igulka2
Aktywny

|
 |
« : Kwiecień 13, 2007, 00:42:54 » |
|
Przez zupełny przypadek trafiłam na "floraforum"..... i bardzo mi się tu podoba  Jeszcze nie wiem do końca jak się poruszać po stronkach, ale...... DAM RADĘ  Mam problem z paciorecznikiem... W ubiegłym roku na wiosnę dostałam już sadzonki, które miały liście. Jesienią je wykopałam i pięknie przezimowały w mojej piwnicy. Około trzy tygodnie temu posadziłam je w dużych donicach i......................................... czekam na pierwsze listki . Niestety bezskutecznie............ czy popełniłam jakiś błąd? Donice stały do dziś w widnej piwnicy i były podlewane.... MOŻE JE PRZELAŁAM I ZGNIŁY  CO mam robić? POMOCY!!! 
|
|
|
|
|
|
Pozdrawiam IGA:)
|
|
|
jolciajci
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #1 : Kwiecień 13, 2007, 01:43:37 » |
|
Witaj igulka2. Kanna- paciorecznik jest kwiatem ciepłolubnym więc musi stać w ciepłym miejscu.Jeżeli tam gdzie go trzymasz jest zimno to jeszcze długo poczekasz na listki w doniczce.Pozatym to kanna jest żarłoczna i lubi nawóz do kwiatów kwitnących.Jak myślisz że ją przelałaś to odsyp trochę ziemi w doniczce i sprawdż czy to kłącze jest tam jeszcze.Kanna lubi wilgoć ale bez przesady.Najlepiej jak sprawdzisz i potem napisz nam co tam masz w tej donicy. Pozdrawiam.
|
|
|
|
|
|
jestem jaka jestem . pozdrawiam serdecznie JOLA
|
|
|
igulka2
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #2 : Kwiecień 13, 2007, 07:43:12 » |
|
Witaj Jolu! Bardzo serdecznie dziękuję za odpowiedz. W istocie w mojej piwnicy jest dość zimno...ale wczoraj donice wylądowały już przed domem....niech się grzeją na słoneczku!  korzenie sprawdziłam dzisiaj rano, są w dobrym stanie...... jeszcze tylko nawozik kupię  ! POZDRAWIAM IGA PS. jak miło wiedzieć, że ktoś też chodzi tak pózno spać jak ja......................... 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Zoe
Gość
|
 |
« Odpowiedz #3 : Kwiecień 13, 2007, 15:00:04 » |
|
Nawet w lubuskim igulko na noc rośliny musisz zabrać dociepłego pomieszczenia.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
igulka2
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #4 : Kwiecień 13, 2007, 17:50:35 » |
|
uuuuuuuuuuuuuuuu............................ Sześć wielkich donic i tak dwa razy dziennie?  Zoe LITOŚCI!!!!! Do mieszkanka? bo w piwnicy zimniej niż na dworze!!!!!!!!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Zoe
Gość
|
 |
« Odpowiedz #5 : Kwiecień 13, 2007, 19:41:32 » |
|
Ja dwa razy dziennie wynoszę osiemnaście donic, więc nie narzekaj.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
igulka2
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #6 : Kwiecień 13, 2007, 21:18:09 » |
|
Już stoją w ciepełku i nawet słyszę jak rosną......
|
|
|
|
|
|
|
|
|
jolciajci
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #7 : Kwiecień 13, 2007, 21:37:15 » |
|
Witaj IGO. Ja jak to mój mąż mówi jestem nocnym markiem .Lepiej mi się skupić w nocy na czytaniu i pisaniu. Nikt wtedy z domowników mi nie przeszkadza a i poklikać mogę do woli .Pozdrawiam.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
igulka2
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #8 : Kwiecień 13, 2007, 22:06:56 » |
|
Ja też uwielbiam noc.... do niedawna czytałam po nocach, a od kiedy odziedziczyłam po najstarszej córce komputer ...... doba jest za krótka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!  tylko mam niewłaściwy stolik i po całym dniu na nogach, kręgosłup odmawia mi posłuszeństwa  PS. Kany podlane nawozikiem grzeją się w cieple domowego ogniska 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
aiszo
Rezydent

Dolny Śląsk - 7a
|
 |
« Odpowiedz #9 : Kwiecień 13, 2007, 22:21:46 » |
|
Witam kolejną sówkę. Mój mąż wstaje o 3, 4 godzinie (rano!!!!) i okupuje komputer, za to idzie spać o 21. Ja zaczynam żyć po 22. Czyli net chodzi 20 godzin na dobę. Dodaj do tego jeszcze dzieci ( dorosłe  , no.....pełnoletnie )
|
|
|
|
|
|
Przyjdzie czas, przyjdzie rada. Ania.
|
|
|
jolciajci
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #10 : Kwiecień 14, 2007, 06:38:16 » |
|
Witaj. To dobrze że nie jesteśmy same z igulką .Mnie mój mąż kupił osobny komputer bo tak to nie miał dojścia do swojego , ale zato ma teraz spokój 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
igulka2
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #11 : Kwiecień 14, 2007, 08:18:43 » |
|
No ,dziewczyny...... to się wczoraj popisałam!!!!!!!!!! Zamiast sówki, wylazła ze mnie KURA  Spałam już o 24tej , kiedyś trzeba odrobić zaległości Życzę Wam udanego weekendu , właśnie pakuję kosz z jedzeniem i jedziemy na działkę.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
tellerka
|
 |
« Odpowiedz #12 : Kwiecień 14, 2007, 12:02:38 » |
|
Witaj. To dobrze że nie jesteśmy same z igulką .Mnie mój mąż kupił osobny komputer bo tak to nie miał dojścia do swojego , ale zato ma teraz spokój  U nas każdy ma własny, bo by się chyba dzieciaki pobiły  No.. jedyny poszkodowany to kroliczek, ale nie składal dotąd reklmacji  Pozdrawiam 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
igulka2
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #13 : Kwiecień 14, 2007, 17:30:37 » |
|
A ja mam jeden i to mocno.................zużyty  ! Ale problem z kolejkami do kompa mam rozwiązany! Moja najstarsza córka już studiuje, i jak przyjeżdża do domu to ma swój laptop, przedszkolaki mają limit 30 min dziennie, a ja mogę NA MAXA, bo od 19tego lutego br jestem SŁOMIANĄ WDOWĄ 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
tellerka
|
 |
« Odpowiedz #14 : Kwiecień 14, 2007, 17:32:42 » |
|
Oj, przykro słyszeć.... trzymaj się dzielnie  Niech kwiatowa moc bedzie z Tobą  Pozdrawiam 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
igulka2
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #15 : Kwiecień 14, 2007, 17:42:10 » |
|
Trzymam się, trzymam...... i jestem TWARDA JAK ROMAN BRATNY  , a Ty się już nie opalasz 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
tellerka
|
 |
« Odpowiedz #16 : Kwiecień 14, 2007, 17:46:38 » |
|
Ileż można łazić po plaży?! Zrobiłam ze 20 km w piachu i dosyć  Generalnie jestem biała i się nie opalam -> latem unikam plaży z dwóch powodów: słońca i tloku  Pozdrawiam 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Zoe
Gość
|
 |
« Odpowiedz #17 : Kwiecień 14, 2007, 17:48:50 » |
|
A ja was wszystkich zmoderuję i przeniosę do kawiarenki.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
tellerka
|
 |
« Odpowiedz #18 : Kwiecień 14, 2007, 17:49:36 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
igulka2
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #19 : Kwiecień 14, 2007, 17:51:55 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
igulka2
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #20 : Kwiecień 17, 2007, 17:47:40 » |
|
Chciałam Wam wszystkim uprzejmie donieść , iż posłuchałam Waszych rad, dostosowałam się i........................ oto są efekty!!!!!!!!!!!!!!!!!! W każdej z donic zaczyna się coś dziać... I jest to nieomylny znak, że w tym roku również będę miała piękne kany  DZIĘKUJĘ..............
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Dana
Nowicjusz
|
 |
« Odpowiedz #21 : Kwiecień 17, 2007, 19:30:17 » |
|
Mam nadzieje ze nam je pokażesz  a jakie masz kolory?
|
|
|
|
|
|
Pozdrawiam Danuta
|
|
|
igulka2
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #22 : Kwiecień 17, 2007, 19:37:32 » |
|
Niestety wszystkie są jednego koloru............... czerwonopomarańczowe............ Na pewno pokażę i to zanim kupię cyfrówkę 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
igulka2
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #23 : Lipiec 24, 2007, 10:58:41 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Monika:)
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #24 : Lipiec 24, 2007, 11:08:07 » |
|
SUPER  i fajnie się prezentują w takim otoczeniu
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
tellerka
|
 |
« Odpowiedz #25 : Lipiec 24, 2007, 11:31:27 » |
|
Bardzo ładne  Ja dziś na swoje wydam wyrok... idę właśnie na rozmowy z panem od remontu
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
rene10x
|
 |
« Odpowiedz #26 : Lipiec 24, 2007, 11:31:49 » |
|
ladne kolorki maja 
|
|
|
|
|
|
pozdrawiam
|
|
|
igulka2
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #27 : Lipiec 24, 2007, 11:32:23 » |
|
fajnie się prezentują w takim otoczeniu Aranżacja moja osobista To jest mój ogródeczek pod domem (stara kamienica z końca XIXw.), jeszcze trzy lata temu pod oknami miałam szalet dla okolicznych psów.... to był koszmar! Na wiosnę nie można było otworzyć okien !!!!! A teraz jest ładnie, jak będę miała dojście do cyfrówki , to zrobię zdjęcie całości 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
igulka2
Aktywny