bakcylla
Aktywny

Zachodniopomorskie - strefa 7a
|
 |
« : Sierpień 18, 2009, 13:58:24 » |
|
cz.1 - http://www.floraforum.pl/index.php/topic,10864.0.htmlSerpensik w nowym miejscu  Zroślicha, niezawodna.  Kuchenny zestaw lodówkowy  Eszek postanowił zakwitnąć ponownie.  Tu w zestawie z kolegami  Tu też eszek z sadzonki 2 liściowej  A teraz balkonik Resztka z wilca  Surfinie, które posadziłam mocno zdziadziałe grubo po sezonie, odwdzięczyły się, chociaż mączniak je kocha   A tu zestawik z dipladenią/sundavillą  Post dołączony: Sierpień 18, 2009, 12:13:23
Piękne masz kwiatuchy!! Ja planuję na przyszły rok wilce na balkonie, oglądając Twoje, utwierdziłam sie w przekonaniu, że mam dobry plan  I piękna australiska!! Niech zdrowo rośnie. Dzięki Basiek, teraz mój wilec już łysieje od dołu, ale trzymam go dla nasion.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Basiek7
Nowicjusz
Mazowieckie
|
 |
« Odpowiedz #1 : Sierpień 18, 2009, 14:21:58 » |
|
Pamiętam, jak przy balkonie mojej mamy rosły kiedyś wilce. Wtedy były 2 kolory - różowy i fioletowy i ten różowy miał białe nasionka a fioletowy - prawie czarne. Moją ulubioną zabawą było wysiewanie tych nasionek 
|
|
|
|
|
|
Zafiołkowana i zahojowana storczykomaniaczka  pozdrawiam, Basia
|
|
|
bakcylla
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #2 : Sierpień 18, 2009, 14:40:23 » |
|
Te u mnie też mają 2 kolory nasion jasne beżowe i aksamitnie czarne. Kolory kwiatów różne odcienie od białego do fioletu, piękne bo neonowe.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ange
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #3 : Sierpień 18, 2009, 14:43:39 » |
|
Bardzo ciekawa roślinka z tego Serpensika. To sukulent???
|
|
|
|
|
|
|
|
|
bakcylla
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #4 : Sierpień 18, 2009, 14:55:57 » |
|
 to hoja
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ange
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #5 : Sierpień 18, 2009, 14:58:10 » |
|
Ale wstyd  Myślałam,że hoja ma podłużne listki 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
bakcylla
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #6 : Sierpień 18, 2009, 15:11:29 » |
|
Nie masz się co wstydzić. Do zeszłego roku myślałam że carnosa to jedyna hoja, na tym forum dopiero dowiedziałam się, że są setki odmian.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Teśka
Rezydent

Podlasie
|
 |
« Odpowiedz #7 : Sierpień 18, 2009, 15:12:59 » |
|
Bakcyla, ja mego wilca chociaż śliczny niebieski i kwiatki 10 cm śr. chyba wywalę  . Fotka sprzed paru tygodni , mało jeszcze przędziorka miał.  Przędziorek go uwielbia  . Trucizna na chwilę pomaga  . Twoje nie mają przędziorka?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
bakcylla
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #8 : Sierpień 18, 2009, 15:25:12 » |
|
Nie Tesiu, moje nie mają przędziorka, miały za to mączniaka (opryskałam chemią), miały mszyce (opryskałam mlekiem) i miały jakieś zielone liszki (wyzbierałam i wywaliłam). Jak to w buszu ciągła walka. Był tak piękny, że na przyszły rok też chyba posieję. Twój taki delikatniejszy jest. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
bakcylla
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #9 : Sierpień 22, 2009, 09:34:22 » |
|
Taką carnosę wychodowałam, od małego, w pracy, popularna a cieszy.   Do wisioka po serpensiku trafiła wczoraj oplątwa, w poniedziałek wstawię fotę. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Polanka
|
 |
« Odpowiedz #10 : Sierpień 22, 2009, 11:05:53 » |
|
Ładna, gęściutka, zieleniutka  , widać, że pracowy klimat i Twoja opieka jej służą. Ja odkąd jestem na ff ciut ześwirowałam w temacie kwiatów. To, że zwracam uwagę na to, co kto ma na parapetach to nic, wiele osób o tym pisało. Mi zdarzało mi się biegać po mieście z aparatem i robić zdjęcia pięknym kwiatom. Po co, nie wiem, ale robiłam  Twoja carnosa też by pewnie nie umknęła mojej uwadze 
|
|
|
|
|
|
Czujące istoty są niezliczone jak przestrzeń. Oby każda z nich bez trudu urzeczywistniała naturę swego umysłu.
|
|
|
kwiatolek
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #11 : Sierpień 22, 2009, 11:42:32 » |
|
Jak zakwitnie to będzie cieszyć podwójnie.  No właśnie kwitła Ci już?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
bakcylla
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #12 : Sierpień 22, 2009, 11:53:32 » |
|
Polanko dziękuję, pochwała od perfekcjonistki warta podwójnie Kwiatolku niestety nie kwitła, ale ma od 3-mcy ma nowe stanowisko - słoneczne, może się odwdzięczy. Post dołączony: Sierpień 24, 2009, 11:06:19
OOO, dorobiłam się drugiej części, dziękuję  Plan ogólny czyli w jakich warunkach rosną moi podopieczni  i nowy lokator wisioka oplątwa  
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|