Forum ogrodnicze FloraForum.pl
Internetowe forum o kwiatach w domu, na balkonie
i w ogrodzie ... Zapraszamy do dyskusji
logo
FloraForum.pl poleca:
Katalog firm ogrodniczych

Forum Ogrodnicze FloraForum.pl
Maj 24, 2012, 11:09:05
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności:
Strony: 1   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Pleśń? Chyba jednak nie...  (Przeczytany 703 razy)
pampalini
Nowicjusz
*

« : Grudzień 29, 2006, 21:19:00 »

Znalazłam takie coś jak na moim kwiatku w katalogu chorób i jesli dobrze to zidentyfikowałam to napisali, że jest to absolutnie niegroźne, należałoby jedynie zapewnić większą wilgotność w pomieszczeniu. Albo napuścić biedronki, bo to ponoć kwestia roztoczy Laughing . Nie wiem, wygląda to w każdym razie paskudnie. Kwiat, jak prawie wszystkie inne, wylądował u mnie miesiąc temu i już wtedy tak wyglądał. Nie podlewam go.
I dodatkowe pytanie: jak go szczepić? Chciałbym z niego zrobić dwa jesli to mozliwe  Embarassed

enjoy the silence
Zoe
Gość
« Odpowiedz #1 : Grudzień 31, 2006, 22:50:41 »

Wklejam ci obrazkowy sposób jak sadzonkować wilczomlecz. Ale w ten sam sposób sadzonkuje się większość guboszowatych i kaktusów.
Więc swoją roślinkę potraktuj podobnie.

pampalini
Nowicjusz
*

« Odpowiedz #2 : Styczeń 10, 2007, 13:23:37 »

Dziekuję Smile
A co ztym szarobrązowym nalotem? To jest twarde niczym skorupa, kruszy się pod paznokciem...

enjoy the silence
Zoe
Gość
« Odpowiedz #3 : Styczeń 11, 2007, 10:16:18 »

Tego już nie zmienisz. Posadzonkuj te zielone części a reszta niestety do kosza.

Możesz zrobić jeszcze tak, że Opryskasz całoą roślinę środkiem o nazwie Karate. To zniszczy część czerwców i zapobiegnie rozszerzaniu się  ten martwej tkaniki i dopiero po 2 dniach od opryku przystąpisz do sadzonkowania rośliny.
Strony: 1   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: