|
natita
|
 |
« Odpowiedz #540 : Lipiec 20, 2007, 09:19:17 » |
|
Tak to już jest z tym allegro...  Ja też się często zastanawiam, czy to nie ktoś znajomy licytuje Problem z rozpoznaniem byłby mniejszy gdyby każdy miał takiego samego nicka jak na forum, ale nie zawsze tak jest.
|
|
|
|
|
|
Nie warto być dobrym - to się nie liczy... Liczy się ta jedna wpadka, która zdarzyć się może każdemu, a za którą dostanie się publiczny lincz bez jednego choćby pytania.- lekcja ff
|
|
|
paolka
Gaduła

Strefa klimatyczna 7a
|
 |
« Odpowiedz #541 : Lipiec 20, 2007, 09:40:41 » |
|
Ano ano... A tak wracając do tematu mojej niezidentyfikowanej hoi to biorę jeszcze pod uwagę plicata oraz sulawesii. Zgłupiałam już od tych wszystkich nazw... 
|
|
|
|
|
|
Pozdrawiam Paulina
|
|
|
|
|
paolka
Gaduła

Strefa klimatyczna 7a
|
 |
« Odpowiedz #543 : Lipiec 20, 2007, 12:48:01 » |
|
|
|
|
|
|
|
Pozdrawiam Paulina
|
|
|
|
|
|
tellerka
|
 |
« Odpowiedz #545 : Lipiec 20, 2007, 13:19:06 » |
|
Chyba jej to ciepełko posłużyło 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
natita
|
 |
« Odpowiedz #546 : Lipiec 20, 2007, 20:31:51 » |
|
Urocza!
|
|
|
|
|
|
Nie warto być dobrym - to się nie liczy... Liczy się ta jedna wpadka, która zdarzyć się może każdemu, a za którą dostanie się publiczny lincz bez jednego choćby pytania.- lekcja ff
|
|
|
miranta
Nowicjusz
|
 |
« Odpowiedz #547 : Lipiec 20, 2007, 21:42:34 » |
|
Śliczniutka 
|
|
|
|
|
|
pozdrawiam gorąco Monika
|
|
|
dziubeczek321
Nowicjusz
|
 |
« Odpowiedz #548 : Lipiec 20, 2007, 21:46:37 » |
|
po jakim czasie tak ładnie zakwitła ??
|
|
|
|
|
|
 życie jest piękne gdy żyć sie umi.... 
|
|
|
|
Petra
|
 |
« Odpowiedz #549 : Lipiec 21, 2007, 20:48:26 » |
|
Ona tak kwitnie z roku na rok, im bardziej się rozrasta tym ma więcej kwiatów, w tym roku tylko pózniej zakwitła bo była przycinana już była tak długa że nie miałam jej gdzie zawiesić( zrobiłam sadzonki które rozdałam) normalnie to już od marca pokazują się kwiaty.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
poli
|
 |
« Odpowiedz #550 : Lipiec 21, 2007, 21:04:57 » |
|
Witam przeglądam Wasz wątek i niestety też zachorowałam na hoje ja posiadam taką:   i już zgłupiałam czy to "carnosa". Moja nigdy nie kwitła a mam ją z dziesięć lat Petra - czy nie miałabyś jeszcze jednej odnóżki belli - jest wspaniała ! Choć ja jedynie na wymianę miałabym to co za zdjęciu. Pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
Pozdrawiam serdecznie Pomorze, 7a
|
|
|
|
tellerka
|
 |
« Odpowiedz #551 : Lipiec 21, 2007, 21:13:21 » |
|
To najpopularniejsza, carnosa. Pozdrawiam 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kaska
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #552 : Lipiec 22, 2007, 10:57:48 » |
|
Bardzo ładna hoja:) a co jest dosadzone do niej ?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
poli
|
 |
« Odpowiedz #553 : Lipiec 22, 2007, 12:44:24 » |
|
Nie mam pojęcia Kupiłam kiedyś coś taniego w auchan, bo przy ziemi było łysawo i tak zostało.
|
|
|
|
|
|
Pozdrawiam serdecznie Pomorze, 7a
|
|
|
|
Petra
|
 |
« Odpowiedz #554 : Lipiec 22, 2007, 16:11:20 » |
|
To paprotka pteris Co do belli to w tym roku już nie będę jej przycinać, może w przyszłym. Wreszcie moę dodać zdjęcie rozkwitniętych kwiatuszków hoi shepherdii  Paolka daj adres na pw, potrzymam Twoją sadzonkę jeszcze przez tydzień by korzonki lepiej podrosły, ma ich już 6 ale są jeszcze małe. To już ostatnie zdjęcie korzonków sadzonki, właśnie wsadziłam ją do podłoża, myślę że kolejne zdjęcia z przebiegu jej rozwoju zaprezentuje nam Paolka 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
tellerka
|
 |
« Odpowiedz #555 : Lipiec 22, 2007, 20:40:40 » |
|
nawiązując do obaw związanych z białymi listkami ... dziś widziałam drzewko fikusa beniamina z niemal całkowicie białymi listkami. Myślę, że zielone było jakieś 20% liscia. Drzewko miało się dobrze, miało dwa dośc grube pnie, z czego wnioskuję, że musi być dośc wiekowe. Pozdrawiam 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
paolka
Gaduła

Strefa klimatyczna 7a
|
 |
« Odpowiedz #556 : Lipiec 22, 2007, 21:12:13 » |
|
No więc jest coraz większe prawdopodobieństwo, że ta variegatka też trochę pożyje. 
|
|
|
|
|
|
Pozdrawiam Paulina
|
|
|
miranta
Nowicjusz
|
 |
« Odpowiedz #557 : Lipiec 22, 2007, 23:15:13 » |
|
Hm, też właśnie mam małą varietkę o białych liściach i nie mogę się tem nadziwić. Pierwsze 2 liście ma normalne, ale następne 4 ma białe. Myślicie, że jej już tak zostanie??
|
|
|
|
|
|
pozdrawiam gorąco Monika
|
|
|
|
Petra
|
 |
« Odpowiedz #558 : Lipiec 24, 2007, 10:29:34 » |
|
U mnie na jednym pędzie jak dwa się zazieleniają to reszta pózniej też, wyjątkiem są te pędy które od samego początku mają białe liście ( bez dwubarwnych na tym samym pędzie), tym tak już zostaje, teraz ma już 3 takie pędy 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
natita
|
 |
« Odpowiedz #559 : Lipiec 24, 2007, 15:18:44 » |
|
Paolko, właśnie dostałam przesyłkę z hoją! Dziękuję  O perypetiach z tym związanych napisałam w wątku aiszo "Bella". Roślinka w super stanie! Mylę się, czy ona ma ogonki liściowe skierowane w dół...?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
tellerka
|
 |
« Odpowiedz #560 : Lipiec 24, 2007, 15:21:15 » |
|
Ja też dostałam, dzięki Paolko  (czy cos jej z tej hoi zostało?  ) Teraz zdecydowanie lepiej bedzie mi się szukało nazwy tej nieznanej hoi - kształt ma prawie łudząco podobny do tsangii, ale nie ma tego 'twardego brzeżka'. Ale wielkość prawie taka sama. Pozdrawiam 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
miranta
Nowicjusz
|
 |
« Odpowiedz #561 : Lipiec 24, 2007, 16:05:43 » |
|
Hej Paolko, ja tez b.dziękuję:  I mam nadzięje się niedługo odwdzięczyć Świetny sposób pakowania, w pudełku po płycieCD, nie wpadłabym na to 
|
|
|
|
|
|
pozdrawiam gorąco Monika
|
|
|
|
natita
|
 |
« Odpowiedz #562 : Lipiec 24, 2007, 16:27:59 » |
|
kształt ma prawie łudząco podobny do tsangii, ale nie ma tego 'twardego brzeżka' Tsangii ma liście bardziej do szpica..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
paolka
Gaduła

Strefa klimatyczna 7a
|
 |
« Odpowiedz #563 : Lipiec 24, 2007, 16:32:52 » |
|
Mylę się, czy ona ma ogonki liściowe skierowane w dół...? Tak Renatko. (czy cos jej z tej hoi zostało? ) Oj zostało zostało... Teraz zdecydowanie lepiej bedzie mi się szukało nazwy tej nieznanej hoi Mam nadzieję, że wspólnymi siłami nam się to w końcu uda. Świetny sposób pakowania, w pudełku po płycieCD, nie wpadłabym na to To nie po płycie CD tylko po jakichś papierach z Ery... Cieszę się, że wszystkie przesyłki dotarły tak szybko. Niech się dobrze wam te hoje chowają. 
|
|
|
|
|
|
Pozdrawiam Paulina
|
|
|
kaska
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #564 : Lipiec 24, 2007, 16:52:48 » |
|
Paolko Ja też bardzo dziękuję za przesyłkę ;)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
paolka
Gaduła

Strefa klimatyczna 7a
|
 |
« Odpowiedz #565 : Lipiec 24, 2007, 17:54:34 » |
|
Dziewczyny a jak myślicie, czy ta moja hoja to może być panchoi???
|
|
|
|
|
|
Pozdrawiam Paulina
|
|
|
|
Petra
|
 |
« Odpowiedz #566 : Lipiec 24, 2007, 19:04:13 » |
|
Listki panchoi są takiej wielkości 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
rene10x
|
 |
« Odpowiedz #567 : Lipiec 24, 2007, 19:11:19 » |
|
Listki panchoi są takiej wielkości a czy mozna ja pomylic z bella
|
|
|
|
|
|
pozdrawiam
|
|
|
kaska
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #568 : Lipiec 24, 2007, 19:45:39 » |
|
Ja bym ją pomyliła z lacunosą ;)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
natita
|
 |
« Odpowiedz #569 : Lipiec 24, 2007, 19:51:45 » |
|
Mam i bellę, i lacunosę, i panchoi, i tsangii - ta jest jeszcze inna.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|