Urszula531-U1 - masz nieziemską różę! Zakochałam się na zabój! Masz już ją kilka lat? Co roku tak kwitnie? To jakaś parkowa czy wielkokwiatowa?
A może byłaby możliwość wyprosić u Ciebie jeden czy dwa kawałeczki gałązek na rozmnożenie (oczywiście pokryłabym wszelkie koszty lub przesłąął coś w zamian).
Nigdy na taką odmianę nie trafiłam.
Ja niedługo będę rozmnażać moją piękną - kupiliśmy sobie krzaczek "jakiejś" parkowej w trakcie budowy. Mieszkaliśmy wtedy czasowo u teściów i czasowo róża miałą pomieszkać w ich ogrodzie. Tak się rozrosła, że teraz nie ma szans żeby ją przesadzić. A jest śliczna - brzoskwiniowo - łososiowa czy ja wiem jaka. Może jturo pojedziemy zrobić fotki. Jest cała w kwiatach i kwitnie do jesieni.
No i teraz zostało mi tylko zrobienie sadzonki bo jej nie popuszczę

A to nasza miniaturka - pierwszy bąbel który się rozwinął w naszym jużo grodzie.

Kochana dziękuję za uznanie dla mojej różyczki, i przepraszam że tak późno Ci odpisuję

Mam ten krzaczek drugi rok, teoretycznie miała to być róża wielkokwiatowa o kolorze łososiowym, ale wyszło co widać,,,,,
Mam też 3 odcienie czerwonej białą fioletową i pomarańczową która padła i niedawno zmartwychwstała i czekam jak mi zakwitnie (już niedługo )
Co do gałązek do ukorzenienia etc to myślę że da się coś z tym zrobić, ale od razu mówię że nie mam wielkiego doświadczenia w temacie róż więc jeśli Ty masz to napisz mi na priv, a jak nie to gdzieś _zdaje się że ZOE zamieściła poradnik o cięciu i sadzonkowaniu więc postaram się skorzystać,,,
Ale na priv i tak napisz adres

Post dołączony: Sierpień 15, 2009, 15:22:03
A jeszcze, bachud, o którą Ci chodzi, o tę dwukolorową czy fioletową ????