|
aiszo
|
 |
« Odpowiedz #30 : Marzec 28, 2007, 10:21:32 » |
|
|
|
|
|
|
|
Przyjdzie czas, przyjdzie rada. Ania.
|
|
|
|
tellerka
|
 |
« Odpowiedz #31 : Marzec 28, 2007, 11:48:07 » |
|
Cudnie masz 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
aiszo
|
 |
« Odpowiedz #32 : Kwiecień 03, 2007, 16:29:53 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Zoe
Gość
|
 |
« Odpowiedz #33 : Kwiecień 03, 2007, 16:58:56 » |
|
Hiacynty Aiszo mają tendencję do wyradzania się. Nigdy nie zdążą odbudować cebuli i jeszcze się podzielą. Dlatego by co roku mieć ładne hiacynty trzeba mieć 2 garnitury hiacyntów. W danym roku kwitnie jeden garnitur a kwiaty drugiego są wyłamywane. I tym samym pędzi się cebulę. W następnym roku odwrotnie kwitną te które w ubiegłym roku nie kwitły a tym które kwitły w tym roku wyłamuje się kwiaty.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
elbe
Nowicjusz
|
 |
« Odpowiedz #34 : Kwiecień 04, 2007, 20:42:02 » |
|
Hiacynty Aiszo mają tendencję do wyradzania się. Nigdy nie zdążą odbudować cebuli i jeszcze się podzielą. Dlatego by co roku mieć ładne hiacynty trzeba mieć 2 garnitury hiacyntów. W danym roku kwitnie jeden garnitur a kwiaty drugiego są wyłamywane. I tym samym pędzi się cebulę. W następnym roku odwrotnie kwitną te które w ubiegłym roku nie kwitły a tym które kwitły w tym roku wyłamuje się kwiaty. Zeniu! Przeciez to zal wyłamywać. One wszystkie sa śliczne i cudnie pachną. Pozdrawiam , Ela [ Dodano: 4 Kwiecień 2007, 22:43 ]Aniu! Twój ogródek jest juz kwitnacy i pachnacy. Masz juz spora ilosc cudów. Pozdrawiam , Ela
|
|
|
|
|
|
Ela.B
|
|
|
|
Zoe
Gość
|
 |
« Odpowiedz #35 : Kwiecień 05, 2007, 16:14:50 » |
|
Elu kwiaty wyłamuje się jak pierwsze dolne kwiatki sa rozwinięte. Resztę mogą dokwitnąć w wazoniku.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
aiszo
|
 |
« Odpowiedz #36 : Kwiecień 13, 2007, 15:48:06 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
elanutka
Nowicjusz
Mazury
|
 |
« Odpowiedz #37 : Kwiecień 13, 2007, 19:18:51 » |
|
PIękne roslinki , u mnie jeszcze tyle piekności nie kwitnie , ale przy tym słoneczku , to pewnie niedlugo przybędzie kwiatkow
|
|
|
|
|
|
Chińskie przysłowie mówi : " Jeżeli chcesz być szczęśliwym człowiekiem, zostań ogrodnikiem "
Pozdrawiam Was wszystkich serdecznie. Ela
|
|
|
|
Zoe
Gość
|
 |
« Odpowiedz #38 : Kwiecień 13, 2007, 19:32:53 » |
|
Jak zwykle Wrocław wyprzedza o jakiś tydzień. U mnie złotlin ma dopiero pączki i na dodatek był ciapnięty przez nocne przymrozki.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
aiszo
|
 |
« Odpowiedz #39 : Kwiecień 18, 2007, 10:01:35 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
aiszo
|
 |
« Odpowiedz #40 : Kwiecień 18, 2007, 20:20:22 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Zoe
Gość
|
 |
« Odpowiedz #41 : Kwiecień 18, 2007, 20:50:08 » |
|
Warzywniak mi się ziksował ale myślę, że grządki juz porobiłaś, marchewkę posiałaś, groszek już wschodzi, obornik pod ogórki przekopałaś i .... może o czymś zapomniałam Aiszo zdążysz spokojnie ze wszystkim.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
wyderka
Nowicjusz
|
 |
« Odpowiedz #42 : Kwiecień 29, 2007, 18:03:48 » |
|
Śliczne te kwitnące krzewy! pozdrawiam (nie bez odrobiny zazdrosci) Kasia
|
|
|
|
|
|
Kasia
|
|
|
|
aiszo
|
 |
« Odpowiedz #43 : Kwiecień 29, 2007, 22:24:57 » |
|
Dzięki. Jutro, jak nie będzie takiego wiatru zrobię zdjęcia następnych. Dziś wszystkie fotki wyszły nieostre.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
tellerka
|
 |
« Odpowiedz #44 : Kwiecień 30, 2007, 12:34:32 » |
|
No to chyba się nie doczekamy... wiatr ma byc dłużej 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
aiszo
|
 |
« Odpowiedz #45 : Kwiecień 30, 2007, 22:16:12 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
krysp50
Gaduła

Wielkopolska 7a
|
 |
« Odpowiedz #46 : Maj 01, 2007, 01:22:26 » |
|
Piękne  Ten smutas to z zadrosci Muszę poważnie pomyśleć o aparacie, może mi też będą sie udawać tak piękne zdjęcia i wtedy moje kwiatki będą ładniejsze. I moja prośba - podpisz zdjęcia, bo niejednokrotnie przekonałam się, że pomimo tego, że znam, to jednak nie wszystkie.Interesuja mnie szczególnie te w trzecim rzędzie.
|
|
|
|
|
|
Pozdrawiam Krysia
|
|
|
|
Lila2006
|
 |
« Odpowiedz #47 : Maj 01, 2007, 10:14:57 » |
|
Pięęękne. Ja też poproszę o podpisy. Czy na zdjęciach z 18 kwietnia jest bez koralowy???
|
|
|
|
|
|
Pozdrawiam Lidka
|
|
|
|
aiszo
|
 |
« Odpowiedz #48 : Maj 01, 2007, 10:32:34 » |
|
Lila, tak, to bez koralowy. Teraz już zawiązał owoce. Na razie są zielone. Krysiu. mam dużo dereni, ale z oznaczeniem odmiany sama mam kłopot. Dlatego zamieszczam po dwa zdjęcia każdego krzewu, w całości i kwiatka, licząc na Waszą pomoc  . A wracając, w pierwszym rzędzie śniadek, piwonia, nie wiem  , w drugim chyba jakaś odmiana kaliny (???), karagana, trzeci - dereń, berberys, dereń, czwarty - ten sam dereń i wiadomo co.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
aiszo
|
 |
« Odpowiedz #49 : Maj 13, 2007, 22:44:31 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
nowira
|
 |
« Odpowiedz #50 : Maj 13, 2007, 23:27:48 » |
|
U Ciebie już pięknie kwitną krzewy, u mnie dopiero mają pąki. A tak przy okazji spytam czy Ty w ogóle sypiasz? Jesteś nocnym markiem, a o świcie latasz do ogrodu pozdrawiam Irena
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
aiszo
|
 |
« Odpowiedz #51 : Maj 13, 2007, 23:39:17 » |
|
Od poniedziałku do czwartku wstaję o 5:15. W nocy siedzę w necie. Jak tylko mogę około 15-tej kładę sie na godzinę, półtorej. Sjesta  . Po prostu nie potrzebuję dużo snu. I nie cierpię na bezsenność.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
tellerka
|
 |
« Odpowiedz #52 : Maj 14, 2007, 11:11:08 » |
|
No tak, sjesta, niektórzy to maja dobrze... i jeszcze piękne kwiaty mają... ech , zycie  Pozdrawiam 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
aiszo
|
 |
« Odpowiedz #53 : Maj 14, 2007, 11:36:50 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
wir24mw
Nowicjusz
|
 |
« Odpowiedz #54 : Maj 14, 2007, 16:53:41 » |
|
Nie bardzo rozumiem tych pretensji do życia czy losu.Jeżeli się wstaje o 5,15 to o 15,00 po dziesięciu godzinach odpoczynek jest czymś normalnym\nawet dla dwudziestolatka\. K2wiatami i ich uprawą zajmuję się ponad 30 lat.Mogę przysiądz,ze same nie rosną.Aby coś osiągnąć trzeba wiele wysiłku i pracy,a nieraz aura i szkodniki zniweczą wszystko. Ja osobiście jestem pełen podziwu dla ludzi o takim poSwięceniu dla swego hobby.
|
|
|
|
|
|
Pozdrawiam'Marian
|
|
|
|
kasia
|
 |
« Odpowiedz #55 : Maj 14, 2007, 17:00:59 » |
|
jezeli to hobby to ta praca nie jest poswieceniem a przyjemnoscia  nieraz sasiedzi sie nade mna litowali ze biedna całymi dniami kopie w ogrodku,nie chcieli wierzyc ze dla mnie to przyjemnosc a nie praca 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
wir24mw
Nowicjusz
|
 |
« Odpowiedz #56 : Maj 14, 2007, 19:19:21 » |
|
Sam doświadczyłem czegoś podobnego przez kilkadziesiąt lat \niezrozumienie u innych nad moim wysiłkiem przy uprawie kwiatów\nawet żona nie mogła zrozumieć,ze daje mi to zadowolenie i relaks,jednak odpoczynek\sjesta\ przy takiej pracy nie powinna nikogo dziwić szczególnie na takim forum.
|
|
|
|
|
|
Pozdrawiam'Marian
|
|
|
|
Lila2006
|
 |
« Odpowiedz #57 : Maj 14, 2007, 19:58:21 » |
|
|
|
|
|
|
|
Pozdrawiam Lidka
|
|
|
|
tellerka
|
 |
« Odpowiedz #58 : Maj 14, 2007, 22:25:26 » |
|
Ja o 15 jestem w wirze pracy choć chętnie bym się na chwilę zdrzemnęła... a doniczkowe przyjemności tylko po pracy... Dziś ostatecznie posadziła wszystkie róże i wstępnie rozstawiłam wszystkie donice na tarasie. Chyba został kawałek na stolik  Pozdrawiam 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
jolciajci
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #59 : Maj 18, 2007, 17:57:42 » |
|
Witam Aniu. Roślinki u ciebie piękne i takie dorodne.Jak widzę to u ciebie jest jeszcze dużo miejsca i pewnie będziesz też tam coś sadzić . Nie spiesz się i rób wszystko powoli a efekty sama niedługo zobaczysz . Krzewy masz cudowne Ja też niedługo się wybieram do siebie na działke a że mieszkamy blisko siebie to pewnie u mnie też już kwitnie wszystko . Pozdrawiam cieplutko.
|
|
|
|
|
|
jestem jaka jestem . pozdrawiam serdecznie JOLA
|
|
|
|