|
|
|
Zoe
Gość
|
 |
« Odpowiedz #1 : Sierpień 15, 2007, 13:29:56 » |
|
Jak dużą masz tą działkę. Z tego ujęcia wygląda na sporą.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Honorata
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #2 : Sierpień 15, 2007, 13:39:04 » |
|
dzialka ma ponad 400 m2 dokładnie nie pamiętam  oto widok w stronę jednego z narożników URL=http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/7494cd35e9cbb627.html]  [/URL]
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Zoe
Gość
|
 |
« Odpowiedz #3 : Sierpień 15, 2007, 13:42:06 » |
|
Czyli jest co robić.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Honorata
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #4 : Sierpień 15, 2007, 14:15:59 » |
|
Jest, chociaż, pół działki juz od kilku lat obsiane jest trawą, na tej połowie rosną drzewa, niektóre dość stare i duże i dlatego mój tato stwierdził że najlepiej posiać tam trawkę, bo nic nie chcialo tam rosnąć, natomiast druga połowę prezentowaną na zdjęciu postanowiliśmy w zeszłym roku, przejmując działkę od taty, podzielić i część z niej, czyli następne niocałe ćwierć dzialki również przeznaczyć na trawnik, jednak z koszeniem i tego typu zabiegami też pracy nie brakuje. Jednakże zeby nie byl to taki pas trawy wymyśliłam kilka "kółek" na tym trawniku, które ogrodzone sa obrzeżem. W środku rosną kwiaty. tutaj aksamitki, lwie paszcze i dziwaczek. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Zoe
Gość
|
 |
« Odpowiedz #5 : Sierpień 15, 2007, 18:47:07 » |
|
Na działce najbardziej nie lubie właśnie koszenia, mino, że trawnika mam znacznie mniej niż ty.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Maniek
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #6 : Sierpień 15, 2007, 20:26:21 » |
|
Na działce najbardziej nie lubie właśnie koszenia, mino, że trawnika mam znacznie mniej niż ty. Ja, mimo nowego sprzętu, pielęgnację trawnika uważam za najbardziej uciążliwą. Podlewanie, nawożenie,walka z chwastami i mchem, regularne koszenie,grabienie - chyba nie ma bardziej wymagającej rośliny niż trawa, a czynności które ja wykonuję przy swojej to naprawdę niezbędne minimum.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
_ula_64
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #8 : Sierpień 19, 2007, 12:37:04 » |
|
masz dużą działeczkę, jak wszystko podrośnie będzie jeszcze więcej ale jaka to przyjemność,móc posiedzieć na słoneczku u siebie , albo pod drzewkiem i zajadać własne owoce i warzywa.To warte każdego trudu włożonego w nawet koszenie trawnika Ula
|
|
|
|
|
|
pozdrawiam Ula
|
|
|
Honorata
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #9 : Sierpień 20, 2007, 14:57:57 » |
|
móc posiedzieć na słoneczku u siebie , albo pod drzewkiem i zajadać własne owoce i warzywa. tak tak.. to wielka przyjemność  szczególnie gdy upały i w mieście nie do wytrzymania... 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Honorata
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #13 : Sierpień 28, 2007, 19:09:10 » |
|
witam,duża działka ,to się nabiegasz na niej a ile nasadzisz ta tak  ale dopiero się ucze, narazie jeszcze nie ma planowanych efektów,  ale sądzę że z czasem dojdę do perfekcji  zamierzam posadzic w przyszłości więcej bylin 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Asliae
Aktywny

bajarka ;)
|
 |
« Odpowiedz #16 : Sierpień 28, 2007, 19:42:56 » |
|
ślicznie one kwitły... takie kilku kolorowe pąki... tylko pozazdrościć, ja mam tylko różowe heh ^^"
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Honorata
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #17 : Sierpień 28, 2007, 20:21:44 » |
|
ślicznie one kwitły... takie kilku kolorowe pąki... tylko pozazdrościć, ja mam tylko różowe heh ^^" slicznie, ale to kompletnie nie taki kolor miał być, kupowane były cebulki w kauflandzie, miały mieć jakieś zwyczajne kolory znaczy żólty czerwony z tego co pamiętam a tu taka niespodzianka 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Monia68
|
 |
« Odpowiedz #18 : Sierpień 28, 2007, 20:31:06 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
BASIA TEL
|
 |
« Odpowiedz #23 : Sierpień 30, 2007, 08:01:45 » |
|
ona tylko gania za nornicami ,takiiiiiiiie dziury drąży  chyba mam jakąś zarazę ,bo na wszystkich mieczykach to trafiło,,no niektóre zdążyły się otworzyć 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|