lidka
Aktywny

Podkarpacie 6a
|
 |
« : Sierpień 19, 2007, 17:23:15 » |
|
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Styczeń 04, 2008, 12:28:23 wysłane przez lidka »
|
|
Nie płacz w liście,nie pisz że los ciebie kopnął, nie ma sytuacji na ziemi bez wyjścia, kiedy Bóg drzwi zamyka-to otwiera okno... ks.Jan Twardowski
|
|
|
lidka
Aktywny

Podkarpacie 6a
|
 |
« Odpowiedz #1 : Sierpień 19, 2007, 17:33:08 » |
|
|
|
|
|
|
|
Nie płacz w liście,nie pisz że los ciebie kopnął, nie ma sytuacji na ziemi bez wyjścia, kiedy Bóg drzwi zamyka-to otwiera okno... ks.Jan Twardowski
|
|
|
|
aiszo
|
 |
« Odpowiedz #2 : Sierpień 19, 2007, 17:46:13 » |
|
|
|
|
|
|
|
Przyjdzie czas, przyjdzie rada. Ania.
|
|
|
lidka
Aktywny

Podkarpacie 6a
|
 |
« Odpowiedz #3 : Sierpień 19, 2007, 20:58:12 » |
|
Nie Aiszo reklamy własnego sklepu nie będę robić bo go nie posiadam.Tylko chodzi o to,że z ogródka to może trochę nie w temacie.Pokażę więc kila swoich roślinek.Niewiele bo i ogród nieduży.  Pierwsze to szarłat wzisły,drugie cynia,a ostatnie kleome.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
lidka
Aktywny

Podkarpacie 6a
|
 |
« Odpowiedz #4 : Sierpień 19, 2007, 21:07:43 » |
|
I więcej nie dodam,bo fotosik chyba strajkuje  Pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
nowira
|
 |
« Odpowiedz #5 : Sierpień 19, 2007, 21:18:40 » |
|
Masz bardzo ładne roślinki 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
aiszo
|
 |
« Odpowiedz #6 : Sierpień 19, 2007, 21:36:43 » |
|
To ostatnie, świetne. Nie widziałam czegoś takiego  .
|
|
|
|
|
|
Przyjdzie czas, przyjdzie rada. Ania.
|
|
|
Joanna52
Gaduła

G.Śląsk - strefa 6B
|
 |
« Odpowiedz #7 : Sierpień 19, 2007, 22:44:23 » |
|
Ciekawy -ogródek .Jak będziesz zbierać nasiona Cleome - to stoje w kolejce 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
lidka
Aktywny

Podkarpacie 6a
|
 |
« Odpowiedz #8 : Sierpień 20, 2007, 06:37:00 » |
|
Joanna 52 nie ma problemu-jak dojrzeją nasiona to wyślę tylko się przypomni bo to jeszcze chwilę potrwa.One kwitną cały czas od lipca o będą kwitły do większych przymrozków tworząc nowe kwiatki i rosnąc w górę.Dziękuję za pochwały w imieniu swoim i moich podopiecznych.  Pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
|
|
lidka
Aktywny

Podkarpacie 6a
|
 |
« Odpowiedz #9 : Sierpień 20, 2007, 20:18:52 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
tomek137
Gość
|
 |
« Odpowiedz #10 : Sierpień 29, 2007, 09:12:23 » |
|
piękne roslinki szczegulnie bugenwilla klonoik i szfirowa burza i agawa te mi się najbardziej podobaja 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Lilcia
Nowicjusz
|
 |
« Odpowiedz #11 : Sierpień 30, 2007, 13:18:01 » |
|
super kwiatki 
|
|
|
|
|
|
Lilcia
|
|
|
lidka
Aktywny

Podkarpacie 6a
|
 |
« Odpowiedz #12 : Wrzesień 04, 2007, 14:39:57 » |
|
Jeszcze kilka moich podopiecznych:  Datura o biało obrzeżonych liściach,młoda cytrynka,eukaliptus z nasionka chociaż liście jakieś nie"eukaliptusowate" i asparagus który pięknie rośnie na polu,ajak przekroczy próg domu to zaraz "wyłysieje".Na razie tyle bo chwilowo nie mam aparatu. Dziś kolekcja się powiększyła o asparagusa innego niż na fotce bardziej "liściasty" i kroplika.Pozdrawiam Lidka
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Zoe
Gość
|
 |
« Odpowiedz #13 : Wrzesień 04, 2007, 16:26:43 » |
|
Wniosek w domu jest za sucho i za ciepło w stosunku do ilości światła.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
BarbaraWo
Gaduła

Siedlce...strefa 6a
|
 |
« Odpowiedz #15 : Wrzesień 05, 2007, 08:46:52 » |
|
 Witaj Lidka! Masz się czym pochwalić --świetne roślinki --widać że masz do nich" rękę".Bardzo mi się podoba ta datura biało obrzeżona.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
lidka
Aktywny

Podkarpacie 6a
|
 |
« Odpowiedz #16 : Wrzesień 05, 2007, 15:36:02 » |
|
Datura biało obrzeżona to zeszłoroczny nabytek,właśnie rozwija pierwsze kwiaty okaże się jakie będą bo nie dopytałam.A żeby była jeszcze bardziej atrakcyjna to gąsienice powygryzały w niej "ażurki"  Ale już po nich  BarbaraWo co do moich "rąk" do zieleni to jest różnie.Dziękuje za pochwały i idę porządkować ogródek bo wygląda koszmarnie po opadach deszczu w połączeniu z wiatrem.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
lidka
Aktywny

Podkarpacie 6a
|
 |
« Odpowiedz #17 : Listopad 08, 2007, 13:41:31 » |
|
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Listopad 08, 2007, 13:43:34 wysłane przez tellerka »
|
|
|
|
|
|
tellerka
|
 |
« Odpowiedz #18 : Listopad 08, 2007, 13:44:00 » |
|
Poprawilam. Wklejasz linka z fotosika bez klikania dodatkowych ikonek w odpowiedzi, ok? 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
lidka
Aktywny

Podkarpacie 6a
|
 |
« Odpowiedz #19 : Listopad 08, 2007, 13:47:56 » |
|
Muszę jeszcze poćwiczyć bo jakieś krzyżyki widzę  .Fakt kwiatka już nie ma to i krzyżyk mu się należy 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
BASIA TEL
|
 |
« Odpowiedz #20 : Listopad 09, 2007, 08:18:35 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
lidka
Aktywny

Podkarpacie 6a
|
 |
« Odpowiedz #21 : Listopad 10, 2007, 14:52:19 » |
|
  Oto dwie moje podopieczne,begonia i paproć zawsze zapominam jak się nazywa ma takie "łapki" podobne do dawalii. C.D.N. Pozdrawiam Lidka
|
|
|
|
|
|
|
|
|
lidka
Aktywny

Podkarpacie 6a
|
 |
« Odpowiedz #22 : Listopad 10, 2007, 17:35:36 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
lidka
Aktywny

Podkarpacie 6a
|
 |
« Odpowiedz #23 : Listopad 11, 2007, 21:07:47 » |
|
 Peperomia  beniamiinek  nowy nabytek bluszcz a teraz popatrzcie co zrobiło ze mną to forum to zdjęcie powinno być ostrzeżeniem dla tych którzy dołączają do nas. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
anna czarnota
|
 |
« Odpowiedz #24 : Listopad 11, 2007, 21:12:49 » |
|
Paproć świetna  a ostatnie zdjęcie przypomina mi moje parapety... 
|
|
|
|
|
|
Pozdrawiam Ania
|
|
|
lidka
Aktywny

Podkarpacie 6a
|
 |
« Odpowiedz #25 : Listopad 12, 2007, 12:45:11 » |
|
Aniu na tym parapecie ukorzenia się także begonia dla Ciebie  już wypuszcza listki,ale nie wiem kiedy ją wysłać żeby nie zamarzła  ,bo u mnie za oknem teraz wygląda tak  Pozdrawiam Lidka
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
anna czarnota
|
 |
« Odpowiedz #26 : Listopad 12, 2007, 15:11:08 » |
|
Ja miałam wysłać jeszcze dwie paczki, ale przełożyłam na wiosnę bo ostatnio za zimno i szkoda ryzykować zmarznięciem roślinek  A jak ktoś coś chce to robię sadzonki i dostanie wiosną gotowce 
|
|
|
|
|
|
Pozdrawiam Ania
|
|
|
bona
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #27 : Listopad 12, 2007, 15:38:19 » |
|
o paproć musiałabyś zapytać kasię czy to nie jest plebodium?
|
|
|
|
|
|
pozdrawiam***bożena szukająca hoyi kerri i hibiskusów
|
|
|
lidka
Aktywny

Podkarpacie 6a
|
 |
« Odpowiedz #28 : Listopad 13, 2007, 17:22:05 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Teśka
|
 |
« Odpowiedz #29 : Listopad 13, 2007, 18:15:20 » |
|
Bardzo fajne masz kwiatki, wiesz  Ten 2gi to do Gucia podobny. I co robisz na zimę z szafirową burzą 
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Listopad 13, 2007, 18:18:10 wysłane przez Teśka »
|
|
|
|
|
|