Forum ogrodnicze FloraForum.pl
Internetowe forum o kwiatach w domu, na balkonie
i w ogrodzie ... Zapraszamy do dyskusji
logo
FloraForum.pl poleca:
Katalog firm ogrodniczych

Forum Ogrodnicze FloraForum.pl
Maj 24, 2012, 12:05:22
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności:
Strony: 1   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Anginka czyli geranium  (Przeczytany 1177 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
animar81
Nowicjusz
*

« : Luty 16, 2007, 09:21:02 »

Witam serdecznie z moja anginka cos ostatnio dzieje sie zlego tzn zaczely jej opadac listki ale to nie jest jakies tam zwykle opadanie tylko wyglada to tak, ze cala lodyzka wygina sie w druga strone i na czubku roslinki listki zaczynaja sie robic brazaowe. Czy moze to byc spowodowane zbyt mala iloscia swiatla.Prosze o porade. Ania

pozdrawiam ania Smile
Zoe
Gość
« Odpowiedz #1 : Luty 16, 2007, 12:39:00 »

Trudno powiedzieć co to może być na pewno nie z braku światła. Może została zaatakowana przez wciornastka lub przędziorka. Musisz bardzo dokłanie pooglądać spód liści najlepiej przez lupę. Czy nie ma na liściach pajęczynki, czy liście nie wyglądają jak ponakłuwane igłą takie malutkie okrągławe plamki(dobrze widoczne pod światło). Te brązowe liście są suche czy takie oleisto brązowe.
Poza tym jak z nią postępujesz. Jak podlewasz?

Oczywiście najlepiej byłoby zamieścić zdjęcie,ale jak nie masz możliwości to opisz jak najdokładniej co widzisz.
animar81
Nowicjusz
*

« Odpowiedz #2 : Luty 16, 2007, 13:21:29 »

Dobrze zoe zrobie zdjecie dzis tej roslinki i jesli uda mi sie to wkleje je jutro ale powiem ze ja ta roslinke podlewwam normalnie do doniczki wiem ze lubi wode wiec jej nie skapie. Pozdrawiam

pozdrawiam ania Smile
Strony: 1   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: