weronika
Nowicjusz
|
 |
« Odpowiedz #30 : Sierpień 22, 2007, 12:03:44 » |
|
Witam! Mam swojego zamiokulkasa juz jakies pol roku,w bardzo krotkim czasie wypuscil 5 nowych lodyzek ale strasznie dlugo rozwijaja sie listki..czy to normalne? Te na samym czubku nawet juz uschly zanim sie wszystkie rozwinely:(Pozdrawiam:)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Abu
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #31 : Sierpień 22, 2007, 15:46:18 » |
|
Mój bardzo długo rozwija liście. Najpierw pojawił się taki  "pałąk", później pokazały się pozwijane blado zielone liście. Pałąk jest już wysokości starych łodyg, ale liście ma nadal zwinięte, z tym, że coraz ciemniejsze Czekam, obserwuję, czekam 
|
|
|
|
|
|
Pozdrowienia Justyna
|
|
|
|
|
|
|
aiszo
Rezydent

Dolny Śląsk - 7a
|
 |
« Odpowiedz #34 : Sierpień 30, 2007, 18:33:17 » |
|
|
|
|
|
|
|
Przyjdzie czas, przyjdzie rada. Ania.
|
|
|
Teśka
Rezydent

Podlasie
|
 |
« Odpowiedz #35 : Wrzesień 03, 2007, 16:58:14 » |
|
czy może być ziemia uniwersalna - może być uniwersalna, a doniczka ze 2 - 3cm większa. Bardzo łatwy w uprawie tylko nie podlewaj za często. Wystarczy raz w miesiącu. Powodzenia.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Teśka
Rezydent

Podlasie
|
 |
« Odpowiedz #36 : Wrzesień 03, 2007, 17:02:46 » |
|
Basiu tel. Widzę, że masz peperomię puteolata ( ta w paski). Też mam i nazywam "blasznik" bo ma listki takie twarde jak z blachy wycięte -co nie?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Teśka
Rezydent

Podlasie
|
 |
« Odpowiedz #38 : Wrzesień 04, 2007, 17:30:08 » |
|
Tesia ,  oj bystre masz oczka - Czyżbyś myślała, że przeczytałam nazwę na etykietce  Po roślince poznałam a nazwę umiem na pamięć  nie uważasz, że moja trochę inaczej wygląda  a aparat uchwycił taką jaka jest w oryginale. Fajna ta Twoja druga Pozdrawiam cieplutko.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Lila2006
Rezydent

Kujawsko-pomorskie strefa 6b
|
 |
« Odpowiedz #39 : Wrzesień 04, 2007, 17:33:19 » |
|
Oj dziewczyny bo przez Was zaczyna mnie brać następna mania...peperomania...peperomiomania...czy coś w tym stylu. Ja mam dopiero 3 gatunki i to nawet nie wiem jakie. 
|
|
|
|
|
|
Pozdrawiam Lidka
|
|
|
miroslawa
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #40 : Wrzesień 04, 2007, 17:40:19 » |
|
Ale masz cuda.Nie mogę patrzeć,bo serce aż boli.Śliczne.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
BASIA TEL
Rezydent

mazowsze 6b
|
 |
« Odpowiedz #41 : Wrzesień 04, 2007, 19:14:42 » |
|
nie Tesiu ,broń Boże, zaskoczyłaś mnie ,bystre oczka to nie chodziło o nazwę tylko że wypatrzyłaś na stojaku zdjęcie jest malutkie,to UZNANIE,dla twoich bystrych oczu,wybacz  zawstydziłaś mnie ,ja jestem z tych co najpierw pozytywnie myślą i takie same mają myśli ,
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|