moqina
Nowicjusz
|
 |
« Odpowiedz #90 : Wrzesień 13, 2007, 13:38:21 » |
|
hmm.. zdarza mi się palić wyłącznie na budowie to mam przez to rozumieć,że mam okazje rozmawiać z kobieta budowlańcem ja jestem w połowie studiów.. hmm.. budownictwa 
|
|
|
|
|
|
pozdrawiam ela : )
|
|
|
|
inna jagna
Gość
|
 |
« Odpowiedz #91 : Wrzesień 13, 2007, 13:46:59 » |
|
to mam przez to rozumieć,że mam okazje rozmawiać z kobieta budowlańcem Poniekąd Co prawda jestem architektem, ale na budowach spędzam bardzo dużo czasu. Teoretycznie doglądając, praktycznie - awanturując się o wszystko 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Teśka
Rezydent

Podlasie
|
 |
« Odpowiedz #92 : Wrzesień 17, 2007, 19:43:48 » |
|
Przepraszam ale mi jakoś nie pasuje do osób kochających rośliny-PALENIE papierochów to przy okazji pokazania jak mi dziś nie szło pakowanie przesyłki:  żadne pudełko nie pasowało i taśma klejąca się skończyła i...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
krysp50
Gaduła

Wielkopolska 7a
|
 |
« Odpowiedz #93 : Wrzesień 17, 2007, 20:37:22 » |
|
Mam ten sam problem - albo brak pudełek,albo za dużo,albo małe albo dużo za duże, .....to chyba jednak nie jest ten dzień.... 
|
|
|
|
|
|
Pozdrawiam Krysia
|
|
|
|
tellerka
|
 |
« Odpowiedz #94 : Wrzesień 17, 2007, 20:41:49 » |
|
O, kasza dziś na obiad była... Pozdrawiam  Ten się śmieje kto się smieje ostatni, ja jutro musze conieco powysyłać... 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Teśka
Rezydent

Podlasie
|
 |
« Odpowiedz #95 : Wrzesień 22, 2007, 09:36:48 » |
|
Gdzieś tam było napisane, że plastikową butelkę obciąć, wyjąć z doniczki kwiatek, wsadzić do butelki  i .... co dalej  W co tę butelkę z kwiatkiem wsadzić  dziękuję.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
tellerka
|
 |
« Odpowiedz #96 : Wrzesień 23, 2007, 22:48:08 » |
|
W kartonik Albo koperte bąbelkową.. Pozdrawiam  Bowiem sam kartonik nie daje gwarancji ze sie roslina nie poprzesuwa i nie wysypie...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Teśka
Rezydent

Podlasie
|
 |
« Odpowiedz #97 : Wrzesień 25, 2007, 08:55:25 » |
|
Bowiem sam kartonik nie daje gwarancji ze sie roslina nie poprzesuwa i nie wysypie... -już wysłałam w kartonikach i żeby się nie przesuwały to przykleiłam taśmą klejącą do ścianek pudełka (nie było to łatwe, fakt) Ale, że butelkę w kopertę bąbelkową  Butelka jest miękka i może ulec przygnieceniu E tam każdy sposób jest dobry jeżeli o tym zaświadczy efekt końcowy, co nie? 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
paolka
Gaduła

Strefa klimatyczna 7a
|
 |
« Odpowiedz #98 : Wrzesień 25, 2007, 09:02:03 » |
|
No dobra, to teraz ja idę pakować... 
|
|
|
|
|
|
Pozdrawiam Paulina
|
|
|
ewalukas
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #99 : Wrzesień 25, 2007, 09:59:12 » |
|
O butelce to ja pisałam  Chodzi o to, że ja np niektóre kwiatuszki przesadzam do pojemniczków po małych jogurtach, albo takie małe doniczki kaktusowe. Butelkę w połowie obcinam. W dolną część wstawiam kwiatuszka, dookoła czymś zabezpieczam, żeby się nie suwał (gazety pogniecione). Na dolną część nakładam część górną, bez korka, żeby oddychać mógł  I tą butelkę wkładam do pudełka i też zabezpieczam, żeby się nie suwała i wysyłam jako paczkę.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
wiolek
|
 |
« Odpowiedz #100 : Wrzesień 25, 2007, 12:10:44 » |
|
a ja dostałam kwiatki w puszce metalowej po coli, wydawało się, że fantastyczny pomysł, ale na cieciów z poczty siły nie ma, puszka była zgnieciona! na szczęście kwiatkom to nie przeszkodziło, ale dało mi do myślenia... te paczki przewożą hi-meni? wyobraźnia podsuwa jeszcze gorszy obraz... aż tak rzucają cudzą własnością, że metalowe puszki nie dają rady?
|
|
|
|
|
|
(L) Wioletta
|
|
|
|
tellerka
|
 |
« Odpowiedz #101 : Wrzesień 25, 2007, 12:27:18 » |
|
Jeżeli było nadane jako list to siłąrzeczy jest w 'worku z listami'. teraz pytanie ile 'worków z listami' w wagonie pocztowym leżało na nim? Z paczkami chyba jest bardziej indywidualna sprawa... Pozdrawiam  PS. jak tego kwiatka wcisnęli przez dziurkę? 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
wiolek
|
 |
« Odpowiedz #102 : Wrzesień 25, 2007, 12:35:04 » |
|
a nie wcisnęli, trzeba było z awizo iść po odbiór, siłą rzeczy podpisałam "listę obecności" na poczcie 3 raz w tygodniu (co tydzień wysyłam mężowi gazety, co dość uciążliwe, ale czego się nie robi dla My Love.. tym bardziej, że w perspektywie rewanż...)
|
|
|
|
|
|
(L) Wioletta
|
|
|
|
tellerka
|
 |
« Odpowiedz #103 : Wrzesień 25, 2007, 12:40:17 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
wiolek
|
 |
« Odpowiedz #104 : Wrzesień 25, 2007, 12:47:22 » |
|
to była taka duża puszka po 2l , z wieczkami po obu stronach
|
|
|
|
|
|
(L) Wioletta
|
|
|
|
|
|
tellerka
|
 |
« Odpowiedz #106 : Wrzesień 25, 2007, 15:09:18 » |
|
Dostałam z ebay ukorzenione sadzonki hoi w doniczkach... malutkie, ceramiczne doniczki jak od kaktusów. Ma to swój sens... Pozdrawiam 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kamihash
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #107 : Wrzesień 25, 2007, 15:23:49 » |
|
może trzeba puszek twardszych używać  takich nr po groszku - ale te to już swoje ważą  pozdrawiam!!!
|
|
|
|
|
|
pozdrawiam cieplutko  Kamila
|
|
|
|
JeyDee
|
 |
« Odpowiedz #108 : Wrzesień 25, 2007, 16:12:59 » |
|
po groszku Po kocim żarciu A list ważył normalnie...
|
|
|
|
|
|
Pozdrawiam - Jola  A Stefek bezczelnie zmienił szkodę... Moje chychcie
|
|
|
Kamihash
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #109 : Październik 01, 2007, 21:39:51 » |
|
a no chyba, że tak 
|
|
|
|
|
|
pozdrawiam cieplutko  Kamila
|
|
|
W50
Nowicjusz
|
 |
« Odpowiedz #110 : Listopad 07, 2007, 13:07:33 » |
|
Nie tak dawno kupiłem kilka roślinek w kwadratowych doniczkach 9cm. Zostały zapakowane w zamykane pojemniki wykonane z twardej lekkiej przeźroczystej folii.Ideał do przesyłania ukorzenionych sadzonek. Co najważniejsze doniczka szczelnie przylega do folii, a przewężenie między doniczką, a liśćmi nie pozwala na wysypanie ziemi i zniszczenie rośliny choćby paczka była odwrócona górą do dołu. Ważne jest również to, że opakowanie jest w formie prostopadłościanu o podstawie kwadratu co ułatwia pakowanie roślin parami. Może być wykorzystane wielokrotnie.
|
|
|
|
|
|
Pozdrawiam Władek
|
|
|
|
tellerka
|
 |
« Odpowiedz #111 : Listopad 07, 2007, 18:14:23 » |
|
Pytanie za 5 punktów... GDZIE kupowałaś roslinki i czy możesz ew. zapytać o dostawcę takich opakowań? 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
W50
Nowicjusz
|
 |
« Odpowiedz #112 : Listopad 07, 2007, 18:52:58 » |
|
Roślinki kupowałem pod RYM adresem. Spytać mogę, ale czy odpowiedzą? Podejrzewam, że takie opakowania na pewno są w sprzedaży na giełdach kwiatowych.
|
|
|
|
|
|
Pozdrawiam Władek
|
|
|
|
tellerka
|
 |
« Odpowiedz #113 : Listopad 07, 2007, 22:23:33 » |
|
Ok, dziękuję 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ooo
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #114 : Styczeń 31, 2008, 19:54:10 » |
|
ile kosztuje wysłanie takiego pudełka nie dużego? bo wogóle sie nie orientuje 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
tellerka
|
 |
« Odpowiedz #115 : Styczeń 31, 2008, 22:04:47 » |
|
Poszukaj cennika poczty polskiej. Jest dostępny w internecie.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
JeyDee
|
 |
« Odpowiedz #116 : Luty 01, 2008, 00:10:21 » |
|
|
|
|
|
|
|
Pozdrawiam - Jola  A Stefek bezczelnie zmienił szkodę... Moje chychcie
|
|
|
|
wiolek
|
 |
« Odpowiedz #117 : Luty 12, 2008, 10:25:46 » |
|
Podobno się sporo pozmieniało, ostatnio mi pani na poczcie metrówką list mierzyła i powiedziała, że tak trzeba od stycznia.... pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
(L) Wioletta
|
|
|
paolka
Gaduła

Strefa klimatyczna 7a
|
 |
« Odpowiedz #118 : Luty 12, 2008, 10:36:25 » |
|
No mi też wczoraj mierzyła. Potem jakieś tabelki wyciągnęła i powiedziała, że jak list przekraczając pewne wymiary staje się droższy.
|
|
|
|
|
|
Pozdrawiam Paulina
|
|
|
|
tellerka
|
 |
« Odpowiedz #119 : Luty 19, 2008, 12:34:00 » |
|
To wszystko jest w nowym cenniku poczty. Pojawily sie wymiary A i B. Moja pani na poczcie ta metrówkę ma do biurka przymocowaną  Pozdrawiam 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|