|
anita74
|
 |
« Odpowiedz #180 : Maj 14, 2008, 20:54:42 » |
|
Oby ładnie rosła 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
inna jagna
Gość
|
 |
« Odpowiedz #181 : Maj 14, 2008, 22:26:58 » |
|
Lidziu, bardzo tanio kupiłaś tą oliwkę, tak mi się wydaje. Nie wiem, co prawda, jakie są ceny w Polsce, ale w Belgii oliwki sa kosmicznie drogie, malutkie kosztują około 20 euro, a takie w miarę sensowne, chociaż niezbyt duże, zaczynają się w okolicach 50... Gratuluję zakupu i życzę szybkich efektów w urządzaniu śródziemnomorskiego balkonu 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
lidka
Aktywny

Podkarpacie 6a
|
 |
« Odpowiedz #182 : Maj 15, 2008, 16:21:14 » |
|
Dzięki  mnie też się wydawało nie drogo więc się skusiłam a do tego od sprawdzonego sprzedawcy. A to wspomniany oleander  To na razie ostatni zakup,bo wyjeżdżam na parę tygodni,o rzut beretem od domu(1300 km).Kwiatkami będzie zajmował się mąż myśląc o mnie  nieważne jak byle myślał. 
|
|
|
|
|
|
Nie płacz w liście,nie pisz że los ciebie kopnął, nie ma sytuacji na ziemi bez wyjścia, kiedy Bóg drzwi zamyka-to otwiera okno... ks.Jan Twardowski
|
|
|
|
inna jagna
Gość
|
 |
« Odpowiedz #183 : Maj 15, 2008, 17:38:38 » |
|
Yyy... chyba nie byłam przygotowana na takie estetyczne doznania i szczęka mi opadła  Twój oleander to ósmy cud świata, po prostu rewelacja  Nie widziałam nigdy oleandra w paski - chyba powinnam zacząć rozglądać się wokół siebie uważniej 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
lidka
Aktywny

Podkarpacie 6a
|
 |
« Odpowiedz #184 : Maj 15, 2008, 17:52:19 » |
|
Jagna ja też do niedawna nie wiedziałam że takie coś istnieje  ale raz zobaczyłam na allegro i potem gdy znowu się pojawił musiałam go mieć  .Cieszę się że Ci się podoba.
|
|
|
|
|
|
Nie płacz w liście,nie pisz że los ciebie kopnął, nie ma sytuacji na ziemi bez wyjścia, kiedy Bóg drzwi zamyka-to otwiera okno... ks.Jan Twardowski
|
|
|
Maniek
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #185 : Maj 15, 2008, 20:47:31 » |
|
O jaki cudak! Mnie też się podoba na jaki kolor kwitnie??
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Monia68
|
 |
« Odpowiedz #187 : Maj 15, 2008, 20:53:24 » |
|
Oleander piękny, nie dziwię się, że chciałaś go mieć  Dokąd się, Lidziu, wybierasz? 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
awarta
Aktywny

prawie Bielsko-Biała :) strefa 6b
|
 |
« Odpowiedz #188 : Maj 16, 2008, 07:42:54 » |
|
Dzisiaj "produkowałam"korę na podsypywanie krzewów.Wyszło z tego parę ładnych worków. Lidziu, możesz zdradzić jak "produkujesz korę"?  Oleander - pierwsza klasa!!. Zżera mnie ciekawość jaki będzie miał kolorek.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Aga73
|
 |
« Odpowiedz #189 : Maj 16, 2008, 09:23:48 » |
|
Oleander..  Jaki ma mieć kolor kwiatów? Nie martw się, Twoja połówka będzie myślała "muszę dbać o rośliny żony, bo jak wróci to mnie ubije" 
|
|
|
|
|
|
..w życiu piękne są tylko chwile.. 
|
|
|
lidka
Aktywny

Podkarpacie 6a
|
 |
« Odpowiedz #190 : Maj 16, 2008, 09:46:06 » |
|
Kolor ma mieć różowy  ale jaki będzie okaże się jak zdecyduje się.Cieszą sie ze Wam sie podoba  .Jade na zbior truskawek,teraz bede chyba bliżej naszej Jagny niż domu Produkcja kory to prosta sprawa  Oskubałam z kory ścietego modrzewia(klocek leżał dwa lata) potem uzyłam urzadzenia zwanego sieczkarnią i kora gotowa.  Trzymajcie kciuki żeby mąż nie wymordował wszystkich kwiatków  Ma zapowiedziane że za każdego zamordowanego po powrocie kupuje dwa. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Aga73
|
 |
« Odpowiedz #191 : Maj 16, 2008, 09:53:40 » |
|
Świetny układ  Albo Ci doniczek przybędzie, albo mąż będzie chuchałi dmuchał nad tymi co już masz  Powodzenia w truskawkach.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
awarta
Aktywny

prawie Bielsko-Biała :) strefa 6b
|
 |
« Odpowiedz #192 : Maj 16, 2008, 10:34:34 » |
|
Dzięki za wyjaśnienia odnośnie kory. Szkoda, że nie mam sieczkarni bo też bym poprodukowała. Udanych słodkich zbiorów i nie przejedz się. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
lidka
Aktywny

Podkarpacie 6a
|
 |
« Odpowiedz #193 : Maj 16, 2008, 11:03:46 » |
|
Dzięki dziewczyny  mam nadzieję że mój kręgosłup to wytrzyma.A najlepsze są Polskie truskawki. Aga trzeba się zabezpieczyć 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Monia68
|
 |
« Odpowiedz #195 : Maj 16, 2008, 23:47:42 » |
|
Lidziu, życzę Ci udanego wyjazdu  Wracaj do nas cała i zdrowa 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
lidka
Aktywny

Podkarpacie 6a
|
 |
« Odpowiedz #196 : Maj 17, 2008, 08:22:30 » |
|
Monia68 dzięki  będę za Wami tęskniła, do następnego spotkania!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kayenn
|
 |
« Odpowiedz #197 : Maj 27, 2008, 07:18:27 » |
|
Lidziu jesli kregoslup boli to najlepiej zabrac w podroz dmuchane koleczko takie jak na plaze z dziurka... byle nie za duza. Ja dostalam takie normalnie przepisane od lekarza i jedynie tak po wypadku udaje mi sie w miare niezle przebyc droge z Niemiec do PL... bagatela .. 1700 km. Teraz mnie czeka droga do Rzymu.. w podobnym kilometrazu, ale uparlam sie, ze dam rade. Koleczko wkladam w poszewke od poduszki, i wlasciwie malo kto wie, ze to koleczko, a nie poduszka. Powodzenia zycze.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Aga73
|
 |
« Odpowiedz #198 : Czerwiec 14, 2008, 11:41:49 » |
|
Jestem ciekawa jak sobie Lidzia radzi..  Brakuje mi tego zniecierpliwionego kota 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
anita74