|
nena100
|
 |
« : Sierpień 19, 2007, 10:17:09 » |
|
Hej hej!!! Juz raz zakladalam swoj temat ale... Niestety moj temat nie pokazuje sie nie wiem dlaczego  Moze zrobilam cos nie tak... Probuje wiec raz jeszcze z nadzieja, ze jednak bede miala mozliwosc podzielic sie moim ogrodeczkiem. Narazie nie wklejam zdjec, bo troche z tym roboty a szkoda, by poszla na marne ( w razie jakbym znow cos pokielbasila  ) Chcialam tylko powiedziec, ze ejstem zachwycona Waszymi ogrodami ( i nie tylko). Cudenka, ktore prezentujecie sa niesamowite, spisalam sobie juz cala liste nowych roslinek do kolekcji  !!! Pozdrawiam wszystkich!!!
|
|
|
|
|
|
wszystko sie moze zdarzyc-Wunder geschehen ........gdy glowa pelna marzen........
|
|
|
|
nena100
|
 |
« Odpowiedz #1 : Sierpień 19, 2007, 10:26:09 » |
|
No to chyba tym razem mi sie udalo!!! Teraz proba ze zdjeciami zaczynam: 
|
|
|
|
|
|
wszystko sie moze zdarzyc-Wunder geschehen ........gdy glowa pelna marzen........
|
|
|
|
nena100
|
 |
« Odpowiedz #2 : Sierpień 19, 2007, 10:34:49 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
nena100
|
 |
« Odpowiedz #3 : Sierpień 19, 2007, 10:40:11 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
nena100
|
 |
« Odpowiedz #4 : Sierpień 19, 2007, 10:48:06 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
nena100
|
 |
« Odpowiedz #5 : Sierpień 19, 2007, 10:59:12 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Dana
Nowicjusz
|
 |
« Odpowiedz #6 : Sierpień 19, 2007, 11:13:51 » |
|
 Ślicznie wszystko wygląda...piękny ten domek z drabiną.. aten biały powojnik , trawa.. fantastyczne 
|
|
|
|
|
|
Pozdrawiam Danuta
|
|
|
|
nena100
|
 |
« Odpowiedz #7 : Sierpień 19, 2007, 11:15:38 » |
|
Jeszcze tylko jedna seria i dam Wam spokoj To zdjecia troche odbiegajace od tematu roslinek w ogrodzie Pierwsze z nich to "LAPKI" nie moglam sie oprzec dodaniu go do mojego tematu  To lapki moich facetow Drugie i trzecie zdjecie to "szkodniki" na moim ogrodeczku. Nasz piesek i kotek sasiada dbaja na biezaco o moje zachwiania emocjonalne cha cha cha. Zalatwili juz pare roslinek na cacy... No ale kocham te dwa szkodniki, wiec trzymam moje nerwy na wodzy. Natomiast "DMUCHAWIEC" czyli mlecz to dopiero walka z wiatrakami!!!! Zanim nabylismy dom, trawnik przez kilka lat byl strasznie zaniedbywany, wiec rozpanoszyl sie pan dmuchawiec na calego. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
nena100
|
 |
« Odpowiedz #9 : Sierpień 19, 2007, 11:27:03 » |
|
Dzieki!!! Za zainteresowanie moim ogrodeczkiem! Jak juz wspomnialam to zdjecia sprzed dwoch miesiecy, teraz robie na biezaco, wiec jesli tylko spodobal sie moj ogrodeczek, bede je wklejac dalej na biezaco. Oczywiscie skorzystam rowniez z rad !!! Jestem ogrodniczka od trzech lat, wiec jeszcze dluuuuga droga przede mna  Mam wiele pytan i niektore z nich juz zadalam na forum. Acha i jeszcze cos, przepraszam, ze piszac nie uzywam typowo polskich liter, mam niemiecka klawiaturke, wiec a, e, c, z to polskie a, e, c, z  rozumiecie o co chodzi cha cha cha. No chyba, ze ktos ma jakas recepte na te braki na mojej klawiaturze...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Joanna52
Gaduła

G.Śląsk - strefa 6B
|
 |
« Odpowiedz #10 : Sierpień 19, 2007, 11:31:15 » |
|
Bardzo ładne rośliny i otoczenie także. "Ordnung" niesamowity - chyba dużo czasu Ci zabiera praca w ogrodzie 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
nena100
|
 |
« Odpowiedz #11 : Sierpień 19, 2007, 11:55:16 » |
|
dziekuje kobitki za zainteresowanie!! Co do "Ordnungu" to roznie z tym bywa  , w porownaniu z sasiadami, to mamy raczej balagan cha cha. Ich trawniki to rowno sciete, bezchwastowe powierzchnie, u nas natomiast stokroteczki i mlecze wygryzaja trawke z kazdego kata cha cha.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Zoe
Gość
|
 |
« Odpowiedz #12 : Sierpień 19, 2007, 14:17:15 » |
|
Nie przejmuj się teraz jest modny taki niejednorodny trawnik.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
tellerka
|
 |
« Odpowiedz #13 : Sierpień 19, 2007, 19:31:20 » |
|
Bardzo ładny ogródeczek, gratuluję  Pozdrawiam 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
nowira
|
 |
« Odpowiedz #14 : Sierpień 19, 2007, 20:59:19 » |
|
No, no...  bardzo ładny ogródek
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
nena100
|
 |
« Odpowiedz #16 : Sierpień 20, 2007, 13:01:33 » |
|
 Witam wszystkich dzisiaj!!! Taaaka jestem dumna z mojego ogrodka jak czytam Wasze posty, naprawde bardzo sie ciesze!!! Co do trawnika Zoe to nawet nie wiedzialam, ze teraz wchodza takie w mode  , prawdepowiedziawszy, lubie te stokroteczki w trawce robia taki radosny nastroj, co do mlecza to juz troche gorzej...  . Rozsiewa sie tak szybko przy nawet najmniejszym podmuchu wiatru, no i nie chce, zeby za chwile sasiedzi chodzili do nas na skargi..., bo w ten sposob rowniez u nich na trawnikach ten "wiatrak" sie rozplenia ( bo to przeciez walka z wiatrakami). Kupilam wiec juz srodek chemiczny, ale boje sie, ze wraz z mleczami wypali rowniez wszystko inne i nie pozostanie nic cha cha cha.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Zoe
Gość
|
 |
« Odpowiedz #17 : Sierpień 20, 2007, 14:02:27 » |
|
Mlecz warto likwidować co faktycznie roznosi się strasznie. Część zniszczysz "Sterane" a to co przetrwa musisz wypielić ręcznie. Niestety stokrotek też nie będzie.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
nena100
|
 |
« Odpowiedz #18 : Sierpień 20, 2007, 17:16:37 » |
|
no wlasnie Zoe, a strasznie chcialabym je zatrzymac  ale trudno jak nie bedzie sposobu to nic innego mi nie pozostaje. Ja juz w kwietniu zakupilam srodek, tylko wciaz zwlekam, bo zal mi tych stokrotek Przedtem moj maz walczyl takim specjalnym narzedziem z tymi mleczami ( sama mu je kupilam  ), ale wiecie co to bylo? Konczyl przy drugim ogrodzeniu a przy pierwszym wykwitaly juz nowe!!! Po czym przeczytalam gdzies na necie, ze taka walka nie ma sensu... Biedaczysko a on tydzien wojowal z nimi  . Dobrze, ze nie widzi jak sie smieje...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
nena100
|
 |
« Odpowiedz #19 : Sierpień 20, 2007, 17:59:57 » |
|
a oto moj ogrodeczek z ostatnich paru dni. nie jest tego az tak duzo ale w przyszlym roku, dzieki Wam bedzie wiecej  najpierw sloneczniki, bez ktorych nie moge sie ani ja ani moj maz obejsc. Ja uwielbiam ich cieplo on uwielbia ich pestki  . Tego roku zyt gesto wysialam i pestkami moj maz sie zbytnio nie nacieszyl. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
nena100
|
 |
« Odpowiedz #20 : Sierpień 20, 2007, 18:12:44 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
nena100
|
 |
« Odpowiedz #21 : Sierpień 20, 2007, 18:23:07 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Zoe
Gość
|
 |
« Odpowiedz #22 : Sierpień 20, 2007, 18:26:30 » |
|
Rabatka z traw ozdobnych = trawnik ozdobny Poważnie, fajnie wyglądają pod tym murkiem.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
nena100
|
 |
« Odpowiedz #23 : Sierpień 20, 2007, 18:30:24 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Zoe
Gość
|
 |
« Odpowiedz #24 : Sierpień 20, 2007, 18:38:01 » |
|
No i to jest pomysł jak ukryć doniczki. Pozwól że skopiuję.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
nena100
|
 |
« Odpowiedz #25 : Sierpień 20, 2007, 18:44:20 » |
|
wszystkich i tak nie udalo sie ukryc ale niektore tak cha cha, kopiuj prosze, cala przyjemnosc po mojej stronie  Ja ciagle cos podpatrzam, ide na spacer i podgladam co ludzie w ogrodkach wymyslaja, takie zboczenie od trzech lat  . Przedtem patrzylam do okien cha cha 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
nowira
|
 |
« Odpowiedz #26 : Sierpień 20, 2007, 21:38:29 » |
|
Nena, hibiskus ogrodowy czyli ketmia syryjska  mam rację 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
tellerka
|
 |
« Odpowiedz #27 : Sierpień 20, 2007, 21:44:06 » |
|
Na roślinkach w Holandii było napisane hibiscus syriacus Tak, 2 i 3 z poprzedniego postu to ketmia. Pozdrawiam 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Joanna52
Gaduła

G.Śląsk - strefa 6B
|
 |
« Odpowiedz #28 : Sierpień 20, 2007, 22:27:05 » |
|
Ta rabata z trawami ..inspiracja... "odgapię"
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
nena100
|
 |
« Odpowiedz #29 : Sierpień 21, 2007, 13:24:15 » |
|
dzieki za prawdziwa nazwe mojego "hibiskusa"  Juz zapisuje!!! Zdziwilam sie, bo pierwszy raz w tym roku zakwitl w dwoch kolorach (jak na zdjeciach). Co do traw w calosci mam tam jeszcze inne roslinki, przed trawami wiosna zawkitaja krokusiki a teraz zaczyna wykwitac wrzos. Tyle, ze ten wrzos zakupilam w ubieglym roku z przeceny i tylko niektore sie przyjely  , wiec nie ma efektu, na ktorym mi zalezalo. Ale... juz planuje dalsze zmiany w zwiazku z ta rabata, wiec dokupie jeszcze i wrzosow 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|