tylko 3 róże pienne , na razie kwitnie tylko ta biała.Zimą przemarzło mi 11 sztuk , pomimo zabezpieczenia i obiecałam sobie ,że już więcej róż nie kupię, jak widać słowa nie dotrzymałam Smile

IwonaAnna
Aktywny
**

« Odpowiedz #184 : Sierpień 05, 2009, 20:43:57 »

Róże tak piękne, że czuję ich zapach... Smile

pozdrawiam serdecznie
Iwona
nowira
Rezydent

łódzkie - strefa 6B

« Odpowiedz #185 : Sierpień 05, 2009, 21:18:06 »

Ja miałam jedną pienną brzoskwiniową, śliczną i też mi padła po zimie  Sad

midutki
Aktywny
**

Toruń

« Odpowiedz #186 : Sierpień 06, 2009, 06:24:58 »

Ależ cudo ta róża.
Urszula531-U1
Nowicjusz
*

Lubelskie, Strefa 6b

« Odpowiedz #187 : Sierpień 15, 2009, 15:19:40 »

Urszula531-U1 - masz nieziemską różę! Zakochałam się na zabój! Masz już ją kilka lat? Co roku tak kwitnie? To jakaś parkowa czy wielkokwiatowa?
A może byłaby możliwość wyprosić u Ciebie jeden czy dwa kawałeczki gałązek na rozmnożenie (oczywiście pokryłabym wszelkie koszty lub przesłąął coś w zamian).
Nigdy na taką odmianę nie trafiłam.
Ja niedługo będę rozmnażać moją piękną - kupiliśmy sobie krzaczek "jakiejś" parkowej w trakcie budowy. Mieszkaliśmy wtedy czasowo u teściów i czasowo róża miałą pomieszkać w ich ogrodzie. Tak się rozrosła, że teraz nie ma szans żeby ją przesadzić. A jest śliczna - brzoskwiniowo - łososiowa czy ja wiem jaka. Może jturo pojedziemy zrobić fotki. Jest cała w kwiatach i kwitnie do jesieni.
No i teraz zostało mi tylko zrobienie sadzonki bo jej nie popuszczę Wink

A to nasza miniaturka - pierwszy bąbel który się rozwinął w naszym jużo grodzie.

Kochana dziękuję za uznanie dla mojej różyczki, i przepraszam że tak późno Ci odpisuję Smile
Mam ten krzaczek drugi rok, teoretycznie miała to być róża wielkokwiatowa o kolorze łososiowym, ale wyszło co widać,,,,,
Mam też 3 odcienie czerwonej białą fioletową i pomarańczową która padła i niedawno zmartwychwstała i czekam jak mi zakwitnie (już niedługo )
Co do gałązek do ukorzenienia etc to myślę że da się coś z tym zrobić, ale od razu mówię że nie mam wielkiego doświadczenia w temacie róż  więc jeśli Ty masz to napisz mi na priv, a jak nie to gdzieś _zdaje się że ZOE zamieściła poradnik o cięciu i sadzonkowaniu więc postaram się skorzystać,,,
Ale na priv i tak napisz adres Smile

Post dołączony: Sierpień 15, 2009, 15:22:03
A jeszcze, bachud, o którą Ci chodzi, o tę dwukolorową czy fioletową ????

"Dokąd zmierzasz...?
         Na drugą stronę poranka..."

Ulka Smile
Strony: « 1 2 3 4 5 6 7   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: