stokrotka :)
Gaduła

Kujawsko-Pomorskie (strefa 6b)
|
 |
« : Maj 31, 2007, 10:34:08 » |
|
Witajcie! Poszukuje od jakiegos czasu białego Oleandra bo wszędzie mają tylko różowe a mi bardzo zalezy na białym.. Jesli miałby ktos z Was takiego i mógłby obdarować mnie gałązką bądź odnóżką to byłabym bardzo wdzięczna.. Bardzo mi na nim zależy.. Pozdrawiam..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kasia
|
 |
« Odpowiedz #1 : Maj 31, 2007, 10:43:49 » |
|
Mam białego ale w Szczecinie  i nie jetem pewna czy jeszcze zyje bo rodzice sie nim zajmuja 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Gaduła

|
 |
« Odpowiedz #2 : Maj 31, 2007, 10:49:51 » |
|
To szkoda bo od Essen jest kawałek żebyś mogła sprawdzić Byłam tam nawet kiedyś.. Pozdrawiam.. Już tyle czekam na wymarzonego kwiatka że poczekam jeszcze trochę a może ktoś jeszcze będzie miał i się ze mną podzieli.. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
tellerka
|
 |
« Odpowiedz #3 : Maj 31, 2007, 10:52:11 » |
|
Przykro mi, mam rózowego, za to oryginalny z nasion z Petry (Jordania) Widzialam gdzieś takiego.... będę pamietać, jak zobaczę dam znać  Pozdrawiam 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Gaduła

|
 |
« Odpowiedz #4 : Maj 31, 2007, 10:57:59 » |
|
Tellerka a ten różowy to jest taki jasny czy ciemny róż.. U nas nigdzie nie widziałam nigdy żadnych nasionek Oleandra w sklepach.. Będę czekać.. Pozdrawiam..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
tellerka
|
 |
« Odpowiedz #5 : Maj 31, 2007, 11:00:41 » |
|
Jasny róż. Ale to z dzikiego krzaka, nic zachwycającego (nie ma pełnych kwiatów itp...). Ma za to wartośc sentymentalną - 3 lata czekalam żeby zakwitl  A z nasion wyrosło bardzo duzo niestety, rozdawalam sadzonki  Pozdrawiam 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
tellerka
|
 |
« Odpowiedz #6 : Maj 31, 2007, 11:01:54 » |
|
Czy to nie było OBI.... tam ostatnio cala paleta z oleandrami stała... 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Gaduła

|
 |
« Odpowiedz #7 : Maj 31, 2007, 11:06:12 » |
|
Już kilka razy przejechałam się na kwiatach z Obi i już tam nie kupuję.. Albo z nimi przynosiłam do domu jakieś szkodniki albo poprostu umierały.. Dlatego szukam od kogoś z domowej "hodowli" bo napewno są bardziej zadbane.. Ale i tak dziękuję za zaiteresowanie.. Marzenia kiedys wkońcu się spełniają więc będę czekac z nadzieją na kwiatka.. Pozdrawiam..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Teśka
Rezydent

Podlasie
|
 |
« Odpowiedz #8 : Maj 31, 2007, 16:05:25 » |
|
Może mój będzie biały  JUż gdzieś wspominałam, że zabrałam ze śmietnika. Tarczniki zwalczyłam póki co  Duży , gęsty i ani myśli kwitnąć. A w kwiaciarni widziałam o połowę mniejsze i pełne pączków Tak wygląda, pączków nie będzie chyba? 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kasia
|
 |
« Odpowiedz #9 : Maj 31, 2007, 17:29:21 » |
|
stoi w sloncu?podlewasz duzo?w lecie nawet moze miec wode na podstawce i to zarloczna roslina,
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Dana
Nowicjusz
|
 |
« Odpowiedz #10 : Maj 31, 2007, 20:45:01 » |
|
Stokrotka mogę ci wysłać białego Oleandra podaj adr,na pw.
|
|
|
|
|
|
Pozdrawiam Danuta
|
|
|
|
kasia
|
 |
« Odpowiedz #11 : Maj 31, 2007, 20:58:05 » |
|
i prosze,marzenia sie jednak spełniaja 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Gaduła

|
 |
« Odpowiedz #12 : Czerwiec 01, 2007, 05:38:31 » |
|
Dana.. Napisałam na pw.. Czekam teraz na odpowiedź od Ciebie.. Pozdrawiam wszystkich..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
alicja46
Nowicjusz
|
 |
« Odpowiedz #14 : Kwiecień 02, 2009, 18:49:44 » |
|
Może mój będzie biały  JUż gdzieś wspominałam, że zabrałam ze śmietnika. Tarczniki zwalczyłam póki co  Duży , gęsty i ani myśli kwitnąć. A w kwiaciarni widziałam o połowę mniejsze i pełne pączków Tak wygląda, pączków nie będzie chyba?  Tesiu a jak pozbylas siee tarczników?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|