|
anna czarnota
|
 |
« Odpowiedz #30 : Sierpień 21, 2007, 06:49:33 » |
|
|
|
|
|
|
|
Pozdrawiam Ania
|
|
|
|
tellerka
|
 |
« Odpowiedz #31 : Sierpień 21, 2007, 08:57:12 » |
|
Te rozsady to prawie w hurtowych ilościach... ale na taki ogród ... Super strumyk! I co teraz... beton czy kamienie? Bo piasek się będzie chyba wymywał i woda wsiąkala?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
anna czarnota
|
 |
« Odpowiedz #32 : Sierpień 22, 2007, 06:36:13 » |
|
Co do strumyczka to ma być folia i kamienie, zobaczymy ja to wyjdzie, a może macie inne propozycje jak to wykończyć? A teraz siępochwalę bo wkońcu moja datura zakwitła, jeszcze nie rozwinęła się do konca ale i tak bardzo się cieszę:  No i jeszcze goździki po raz drugi, rozwar i reszty nazw nie znam... rozwar Wiesiołek missouryjski (Oenothera missouriensis) 
|
|
|
|
|
|
Pozdrawiam Ania
|
|
|
|
|
|
inna jagna
Gość
|
 |
« Odpowiedz #34 : Sierpień 22, 2007, 07:07:13 » |
|
Uwielbiam skalniaczkowe goździki  Co nie znaczy, że nie widzę urody innych Twoich roślin 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
nowira
|
 |
« Odpowiedz #35 : Sierpień 22, 2007, 08:36:25 » |
|
Pierwszy żółty kawiatek to wiesiołek, drugi - nachyłek 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Joanna52
Gaduła

G.Śląsk - strefa 6B
|
 |
« Odpowiedz #36 : Sierpień 22, 2007, 10:30:51 » |
|
Czerwony kwiatek to żurawka. Co do strumyka wejdz w google- grafika, wpisz "strumyk w ogrodzie" , napewno coś ciekawego znajdziesz.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
anna czarnota
|
 |
« Odpowiedz #37 : Sierpień 27, 2007, 10:58:24 » |
|
|
|
|
|
|
|
Pozdrawiam Ania
|
|
|
|
anna czarnota
|
 |
« Odpowiedz #38 : Sierpień 27, 2007, 13:15:02 » |
|
A tak rozwnęła się moja daturka... 
|
|
|
|
|
|
Pozdrawiam Ania
|
|
|
patrycja11
Aktywny

<3 <3 <3 <3
|
 |
« Odpowiedz #39 : Sierpień 27, 2007, 15:36:44 » |
|
Ależ one mają ładne kwiaty (rozmarzyłam sie...  )
|
|
|
|
|
|
Pozdrawiam gorąco wszyskich miłosnikow roslin doniczkowych i ogrodowych xF
PatH
|
|
|
|
BASIA TEL
|
 |
« Odpowiedz #40 : Sierpień 27, 2007, 16:40:12 » |
|
witam,bardzo piękne początki ,podziwiam 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
inna jagna
Gość
|
 |
« Odpowiedz #41 : Sierpień 27, 2007, 21:56:11 » |
|
Wiesz co, Aniu? Z jednej strony to Ci zazdroszczę, a z drugiej współczuję... Zazdroszczę możliwości, a współczuję... możliwości również Ja mam na swój mały ogródek tyle różnych pomysłów, że nie potrafię nic wybrać  A myślę kategoriami w miarę ograniczonymi... Gdyby mi sie taki kawał ziemi dostał... No nie, ja bym chyba nie mogła spać po nocach... Na rabaty popatrz u Mańka, on je ma absolutnie piękne... 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
anna czarnota
|
 |
« Odpowiedz #42 : Sierpień 27, 2007, 22:06:18 » |
|
Mam o czym myśleć... żeby jeszcze trochę chociaż więcej druga połówka pomyślała i pomogła...
|
|
|
|
|
|
Pozdrawiam Ania
|
|
|
|
inna jagna
Gość
|
 |
« Odpowiedz #43 : Sierpień 27, 2007, 22:18:08 » |
|
Kochana, na drugie połówki nie należy liczyć, to się i człowiek wtedy nie przeliczy. Nerwów mniej i stresu  Mało tego - druga połówka zostawiona w spokoju, wręcz trzymana na odległość od tematu, zaczyna się tematem ciut interesować, a stąd już niedaleko do wykorzystania męża w taki sposób, żeby, broń Boże, nie czuł się wykorzystany Mnie moja połówka robi zupełnie odwrotnie - pomaga, jak może... znaczy, jemu się tak tylko wydaje Sama juz nie wiem, co gorsze  Wiem tyle, że nie lubię, kiedy mąż się zbytnio interesuje, skąd mam nowe kwiatki... 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
anna czarnota
|
 |
« Odpowiedz #44 : Sierpień 27, 2007, 22:26:46 » |
|
Jak w chodzimy do marketu budowlanego mój idzie na narzędzie ja do ogrodu... zawsze coś mam przy kasie... wolałabym wtedy sama być, żeby nie widział ile płacę znowu...
|
|
|
|
|
|
Pozdrawiam Ania
|
|
|
|
inna jagna
Gość
|
 |
« Odpowiedz #45 : Sierpień 27, 2007, 22:30:42 » |
|
No tak, to rozumiem... Dzisiaj byłam z moim w OBI po cement do podłogi... serce mi pękało na widok dwóch storczyków z przeceny i jesiennej kolekcji clematisów... Zęby mi zgrzytały, ale... nie kupiłam Pojadę za tydzień, jak Szczęście wróci do pracy  Storczyków już pewnie nie będzie, ale choćby powojniczek jakiś... No tak, ale z tego, co pamiętam, to Ty trochę jesteś od męża w zakresie komunikacji uzależniona ? 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
anna czarnota
|
 |
« Odpowiedz #46 : Sierpień 27, 2007, 22:33:03 » |
|
Już nie bo kupiliśmy drugi samochód, bo od września naszą pociechę muszę do szkoły wozić, ale 60km jechać do sklepu po nie wiadomo co to trochę daleko...
|
|
|
|
|
|
Pozdrawiam Ania
|
|
|
|
inna jagna
Gość
|
 |
« Odpowiedz #47 : Sierpień 27, 2007, 22:37:43 » |
|
No fakt, 60 km to daleko  Ale nic się nie martw, na forum na pewno roślinki zdobędziesz, i bez zbędnego gadania  Ja już Ci pisałam, że ode mnie możesz mieć fuksje  Co prawda raczej juz nie jesienią, ale - przynajmniej się nie będziesz musiała o nie troszczyć przez zimę 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
anna czarnota
|
 |
« Odpowiedz #48 : Sierpień 27, 2007, 22:44:27 » |
|
Czekam z niecierpliwością, mam nadzieję, że uda nam się taras wyremontować bo narazie to kawałek betonu bez balustrady...
|
|
|
|
|
|
Pozdrawiam Ania
|
|
|
|
inna jagna
Gość
|
 |
« Odpowiedz #49 : Sierpień 27, 2007, 22:55:55 » |
|
Ja to samo mogę powiedzieć o naszej podłodze... Może z tą różnicą, że balustrady nie przewiduję - ale kawałek betonu się zgadza. Bez wylewki nawet 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
anna czarnota
|
 |
« Odpowiedz #50 : Sierpień 27, 2007, 22:59:58 » |
|
Nasz jest troszkę wyżej i bez balustrady się nie obędzie,,, ale za to będę miała gdzie moje ulubione pelargonie kaskadowe wieszać!!!
|
|
|
|
|
|
Pozdrawiam Ania
|
|
|
|
BASIA TEL
|
 |
« Odpowiedz #51 : Sierpień 28, 2007, 08:10:29 » |
|
witajcie ,tak to jest jak człowiek nie ma internetu i z nikim nie gada o tych sprawach.....a ja myslałam że tylko mnie trafiła się taka połówka ,co niby pomaga w ogrodzie ....i muszę zakupy chować,przy nim nic nie da się kupić,,,,,witam wsród swoich 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
anna czarnota
|
 |
« Odpowiedz #52 : Sierpień 28, 2007, 08:42:16 » |
|
Ale na szczęście jestem na etapie urabiania mojego mężulka... w piątek planuje mały wypadzie do sklepów...
|
|
|
|
|
|
Pozdrawiam Ania
|
|
|
|
|
|
BASIA TEL
|
 |
« Odpowiedz #54 : Sierpień 28, 2007, 09:33:18 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
anna czarnota
|
 |
« Odpowiedz #55 : Sierpień 28, 2007, 10:33:58 » |
|
To jest fajny pomysł, ale ja i tak mam zawsze więcej w koszyku od swego mężusia...
|
|
|
|
|
|
Pozdrawiam Ania
|
|
|
Maniek
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #56 : Sierpień 28, 2007, 21:14:21 » |
|
Na rabaty popatrz u Mańka, on je ma absolutnie piękne...  A zapraszam, zapraszam... WIELKIE dzięki za pochwałę i docenienie!!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Monia68
|