Kupilam roslinke ktora sie tak wlasnie nazywa.
Nie mam pojecia czy istnieje jakas inna spolszczona nazwa?
Jak sie tym opiekowac? Na nalepce sa wprawdzie informacje ze potrzebuje malego swiatla, podlewania w zaleznosci od potrzeby, ale... jakos mi to nie wystarcza...
Zreszta dopiero zaczynam chodowanie roslinek i tak sie zastanawiam jak to jest z tymi kupionymi - czy przesadzac je po zakupieniu czy tez lepiej poczekac troche? wyczytalam tu ze wlasciwie przesadzac mozna przez caly rok, ale nie mam pewnosci co do tego jak wygladalo wychodowanie tej kupionej rosliny. Czasem sie zdarza ze to jest po prostu zaszczepka wlozona do ziemi i tyle

.
Te ktore kupilam sa dosc duze ale szczegolnie dracena wyglada jakby dopiero co byla wlozona do doniczki - zdrewniale czesci chwieja sie - czy ja przesadzic czy tez wystarczy dosypac ziemi? /Wydaje mi sie ze mozna zrobic cos takiego/
No i najwazniejsze pytanie czy moga stac w naprawde zaciemnionych miejscach? Tzn moj living to miejsce do ktorego nie dochodzi bezposrednie swiatlo, zakladam ze dla takiego kwiatka to bedzie ciagly polmrok, moge je tez postawic w czesci przylegajacej, ktora jest lepiej oswietlona - poprzez dwuskrzydlowe drzwi, gdzie bedzie lepiej?