Forum ogrodnicze FloraForum.pl
Internetowe forum o kwiatach w domu, na balkonie
i w ogrodzie ... Zapraszamy do dyskusji
logo
FloraForum.pl poleca:
Katalog firm ogrodniczych

Forum Ogrodnicze FloraForum.pl
Maj 24, 2012, 10:28:59
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności:
Strony: 1   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: hodowla roślin cebulowych na parapecie/balkonie  (Przeczytany 1564 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Avocado
Aktywny
**

frezje :O strefa 6a

« : Sierpień 17, 2009, 13:48:35 »

Bardzo chciałbym posiadać małą hodowlę krokusów, szafirków i hiacyntów na moim parapecie/ balkonie.

Zakupiłem 20 cebulek krokusów (po 4szt w kolorze żółtym, białym, fioletowym, niebieskim, oraz fioletowym w białe prążki), 8 cebulek szafirków niebieskich. Planuję dokupić białe szafirki oraz hiacynty.
Tylko co teraz z nimi zrobić? Confused Przeczytałem wątek o pędzeniu roślin cebulowych. Niestety nie posiadam ogródka (mieszkam w bloku). W piwnicy jest zimą około 20*C. W domu, w zimie najniższa temperatura panuje w "chłodziarce parapetowej" w której trzymam kaktusy około 15*C . Na balkonie dochodzi do -20*C.
Co robić? Mad

<<Niechaj ziemia wyda rośliny zielone: trawy dające nasiona, drzewa owocowe rodzące na ziemi według swego gatunku owoce w których są nasiona>> I stało się tak. Ziemia wydała rośliny zielone: [...]. A Bóg widział, że były dobre.
bakcylla
Aktywny
**

Zachodniopomorskie - strefa 7a

« Odpowiedz #1 : Sierpień 17, 2009, 14:16:03 »

Nie hodowałam cebulowych, ale w oko mi się kiedyś rzuciło, że lodówka jest dobrym zamiennikiem do pędzenia.

Avocado
Aktywny
**

frezje :O strefa 6a

« Odpowiedz #2 : Sierpień 17, 2009, 14:23:48 »

Ale jak to zrobić?

<<Niechaj ziemia wyda rośliny zielone: trawy dające nasiona, drzewa owocowe rodzące na ziemi według swego gatunku owoce w których są nasiona>> I stało się tak. Ziemia wydała rośliny zielone: [...]. A Bóg widział, że były dobre.
Strony: 1   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: