do1ka
Nowicjusz
|
 |
« Odpowiedz #240 : Październik 14, 2007, 12:50:05 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
tellerka
|
 |
« Odpowiedz #243 : Październik 15, 2007, 14:44:25 » |
|
Właśnie, TYLKO pół roku  Zawsze zostaja jeszcze domowe 'zarazy'  Pozdrawiam 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Joanna52
Gaduła

G.Śląsk - strefa 6B
|
 |
« Odpowiedz #245 : Październik 15, 2007, 17:52:38 » |
|
Witaj Nena- to drzewko na pniu to chyba wierzba Hakuro -nishiki. Ale ten czerwony kwiatek b.ładny chociaż nie przepadam za tym kolorkiem  . Coś mi się wydaje że z tą wymianą musimy poczekać do wiosny ; zima nas zastała 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
nena100
|
 |
« Odpowiedz #246 : Październik 15, 2007, 21:33:03 » |
|
nic sie nie martw Asiu, ja poczekam, a trawki i bambusik juz w czwartek na slask jada  . zima nas zastała cha cah, wiec nie tylko drogowcow zastaje  . Sorki nie chcialam byc niegrzeczna i szkoda roslinek, ale tak mi sie jakos z tym coroczynm haslem skojarzylo, ze to drogowcow zastala zima  mam nadzieje ze sie nie gniewasz .
|
|
|
|
|
|
wszystko sie moze zdarzyc-Wunder geschehen ........gdy glowa pelna marzen........
|
|
|
|
nena100
|
 |
« Odpowiedz #247 : Październik 15, 2007, 21:34:42 » |
|
Dziewczyny a u mnie jescze surfinie kwitna!!!! Dacie wiary? Ja sie poraz pierwszy z tym spotykam, widac dobre miejsce im obralam tego roku 
|
|
|
|
|
|
wszystko sie moze zdarzyc-Wunder geschehen ........gdy glowa pelna marzen........
|
|
|
|
Monia68
|
 |
« Odpowiedz #248 : Październik 15, 2007, 21:37:59 » |
|
U mnie też kwitną  Najśmieszniejsze jest to, że wyrzuciłam je z donicy, bo przestały mi się podobać i posadziłam z boku w gruncie. Przestałam o nie dbać już dosyć dawno, a one nie dają za wygraną i są obsypane kwiatami 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
nena100
|
 |
« Odpowiedz #249 : Październik 15, 2007, 21:40:58 » |
|
Najśmieszniejsze jest to, że wyrzuciłam je z donicy, bo przestały mi się podobać i posadziłam z boku w gruncie. Przestałam o nie dbać już dosyć dawno, a one nie dają za wygraną i są obsypane kwiatami No cos ty!!!! Kaktusy? w gruncie zima tez?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
nena100
|
 |
« Odpowiedz #250 : Październik 15, 2007, 21:42:06 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
nena100
|
 |
« Odpowiedz #251 : Październik 15, 2007, 21:42:30 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Monia68
|
 |
« Odpowiedz #252 : Październik 15, 2007, 21:42:49 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Joanna52
Gaduła

G.Śląsk - strefa 6B
|
 |
« Odpowiedz #253 : Październik 15, 2007, 22:24:56 » |
|
Nena - czekam na wieści.  jak dotrą
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
nena100
|
 |
« Odpowiedz #254 : Październik 17, 2007, 22:52:48 » |
|
Nena - czekam na wieści. jak dotrą Mozesz byc pewna, ze cie poinformuje 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
nena100
|
 |
« Odpowiedz #255 : Październik 17, 2007, 22:54:42 » |
|
U nas przymrozki zapowiadaja na piatek, wiec musze zajac sie moimi pozostalymi podopiecznymi w ogrodku  Ostatni dzwonek!!!! (jak zwykle u mnie) Jutro przed praca musze powalczyc z roslineczkami ( i znow ziemia za paznokciami  ) Pozdrawiam wszystkich!!!!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Joanna52
Gaduła

G.Śląsk - strefa 6B
|
 |
« Odpowiedz #256 : Październik 18, 2007, 13:20:18 » |
|
U nas przymrozki juz były, dzisiaj pada. Myślałam że zdążyłam przed przymrozkami wynieść fuksje, ale parę sztuk zmroziło i liście opadły. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Monia68
|
 |
« Odpowiedz #257 : Październik 18, 2007, 17:19:40 » |
|
U mnie poza przymrozkiem sprzed kilku dni na razie dosyć ciepło. Nawet dwa koleusy trzymają się w gruncie  Ale jesień już całkowita 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
BASIA TEL
|
 |
« Odpowiedz #258 : Październik 18, 2007, 18:26:50 » |
|
u na od poniedziałku ,do wczoraj byla złota Polska jesien,a dziś deszczyk przelotny ,kłębiaste chmury i wiaterek zrywał się ,zapowiadaja dalsze ochłodzenia ,a mróz był z niedzieli na poniedz.w nocy ,ścieło milin,i wszystkie jednoroczne 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
nena100
|
 |
« Odpowiedz #259 : Październik 18, 2007, 21:52:43 » |
|
a ja dzis ( choc zimnem niezle dawalo) zatroszczylam sie o kane, dature, i pelargonie ( pare scietych do sloiczkow z"zaprawilam" mam nadzieje, ze puszcza korzonki i wzbogaca moja kolekcje na przyszly rok  ) Kana jak dobrze pojdzie to sie z jednej na trzy rozmnozy trzymajcie za mnie kciuki 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
do1ka
Nowicjusz
|
 |
« Odpowiedz #260 : Październik 19, 2007, 12:01:49 » |
|
A ja kończę powoli prace w ogrodzie.Powyrywałam ostatnie .aksamitki  Wykopałam [oj przepraszam kopał mąż]bulwy dalii Robi się smutno na sercu.że w tej chwili jest tak szaroAle narobiłam przeróżnych nalewek na jesienne wieczory.Myślę że poprawią mi humor  Głowy do góry panie ogrodniczki i panowie ogrodnicy aby do wiosny
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
inna jagna
Gość
|
 |
« Odpowiedz #262 : Październik 19, 2007, 12:04:47 » |
|
Trzymamy, nena, trzymamy 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
do1ka
Nowicjusz
|
 |
« Odpowiedz #263 : Październik 19, 2007, 12:30:26 » |
|
Oj jak zwykle się rozgadałam .Z pewnością Ci się uda Masz niesamowitą cierpliwość w rozmnażaniu i przechowywaniu kwiatów Tak jak mówi mój syn -szcunecek szanowna pani-Pozdrowienia z Suwałk. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
nena100
|
 |
« Odpowiedz #264 : Październik 19, 2007, 19:23:45 » |
|
dziekuje Wam wszystkim za kciukaski 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
BASIA TEL
|
 |
« Odpowiedz #265 : Październik 20, 2007, 17:08:28 » |
|
i ja serdecznie życzę 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
nena100
|
 |
« Odpowiedz #266 : Październik 20, 2007, 17:10:35 » |
|
Dziekuje Basienko!!!! 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
nena100
|
 |
« Odpowiedz #267 : Październik 22, 2007, 19:44:57 » |
|
 Dzis pochowalam ostatnie pelargonie.... Surfinie wciaz kwitna  , dlatego zostawiam im jeszcze mozliwosc "jednorocznego uroku zycia", choc ogolnie wygladaja juz duzo mniej ciekawie  , walcza jak lwy, wiec.... Na zdjatku pani dzdzownica, ktora wita "przybyszow" w doniczce z kwiatuszkiem, ktorego nazwy jak zwykle nie znam  (wiem tylko , ze przezimuje bez problemow w doniczce  ) Drugie zdjatko hmmmm.... to nostalgia, to tylko jeden z jej czesci w sumie, nostalgia i sentymenty... to rzeczy, ktorymi otaczam sie tutaj , bo teskno mi za polskimi katami. Ogolnie jestem straszna romantyczka ze sklonnosciami do sentymentow  . Zawsze zbieralam wszystko po babciach i ciociach... teraz jeszcze zbieram wszystko co przypomina mi Polske. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|