|
nena100
|
 |
« Odpowiedz #30 : Sierpień 31, 2007, 21:57:41 » |
|
Basiu ta moja choineczka jest malutenka (narazie...), ale jak nie znasz.... Joanna napisalas, ze to kososdrzewina moze..., hmmm poweidziano mi ze to jakas sosenka.. No coz zobacze czy cos wymysle, najwyzej bedzie problem jak posadze i za trzy latka znow bede musiala przesadzac Dzieki mimo wszystko!!
|
|
|
|
|
|
wszystko sie moze zdarzyc-Wunder geschehen ........gdy glowa pelna marzen........
|
|
|
|
Monia68
|
 |
« Odpowiedz #31 : Wrzesień 01, 2007, 08:31:52 » |
|
Basiu, piękne jodły 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Lila2006
|
 |
« Odpowiedz #32 : Wrzesień 01, 2007, 14:28:01 » |
|
Nena, wg mnie ta Twoja sosenka to kosodrzewina. To też jest odmiana sosny i nie rośnie duża, ona zawsze będzie krzaczkiem a nie drzewem..
|
|
|
|
|
|
Pozdrawiam Lidka
|
|
|
|
BASIA TEL
|
 |
« Odpowiedz #33 : Wrzesień 01, 2007, 20:56:03 » |
|
witam dziewczynki,nalatałam się dziś na działce.....i mam nowinę  Zima nam się zbliża.....  resztę nowinek wkleję gdy nabiorę sił,  jestem skonana,cieplutko pozdrawiam 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
jolciajci
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #34 : Wrzesień 01, 2007, 22:37:07 » |
|
Witaj Basiu Tel. Roślinki rzeczywiście masz piękne .Zazdroszczę ci iglaków bo takich ładnych nie mam  [zazdroszczę pozytywnie  ]. Fajnie że pokazałaś nam swoją działkę , tylko pokaż jeszcze zdjęcia jak ona wygląda w całości. Jestem tego bardzo ciekawa. Widzę że też jesteś ogrodomaniaczką tak jak my wszystkie  -i dobrze  .Cieszę się że do nas dołączyłaś i pokazuj dużo zdjęć bo my bardzo lubimy oglądać. Pozdrawiam cieplutko.
|
|
|
|
|
|
jestem jaka jestem . pozdrawiam serdecznie JOLA
|
|
|
|
BASIA TEL
|
 |
« Odpowiedz #35 : Wrzesień 02, 2007, 18:22:00 » |
|
witam zgodnie z obietnica w temaci Zoe  wybacz  ,wklejam swoje pnącza ,.Winnik tojadowaty  Hortensja pnąca  Milin  i jego kwity ,zdjęcie z wczoraj  Rdest auberta  w nim zachował się troche po zmarznięciu; Wiciokrzew serotina  zapomniałam nazwy  też zapomniałam  Kokornak wielkolistny,to już jego 3 przesadzenie,i nie chce rosnąć,na dodatek coś go wtrynia  RÓŻE  Rozchodnik,zaczynają kwitnąć  moja kochana Figa ,może zdążę zjeść  Rododendron,oby było wiosną tyle kwiatów  Pigowiec  Dyptam,w powijakach  Żarnowiec 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
nowira
|
 |
« Odpowiedz #36 : Wrzesień 02, 2007, 20:13:38 » |
|
Naprawdę masz ładnie i dużo roslinek 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Lila2006
|
 |
« Odpowiedz #37 : Wrzesień 02, 2007, 20:17:51 » |
|
Basiu, masz bardzo ładne i ciekawe rośliny. Najbardziej zadziwiła mnie figa.  Ona rośnie w gruncie?
|
|
|
|
|
|
Pozdrawiam Lidka
|
|
|
|
nena100
|
 |
« Odpowiedz #38 : Wrzesień 02, 2007, 21:40:17 » |
|
Nooooo!!!! Mnie tez ta figa zadziwia!!! Mozna tez w donicy taka uhodowac??? Lila dziekuje za wiad. o moim drzewku !!! Cyzli moge sadzic w zaplanowanym miejscu Pozdrawiam!!!!
|
|
|
|
|
|
wszystko sie moze zdarzyc-Wunder geschehen ........gdy glowa pelna marzen........
|
|
|
|
Monia68
|
 |
« Odpowiedz #39 : Wrzesień 03, 2007, 09:05:02 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
BASIA TEL
|
 |
« Odpowiedz #40 : Wrzesień 03, 2007, 17:57:08 » |
|
witam,figa jest w tym roku w kuble ,była w gruncie i przymarzła,wsadziłam do kubła i odbiła a myślałam że,już, po niej ,2 lata temu jadłam, szybciej owoce dojrzały ,niż w tym roku,jest trochę cierpka w smaku  ,nie zjem  Monia68,gdy nie dojrzeją, 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Monia68
|
 |
« Odpowiedz #41 : Wrzesień 03, 2007, 18:09:17 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
nena100
|
 |
« Odpowiedz #42 : Wrzesień 03, 2007, 20:06:03 » |
|
no no dziewczyny samych ciekawych rzeczy sie dowiaduje  , Ze figa trujaca jak niedojrzala...... Skad Wy to wszystko wiecie???? Dzieki za informacje!!!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
BASIA TEL
|
 |
« Odpowiedz #44 : Wrzesień 04, 2007, 19:03:35 » |
|
a ja wierzę Monice ,lepiej nie kusić.....
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Monia68
|
 |
« Odpowiedz #45 : Wrzesień 04, 2007, 19:04:49 » |
|
Masz rację, Basiu 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Aniutka
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #46 : Wrzesień 04, 2007, 19:49:52 » |
|
Piękne rośliny Basiu. Figa jest super! I ma owoce w naszym klimacie! Ja próbowałam z kiwi, ale jak poszłam rodzić me dziecię, mąż mi na zmarnowanie zostawił  A miały już po kilka listków 
|
|
|
|
|
|
Pozdrawiam Ania
|
|
|
|
nena100
|
 |
« Odpowiedz #47 : Wrzesień 04, 2007, 19:53:53 » |
|
Moniu i Basiu przeciez ja Wam wierze!!! Ani przez chwile nie pryzszlo mi na mysl, zeby nie wierzyc. Poprostu nie wiedzialam o tym, dlatego sie dziwilam... Pozdrawiam Was!!!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Monia68
|
 |
« Odpowiedz #48 : Wrzesień 05, 2007, 08:50:59 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
nena100
|
 |
« Odpowiedz #51 : Wrzesień 06, 2007, 20:38:34 » |
|
I fajnie sie prezentuje wszystko kiedy robisz zdjecia z dalsza!!!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
jolciajci
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #52 : Wrzesień 06, 2007, 21:29:17 » |
|
BASIA TEL, piękna ta twoja działka  . Jest co oglądać 
|
|
|
|
|
|
jestem jaka jestem . pozdrawiam serdecznie JOLA
|
|
|
|
nowira
|
 |
« Odpowiedz #53 : Wrzesień 06, 2007, 21:47:08 » |
|
Bardzo ładny ogródek 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
BarbaraWo
Gaduła

Siedlce...strefa 6a
|
 |
« Odpowiedz #54 : Wrzesień 07, 2007, 14:39:06 » |
|
 Bardzo ładny ogród taki czysty , zadbany i zielony...czy masz jakieś rabatki kolorowe-- widać trochę na pierwszym zdjęciu?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
baseda
Nowicjusz
|
 |
« Odpowiedz #55 : Wrzesień 07, 2007, 14:56:32 » |
|
Basiu śliczny masz ogród. Ja w tym roku miałam pierwszy raz crocosmię i tygrysówkę , ale taka różowa nie trafiła mi się. Pozdrawiam.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
BASIA TEL
|
 |
« Odpowiedz #56 : Wrzesień 07, 2007, 17:16:34 » |
|
witajcie na kazdej "wysepce"są rabatki ,krzaczki,wszystko po trochu ,cała działka jest w trawce,a na niej porobione różnej wielkości wysepki z róznościami ,przewaznie sa to rośliny na stałe ,trochę mam jednorocznych ,faktycznie z daleka lepiej to wygląda i tak porobię zdjęcia,"
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
nena100
|
 |
« Odpowiedz #57 : Wrzesień 08, 2007, 20:20:12 » |
|
mysle, ze jak powstawiamy zdjecia z daleka, to mozna bedzie sobie cos odpatrzyc (rozklad , uklad, dobor roslin itd. itp.), moze pomozesz mi moj aktualny problem rozwiazac (planuje troche zmian), poki co czekam na lepsza pogode, bo podczas deszczu to zadna przyjemnosc  . Mamy zamiar kupic taki kamienny gryl i zupelnie nie wiem gdzie go wkomponowac  . Jak macie takie cudenka u was prosze wklejcie jakies zdjecie na moj temat  .
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
BASIA TEL
|
 |
« Odpowiedz #58 : Wrzesień 08, 2007, 21:29:38 » |
|
odpisałam ci w twoim poście ,mam przenosny na kółeczkch,jeżdzi w zależności od wiatru  to jest działka na ogrodach działkowych  więc nie pomogę
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
nena100
|
 |
« Odpowiedz #59 : Wrzesień 08, 2007, 21:38:45 » |
|
no wlasnie dotychczas mamy taki na koleczkach, wiec nie ma problemu tak jak piszesz mozna postawic gdzie sie chce  Aleeee jak ktos nie ma problemu to go sobie znajdzie, wiec postanowilam, ze kupujemy takiego kamiennego 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|