Wybaczcie, że zakładam nowy temat, ale dziś mam zwariowany dzień i nie mam czasu przeglądać
Przepraszam
1. Wzięłam od teściowej kawałek anturium. Obciełam młodą roślinkę od matecznej. I wsadziłam do ziemi. Czy wypuści korzonki? Jak pielęgnować, póki nie ma korzonków?
2. Listki kalanchoe wypuściły w wodzie małe korzonki. Też już siedzą w ziemi. Czy z jednego listka będzie jedna roślina czy te listki włożyć w jedną doniczkę, żeby była "normalna" roślinka?
3. Jak dbać o reo meksykańskie? W necie znalazłam niewiele o tej roślince. Tyle, co nic.
4. Wszędzie czytam, że tetrastigma szybko się rozrasta. No chyba nie moja

Już tyle czasu ją mam i ona nie wypuszcza nowych. Wiem, że lubi mieć stałe miejsce. Więc sobie stoi w jednym miejscu, zraszam, podlewam. A ona nic
5. Po walce z przędziorkami został mi dosłownie jeden pęd hedery. Hedera jest młodziutka. Miałam pełną doniczkę, a teraz o! Ten pęd ma ok 15 cm długości. Czy czekać aż jeszcze podrośnie i dopiero go ciachać, czy może już teraz, co jakiś czas uciachać kawałek i wsadzić? No i nie wiem czy hedery tak mają czy tylko moja, że nie ma bocznych pędów, tylko ten jeden.
Jeszcze raz przepraszam za temat, ale mam dziś roboty na parę dni, a ja muszę się wyrobić w ciągu kilku godzin, w dodatku w kochanym excelu