|
Katarzyna
|
 |
« Odpowiedz #30 : Sierpień 20, 2009, 22:28:31 » |
|
Katarzyno nie wątpię, że Twoja jest sandersoni. Prędzej miałam wątpliwości, co do swojej  Ja nie dlatego pisałam że moja na bank > tylko dlatego że moje kwiatki też najpierw są zamknięte 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Lulu
Rezydent

mazowieckie strefa klimatyczna 6B
|
 |
« Odpowiedz #31 : Sierpień 20, 2009, 22:30:18 » |
|
A długo się czeka na pęknięcie? Bo u mnie to już dwa dni i nic, może się zakleiło coś?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Katarzyna
|
 |
« Odpowiedz #32 : Sierpień 20, 2009, 22:32:33 » |
|
Przy pierwszym kwiatku to wydawała mi się wieczność  Teraz jak kwitnie jeden za drugim to tylko zbieram te które odpadną 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Lulu
Rezydent

|
 |
« Odpowiedz #33 : Sierpień 20, 2009, 22:33:27 » |
|
Pomarudzę jeszcze trochę, a jak już pęknie to długo się jeszcze utrzymuje, czy to oznaka końca?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
cymric
|
 |
« Odpowiedz #34 : Sierpień 20, 2009, 22:34:12 » |
|
Jak pęknie to z 5 dni  jakoś tak.
|
|
|
|
|
|
Forum rządzi,forum radzi,forum nigdy Cię nie zdradzi.  Jestem Asia 
|
|
|
|
Katarzyna
|
 |
« Odpowiedz #35 : Sierpień 20, 2009, 22:36:57 » |
|
Kilka dni się utrzymuje > musiałabym skupić się na jednym żeby mi się nie pomyliły i zobaczyć jak to z nimi jest 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Lulu
Rezydent

|
 |
« Odpowiedz #36 : Sierpień 20, 2009, 22:43:55 » |
|
Ja się skupić mogę, bo na razie jeden jest taki duży  Wow, pięć dni po pęknięciu jeszcze?  Długo, mniam  Post dołączony: Sierpień 21, 2009, 08:28:06
Przyjrzałam się dzisiaj z rana dyndzlom na ceropegii petignatii i wiecie co Wam powiem? To są pąki! Ta ra ra, tym razem to będzie kacze jajo 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Filomena79
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #37 : Sierpień 21, 2009, 10:22:18 » |
|
Lulu - tylko bez polityki  Ale super! Czyli jednak!! Ja mam takie pytanko: otóż moja ceropegia armandii stoi na parapecie południowego okna. I wybarwiła się bardziej na czerwonawo. Czy w związku z tym nie lepiej ją przenieść nieco dalej od okna? Czy nic jej się nie powinno stać? Jak do mnie przyszła miała zieloniutki młodu pęd. A teraz ma odcień właśnie taki bardziej brązowo-czerwony..
|
|
|
|
|
|
Pozdrawiam ciepło Barbara
|
|
|
Lulu
Rezydent

|
 |
« Odpowiedz #38 : Sierpień 21, 2009, 10:26:40 » |
|
Filomeno - według mnie nic jej nie powinno być, to że się wybarwia z powodu słońca jest naturalne. Wcześniej go nie miała, stąd pęd był zielony. A co do słońca jeszcze, słońce jest już sierpniowe, nie pali roślin. Hm, zastanowił mnie zielony pęd  U mnie jest brązowy  Ciekawa jestem innych opinii 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Filomena79
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #39 : Sierpień 21, 2009, 11:49:17 » |
|
Dziękuję Lulu za odpowiedź. Uspokoiłam się nieco. Ogólnie roślina ma się dobrze, jest jędrna, tylko ta zmiana kolorów mnie nieco zaniepokoiła.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
cymric
|
 |
« Odpowiedz #40 : Sierpień 22, 2009, 15:02:57 » |
|
Ceropegia aristolochioides spp defleriana  Kwiat 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Lulu
Rezydent

|
 |
« Odpowiedz #41 : Sierpień 22, 2009, 15:13:15 » |
|
Wiesz, jak mi humor poprawić. Jest boska  Bardzo mi się podoba ta odmiana. Tylko nie widzę pierwszego zdjęcia, biała plama. Skorzystałam i ja z chwili przerwy i cyknęłam parę fotek swojej sandersonii, jak tylko mi się wrzucą w fotosik, to zaraz je wstawię do tego samego postu, żebyś mogła mi powiedzieć, czy to ta normalna sandersonii, ty już wiesz  Bo ja to ciemna jestem. Dopisane: wow, teraz widzę pierwszą fotkę. Boszzz, jaka ona duża i cudna  Asia, ja chcę się z Tobą przyjaźnić  A poniżej pokazuję parę fotek swojej sandersonii, dlatego cztery bo to są poglądowe fotki   Ten pajączek w środku jest boski     Bardzo ładnie roślina wygląda na plastikowych podporach do storczyków.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Filomena79
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #42 : Sierpień 22, 2009, 17:05:32 » |
|
Och!!!! Zemdlałam.. Asiu, Lulu - fantastyczne kwitnienia! Kwiat sandersonii wydaje się być bardzo okazały, większy od kwiatu aristolochioides spp defleriana. Ale ten drugi z kolei ma bardziej subtelna urodę.  . Z ogromną przyjemnością oglądam TAKIE zdjęcia  A szaleństwo ceropegiowe się pogłębia...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
cymric
|
 |
« Odpowiedz #43 : Sierpień 22, 2009, 17:20:42 » |
|
O ja Cię Lulu ,nie masz zwykłej  Masz taką jak Majoki  ,czyli chyba "Jupitera" albo "Sputnika" Piękna jest  -ładniejsza od mojej, bo moja nieco bladawa.  To ja też Cię bardzo lubię i chcę się z Tobą przyjażnić .  Blisko ... Faktycznie b.estetycznie wygląda na tych storczykowych kręcołkach. Że też sama na to nie wpadłam  Zmienię im podpórki .
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Lulu
Rezydent

|
 |
« Odpowiedz #44 : Sierpień 22, 2009, 18:32:44 » |
|
Wiedziałam, że na Ciebie mogę liczyć. Ja zupełnie ich nie rozpoznaję  Jakbyś swoją wystawiła na słońce, to by się też trochę opaliła, he he. Ja te kręcioły kupiłam w zeszłym roku na zlocie warszawskim, zupełnie nie wiem, po co, bo ja storczyków nie mam. Podobały mi się, to kupiłam. Przeleżały rok, bo nie miałam dla nich zastosowana. I proszę, jak znalaz teraz, w sam raz na ceropegie  Filomena - ja już wpadłam po same pachy przez cymric w ceropegie. I nie wiem, czy mam się z tego cieszyć, czy płakać. BO JA NIE MAM MIEJSCA W DOMU! 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Majoki
Gaduła

6a - Mazury/6b-Wawa
|
 |
« Odpowiedz #45 : Sierpień 22, 2009, 21:13:58 » |
|
Bardzo elegancko to wygląda Dorotko,też mi się podoba.Chętnie bym "ściągnęła" od Ciebie ale obawiam się że przy następnej operacji znów pogubi połowę listków. 
|
|
|
|
|
|
Są takie chwile w życiu żółwia,że musi komuś dać w mordę. (Andrzej Mleczko) Jolka
|
|
|
Lulu
Rezydent

|
 |
« Odpowiedz #46 : Sierpień 22, 2009, 21:24:49 » |
|
Jola, Twoja jest taka duża  I tyle pąków. Możesz pokazać kwiatek z bliska? To cymric by mi powiedziała, czy mam dokładnie taką samą, jak Twoja, chociaż chyba już to powiedziała  Jednak sandersoni jest bardzo wdzięczną odmianą. Długo kwitnie i tak obficie, nie to co nieszczęsny E. Georges Favorite. Nie wiem czemu, ale wydawało mi się, że to jest pospolita odmiana.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Katarzyna
|
 |
« Odpowiedz #47 : Sierpień 22, 2009, 21:31:20 » |
|
Jolu śliczna > listki taki wybarwione > moje tak nie mają, ale może moja to inna 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Majoki
Gaduła

6a - Mazury/6b-Wawa
|
 |
« Odpowiedz #49 : Sierpień 22, 2009, 22:40:33 » |
|
Lulu,Ty masz lunę  Właśnie znalazłam w necie z różowiutkimi wąsikami.Moja to faktycznie jupiter,wąsiki brązowe. Cymric,dzięki Tobie  : Kasiu,o Twojej pisała Cymric  Kupiłam ostatniego maja,zdjęcia są w 3 cz. z pierwszego czerwca. Jagoda,nie masz ?  jeśli tak to Ci ciachnę i wyślę w ściółce płóciennej.
|
|
|
|
|
|
Są takie chwile w życiu żółwia,że musi komuś dać w mordę. (Andrzej Mleczko) Jolka
|
|
|
|
|
Majoki
Gaduła

6a - Mazury/6b-Wawa
|
 |
« Odpowiedz #51 : Sierpień 22, 2009, 23:18:43 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Katarzyna
|
 |
« Odpowiedz #52 : Sierpień 23, 2009, 22:41:01 » |
|
Dzięki Jolu muszę popatrzeć 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
cymric
|
 |
« Odpowiedz #53 : Sierpień 23, 2009, 22:45:13 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Lulu
Rezydent

|
 |
« Odpowiedz #54 : Sierpień 24, 2009, 07:48:45 » |
|
cymric, też sądzę, że ta moja to nie Luna. Czyli co byś sugerowała? Jupiter czy Sputnik? Choć Sputnik bardziej mi się podoba z nazwy  A ten Mars to też z sandersoni? Nie rycz, tylko mi podpowiedź kobieto żesz no 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
cymric
|
 |
« Odpowiedz #55 : Sierpień 24, 2009, 08:30:17 » |
|
Nigdzie nie znalazłam zbliżenia Sputnika,więc na razie upieram się przy Jupiterze. Tez ładnie-bóg nieba,deszczu i burz Mars to też oczywiście sandersonii.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Lulu
Rezydent

|
 |
« Odpowiedz #56 : Sierpień 24, 2009, 09:18:29 » |
|
Jupiter też nieźle brzmi  Niech i tak będzie  A co do tej petingatii to zaczynam mieć wątpliwości, coś tam dalej urosło, ale już sama nie wiem, co to jest i co z tego będzie 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
cymric
|
 |
« Odpowiedz #57 : Sierpień 24, 2009, 09:21:44 » |
|
Na razie się nie martw-oglądałam je w necie-u niej kwiatek wychodzi tak jakby na łodyżce bocznej.  Więc najpierw musi urosnąć ta łodyżka 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|