|
JeyDee
|
 |
« Odpowiedz #180 : Sierpień 16, 2007, 11:39:00 » |
|
Nie, jak już wsadziłaś to zostaw, nie ma gwarancji, że w wodzie ukorzeni sie szybciej (w drugą stronę też gwarancja nie działa  ). Po prostu bywa różnie. Mówię to głównie na podstawie postów TychCooHojachWiedząWszystko, bo sama doświadczeń mam niewiele.
|
|
|
|
|
|
Pozdrawiam - Jola  A Stefek bezczelnie zmienił szkodę... Moje chychcie
|
|
|
Ooo
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #181 : Sierpień 16, 2007, 11:42:40 » |
|
dziekuje za pomoc  po jakim czasie proponowałabyś zdjąć ten woreczek 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
natita
|
 |
« Odpowiedz #182 : Sierpień 16, 2007, 11:43:47 » |
|
U mnie ukorzenianie w wodzie udawało się w 100% przypadków (dziś mam 26 gatunków). W ziemi nie próbowałam.
|
|
|
|
|
|
Nie warto być dobrym - to się nie liczy... Liczy się ta jedna wpadka, która zdarzyć się może każdemu, a za którą dostanie się publiczny lincz bez jednego choćby pytania.- lekcja ff
|
|
|
|
kasia
|
 |
« Odpowiedz #183 : Sierpień 16, 2007, 11:46:37 » |
|
hoja raczej nie potrzebuje nakrywania w czasie ukorzeniania,ma miesiste liscie w ktorych magazynuje wode
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ooo
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #184 : Sierpień 16, 2007, 11:50:22 » |
|
jak długo ukorzeniały sie w wodzie  moje 2 carnosy stoją 12 dni i wyglądają tak:  jak myślicie ile to może jeszcze potrwać 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
JeyDee
|
 |
« Odpowiedz #185 : Sierpień 16, 2007, 11:54:55 » |
|
Natito, nie śmiałabym z tobą polemizować (26 - !  ) Po prostu dziewczyny postępują różnie, a i moje (bardzo skromne  ) doświadczenia są dwojakie. Dotąd zdarzyło mi się ukorzeniać kawałeczki belli i 2 sadzonki poszły do wody, a 3 do ziemi. Te w wodzie siedzą w szklance do dziś (minął miesiąc) i jedna ma korzonki, a druga się nie kwapi chociaż nie gnije. Natomiast te w doniczce (stały w wykotniku czyli mini-szklarence) po ok. 3 tyg. zaczęły wypuszczać nowe listki. To przy okazji informacja dla Ooo - jak pojawia się nowy odrost to na pewno są korzonki. Na "świeży luft" malutka bella wyszła kilka dni temu czyli siedziała pod kopułką ok. miesiąca. Ooo - zdążyłaś wsadzić zdjęcia  . Carnosę to bym zostawiła w wodzie, a ile ona będzie potrzebowała czasu to Bóg raczy wiedzieć  .
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kasia
|
 |
« Odpowiedz #186 : Sierpień 16, 2007, 12:12:22 » |
|
Ooo jestes strasznie niecierpliwa osoba  poczekaj i sama zobacz ile to potrwa,ja nigdy nie licze.Przewaznie po tygodniu sa małe korzonki,ale i zdarzało sie po 3
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
JeyDee
|
 |
« Odpowiedz #187 : Sierpień 16, 2007, 12:15:45 » |
|
Przewaznie po tygodniu sa małe korzonki Czarownico, załamujesz mnie 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kasia
|
 |
« Odpowiedz #188 : Sierpień 16, 2007, 12:19:27 » |
|
Przewaznie po tygodniu sa małe korzonki Czarownico, załamujesz mnie  ja tam zadna czarownica 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
JeyDee
|
 |
« Odpowiedz #189 : Sierpień 16, 2007, 12:26:54 » |
|
Akurat ! Kto cię nie zna ten uwierzy... 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kasia
|
 |
« Odpowiedz #190 : Sierpień 16, 2007, 12:29:06 » |
|
Akurat ! Kto cię nie zna ten uwierzy...   az tak zle wygladam  i tam mi zle z oczu patrzy  ?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
natita
|
 |
« Odpowiedz #191 : Sierpień 16, 2007, 12:31:17 » |
|
moje (bardzo skromne  ) doświadczenia To nie chodzi o to, czy skromne czy nie - chodzi o doświadczenia , którymi sie tu mamy dzielić  Ja podzieliłam sie swoimi, Ty swoimi, a Ooo postąpi jak sama zdecyduje i może jej doświadczenia będą jeszcze inne.
|
|
|
|
|
|
Nie warto być dobrym - to się nie liczy... Liczy się ta jedna wpadka, która zdarzyć się może każdemu, a za którą dostanie się publiczny lincz bez jednego choćby pytania.- lekcja ff
|
|
|
Lila2006
Rezydent

Kujawsko-pomorskie strefa 6b
|
 |
« Odpowiedz #192 : Sierpień 16, 2007, 12:31:39 » |
|
ja tam zadna czarownica A czarny kot po avatarku bryka. 
|
|
|
|
|
|
Pozdrawiam Lidka
|
|
|
|
natita
|
 |
« Odpowiedz #193 : Sierpień 16, 2007, 12:34:48 » |
|
 Dziewczyny jesteście niemożliwe...! 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
JeyDee
|
 |
« Odpowiedz #194 : Sierpień 16, 2007, 12:41:05 » |
|
a Ooo postąpi jak sama zdecyduje i może jej doświadczenia będą jeszcze inne a widząc jej niecierpliwość nie mogę się doczekać tych doświadczeń 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kasia
|
 |
« Odpowiedz #195 : Sierpień 16, 2007, 12:42:34 » |
|
ja tam zadna czarownica A czarny kot po avatarku bryka.  ale tylko wirtulalnie,w domu mam dwa prawie białe niweinne kotecki ale przefarbowac na czarno je zawsze mozna 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ooo
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #196 : Sierpień 16, 2007, 14:13:34 » |
|
kaska pisałaś że masz taką hoję  czy naprawde nic sie nie ruszyła  nic nie rośnie  Czy ktoś dysponuję zdjęciem kwitnącej hoi kerri 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
agar
|
 |
« Odpowiedz #198 : Sierpień 16, 2007, 19:59:54 » |
|
Czytam na forum kolejne prośby o hoje (jakiekolwiek) i tak się zastanawiam, czy to tylko wśród Polek rozpowszechnia się hojomania (wygląda na bardzo ekspansywną, sama jestem tego przykładem  ), czy inne nacje też na nią zapadły. Petro (Ty masz adres niemiecki), potrafisz powiedzieć, czy u naszych zachodnich sąsiadów tak to wygląda? Jeśli dobrze spojrzałam, na niemieckich aukcjach internetowych oferta hoi jest znacznie bogatsza niż u nas, czyli co, jednak te nasze ulubione kwiatuszki są tam tak popularne? Pozdrawiam!
|
|
|
|
|
|
Pozdrawiam Agnieszka
|
|
|
kaska
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #199 : Sierpień 16, 2007, 20:02:48 » |
|
nic a nic ;( stoi w miejscu od lutego jak dobrze pamiętam
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
agar
|
 |
« Odpowiedz #200 : Sierpień 16, 2007, 20:10:32 » |
|
Ojej, przepraszam Petrę za pomyłkę, ten adres (Essen, Niemcy) oczywiście dotyczy Kasi i to ona byłaby bezpośrednią adresatką tego pytania. Przepraszam raz jeszcze, ale może inne z Was też mają w tej kwestii jakieś spostrzeżenia.
|
|
|
|
|
|
Pozdrawiam Agnieszka
|
|
|
Lila2006
Rezydent

Kujawsko-pomorskie strefa 6b
|
 |
« Odpowiedz #201 : Sierpień 16, 2007, 20:15:07 » |
|
Hmm, nasza Tellercia wraca właśnie z Holandii i mówi, że hoi tam nie ma. No chyba, że faktycznie dostali cynk, że jedzie hojomaniaczka i wszystko pochowali. A tak poważnie, to na E-bay jest sporo z Wlk.Brytanii. 
|
|
|
|
|
|
Pozdrawiam Lidka
|
|
|
|
tellerka
|
 |
« Odpowiedz #202 : Sierpień 16, 2007, 20:16:10 » |
|
W Holandii północnej oferta jest żadna. Znaczy 0 sztuk na stanie. Za to super modne są falki (phalenopsis) i w ogrórku hortensje (wielkie kule w kilku kolorach) oraz cudnie przyciete żywopłoty. Pozdrawiam 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
agar
|
 |
« Odpowiedz #203 : Sierpień 16, 2007, 20:44:45 » |
|
A ja myślałam,że w Holandii - zagłębiu ogrodniczym - hoi musi być mnóstwo, wszędzie, w każdym sklepie z roślinami  Wychodzi na to, że rzeczywistość nie pokrywa się z wyobrażeniami, ale to akurat nic nowego 
|
|
|
|
|
|
Pozdrawiam Agnieszka
|
|
|
hszonszcz
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #204 : Sierpień 16, 2007, 21:19:59 » |
|
na niemieckich aukcjach internetowych Ja kupowalam na ebay.de, dwie sadzonki mi zdechly,reszta ma sie dobrze. Teraz bede kupowac na ebay.com z nadzieja ze przetrzymaja 17sto godzinna podroz.
|
|
|
|
|
|
Wszystko jest trudne zanim stanie sie proste;-)
|
|
|
|
natita
|
 |
« Odpowiedz #205 : Sierpień 18, 2007, 10:29:07 » |
|
Dziewczyny, czy mogę wynieść hoje na zewnątrz (łącznie z nocą) bo zaczynają się u mnie na dobre remonty i nie chcę ich narażać...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
aiszo
Rezydent

Dolny Śląsk - 7a
|
 |
« Odpowiedz #206 : Sierpień 18, 2007, 11:52:55 » |
|
Witam w klubie osób mających remonty w domu  Ja przenoszę do innych pokoi ( pokojów????). Dolliania , odezwij sie  . A może obie formy dopuszczalne?
|
|
|
|
|
|
Przyjdzie czas, przyjdzie rada. Ania.
|
|
|
|
natita
|
 |
« Odpowiedz #207 : Sierpień 18, 2007, 11:59:06 » |
|
No tak, wiem... Już mam dosyć...  A jeszcze nic nie widać... 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Krystal
|
 |
« Odpowiedz #208 : Sierpień 15, 2009, 08:14:01 » |
|
|
|
|