Forum ogrodnicze FloraForum.pl
Internetowe forum o kwiatach w domu, na balkonie
i w ogrodzie ... Zapraszamy do dyskusji
logo
FloraForum.pl poleca:
Porady domowe, Zdrowie, Dom, Ogród, Kuchnia

Forum Ogrodnicze FloraForum.pl
Maj 24, 2012, 10:44:55
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności:
Strony: 1   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Hoye z Holandii  (Przeczytany 821 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
ciocia_mlotek
Nowicjusz
*

« : Sierpień 21, 2009, 23:18:39 »

Słuchajcie. We wrześniu mój "znajomy" sprzedawca jedzie do szkółki hojowej w Holandii. Po tym jak zaliczył u mnie wtopę z roslinkami (kupiłam pubicalyx dostałąm gracilis) obiecał mi, że sprowadzi dla mnie co tam będę chciała. Nie mówię, że mi to przywiezie za darmo ale jednak mogę sobie złożyć zamówienie. Może ktoś z was ma jakieś chciejstwa słabo dostępne itd to postaram się sprowadzić i dla was. Postaram się go namówić, żeby brał dla mnie po prostu szczepki. Ukorzenię i mogę powysyłać. Zapewne dopiero wiosną bo zanim się ukorzenią to będzie za zimno na wysyłki pewnie ale może warto..
Ja już mam upatrzone parę okazów, które baaaaaaaaaardzo chcę i stanowczo będę zamawiała.

mulatka
Aktywny
**

« Odpowiedz #1 : Sierpień 22, 2009, 18:07:05 »

A możesz  załatwić jakąś listę dostępnych hoi ?
ciocia_mlotek
Nowicjusz
*

« Odpowiedz #2 : Sierpień 22, 2009, 22:07:43 »

Napisałam do tego znajomego z prośbą o listę dostępnych hoi. Nic niestety nie mogę obiecać bo pierwotny plan był taki, że to ja mu wyślę listę tego co bym chciała. Moja propozycja jest taka. Jeśli macie jakieś chciejstwa w zakresie to piszcie na priv. Ja wyślę listę do niego i zobaczymy co się uda zrobić.  Jak już będę wiedziała co i jak i co udało się zdobyć to dam znać.
Traktujcie proszę tą akcję jako luźna i niezobowiązującą. Ja nie mogę niczego obiecać na 100% i nie oczekuję zobowiązań od was. Postaram się sprowadzic te, które ja bym chciała i te, które wy byście chciały. Jeśli zdarzy się tak, że ktoś się rozmyśli - trudno - zachowam dla siebie:)

Strony: 1   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: