Forum ogrodnicze FloraForum.pl
Internetowe forum o kwiatach w domu, na balkonie
i w ogrodzie ... Zapraszamy do dyskusji
logo
FloraForum.pl poleca:
Katalog firm ogrodniczych

Forum Ogrodnicze FloraForum.pl
Luty 07, 2012, 20:33:01
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności:
Kontynuacja Forum znajduje się pod nowym adresem: www.floraforum.eu . Zapraszamy Smile
Strony: 1 2 »   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Co myslicie o 2 forumowym zamowieniu w Czechach  (Przeczytany 2910 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
toska
Gaduła

« : Sierpień 16, 2009, 22:58:29 »

Chyba oczadzialam i zaczynam się zastanawiać nad drugim zakupem hoy dla Was u Lubosza  Razz
Jak Wy sie na to zapatrujecie ?
Podobno Lubosz ma jakieś nowe zadziej spotykane gatunki  Laughing
No jakoś mnie do niego ciągnie  Mad

O komentarze proszę tutaj a chętnych na PW  Very Happy

To iż myslę o drugim forumowym zamowieniu to wina kolegi eriopus bo mnie dzisiaj przekonywał do zakupu  Very Happy

Serdecznie pozdrawiam Basia

Będę w raju już za 13 dni
kubulinka
Rezydent

Poznań ; 7a

« Odpowiedz #1 : Sierpień 16, 2009, 23:05:42 »

PW poszłoooo... Very Happy

"Ludzie bowiem
to anioły bez skrzydeł,
i to jest właśnie takie piękne,
urodzić się bez skrzydeł
i wyhodować je sobie..."

Jose Saramago
hanka55
Nowicjusz
*

« Odpowiedz #2 : Sierpień 16, 2009, 23:07:07 »

Czy ja też mogłabym przyłaczyć się do listy zakupowej?
 Oczywiście, prześlę pieniązki z góry.

cieplutko - hanka Smile
toska
Gaduła

« Odpowiedz #3 : Sierpień 16, 2009, 23:10:37 »

Czekam aż lubosz poda mi ofertę teraźniejsza hoy ktore posiada , jak ja tylko dostanę to chętnym wyslę na PW

Post dołączony: Sierpień 16, 2009, 23:14:05
Dziewczyny ktore chcą sukulenty też sa mile widziane , ale pierw muszą mi napisać co chcą i muszę sie Lubosza zapytać czy to cuś ma .
Bo o tą oferte zapomniałam go poprosić

kubulinka
Rezydent

Poznań ; 7a

« Odpowiedz #4 : Sierpień 16, 2009, 23:23:28 »

Basieńko, normalnie jesteś BOSKA! Smile

Napisz tylko czy są jakieś ograniczenia co do zamówień? Smile

"Ludzie bowiem
to anioły bez skrzydeł,
urodzić się bez skrzydeł
i wyhodować je sobie..."

Jose Saramago
toska
Gaduła

« Odpowiedz #5 : Sierpień 16, 2009, 23:29:51 »

Jedyne ograniczenie to ilośc osób .
Roslinek mozna zamówic do bólu  Very Happy

kubulinka
Rezydent

Poznań ; 7a

« Odpowiedz #6 : Sierpień 16, 2009, 23:34:41 »

Ufff, no to najwyraźniej dobrze, że nie położyłam się spać i zgłosiłam się na samym początku Very Happy

"Ludzie bowiem
to anioły bez skrzydeł,
urodzić się bez skrzydeł
i wyhodować je sobie..."

Jose Saramago
Lisa
Gaduła

« Odpowiedz #7 : Sierpień 17, 2009, 08:20:36 »

Chyba oczadzialam i zaczynam się zastanawiać nad drugim zakupem hoy dla Was u Lubosza  Razz

A mówiłaś że już nigdy...  Laughing Laughing Laughing
Mówisz ma jakieś nowe?  Mr. Green

Tylko może pieniądze zbierać jak już przyjdzie potwierdzenie co i ile Lubosz ma.  Confused

Pozdrawiam Lisa Very Happy
cymric
Gaduła

« Odpowiedz #8 : Sierpień 17, 2009, 08:24:29 »

Pomysł mnie się podoba z przyczyn oczywistych-ale czy Ty Baśka pamiętasz co było ostatnio  Laughing Laughing

Forum rządzi,forum radzi,forum nigdy Cię nie zdradzi. Wink

Jestem Asia Smile
Lisa
Gaduła

« Odpowiedz #9 : Sierpień 17, 2009, 08:34:12 »

Jak zawsze, o przykrych rzeczach szybko się zapomina, zostały tylko piękne hojki...  Wink Smile Smile Smile

Pozdrawiam Lisa Very Happy
toska
Gaduła

« Odpowiedz #10 : Sierpień 17, 2009, 08:43:16 »

Dziewczyny bo teraz będzie to wygladac troszkę inaczej , no ale chętnych poinformuje co i jak jak juz Lubosz wysle mi swoja listę i podejmę decyzję że na 100% jadę  Razz
Teraz jestem na etapie zastanawiania  Very Happy

No i zamówienie zamknie sie w 10 osobach  Very Happy

Serdecznie pozdrawiam Basia

Majoki
Gaduła

6a - Mazury/6b-Wawa

« Odpowiedz #11 : Sierpień 17, 2009, 09:05:31 »

Widać Basia jest z tych co lubią wyzwania  Very Happy

Są takie chwile w życiu żółwia,że musi komuś dać w mordę.
(Andrzej Mleczko)                            Jolka
toska
Gaduła

« Odpowiedz #12 : Sierpień 17, 2009, 09:09:55 »

Czy ja wiem , chyba nie za bardzo lubie wyzwania ale na pewno lubię uszczęśliwiać innych i siebie  Very Happy
Tym razem to uszczęśliwianie będzie przemyślane i skalkulowane  Very Happy

Basia

Post dołączony: Sierpień 17, 2009, 09:33:21
Zamowienie jest juz na 100% pewne , bo mój kochany mąż wyraził zgodę  Laughing Laughing Laughing

agar
Gaduła

« Odpowiedz #13 : Sierpień 17, 2009, 10:09:44 »

Basiu, napisałam na pw Smile

Pozdrawiam Agnieszka
midutki
Aktywny
**

Toruń

« Odpowiedz #14 : Sierpień 17, 2009, 10:14:51 »

Mam nadzieję, że znalazłam się na tej magicznej liście Wink, pw w nocy pisałam  Smile.
mulatka
Aktywny
**

« Odpowiedz #15 : Sierpień 17, 2009, 10:19:21 »

Basiu poszło pw  Smile
toska
Gaduła

« Odpowiedz #16 : Sierpień 17, 2009, 11:45:50 »

Dziewczyny każdej na PW wyslałam opis jakie to będą koszta i poprosilam o potwierdzenie chęci zakupow u Lubosza .
Teraz przyszło nam czekać na listę  Very Happy

Post dołączony: Sierpień 17, 2009, 10:53:13
Mam zamiar jechać do Lubosza 29 sierpnia albo 5 września choc jak wiecie to wszystko zależy od niego jak będzie miał czas

arek
Aktywny
**

lato, plaża, słońce, zapomnienie... lalalala

« Odpowiedz #17 : Sierpień 17, 2009, 12:06:42 »

Basiu już mamy sierpień Smile

pozdrawiam
arek

...la la la la la laaaaaa back to black....

Smile
toska
Gaduła

« Odpowiedz #18 : Sierpień 17, 2009, 12:09:57 »

Dziękuję Arku juz poprawilam , bo ja to chyba do tył chodzę  Very Happy

Post dołączony: Sierpień 17, 2009, 12:25:11
Zasypaliscie mnie PW a ja wykorzystałam limit  Mad
Wiec reszcie odpowiem jak juz będę mogla napisac PW  Laughing

eriopus
Aktywny
**

« Odpowiedz #19 : Sierpień 17, 2009, 16:42:17 »

No i wszystko na mnie hahaha ale się cieszę. Basiu a może byś z mężem jakis samochód ciężarowy wynajęła na hojową ekspedycję do Czech Smile
toska
Gaduła

« Odpowiedz #20 : Sierpień 17, 2009, 18:04:09 »

Tutaj jest lista podam ja tu i co chcecie tez piszcie tutaj bo Lisa obiecala mi pomoc  Laughing

Kurcze chyba na liście przekroczyło 10 osób  Mad ale cicho maż sie nie dowie  Cool

HOYA arnotiana                                                                                                                                                          120,-

HOYA bella                                                                                                                                                                        60,-

HOYA bella – panašovaná                                                                                                                                            70,-

HOYA brevialata                                                                                                                                                          120,-

HOYA caudata                                                                                                                                                          200,-

HOYA carnosa  - bicolor                                                                                                                                            80,-

HOYA carnosa – tricolor                                                                                                                                            80,-

HOYA cagayanensis                                                                                                                                                          150,-

HOYA  cummingiana                                                                                                                                                          100,-

HOYA curtisii                                                                                                                                                          100,-

HOYA densifolia                                                                                                                                                          80,-

HOYA diptera                                                                                                                                                          120,-

HOYA eitapensis                                                                                                                                                          80,-

HOYA erytrostemma                                                                                                                                                          100,-

Hoya golomcaina                                                                                                                                                          150,-

HOYA halophylla                                                                                                                                                          80,-

Hoya chlorantha                                                                                                                                                          150,-

Hoya incurvula                                                                                                                                                          120,-

HOYA kaudata                                                                                                                                                          150,-

HOYA keryii                                                                                                                                                                        200,-

HOYA kentiana                                                                                                                                                          120,-

HOYA keysii                                                                                                                                                                        200,-

HOYA lacunosa                                                                                                                                                          80,-

HOYA limoniaca                                                                                                                                                          100,-

HOYA linearis                                                                                                                                                          80,-

HOYA loherii                                                                                    Filipíny                                                                      80,-

HOYA mac-gregoryi                                                                                                                                                          200,-

HOYA mini-bell                                                                                                                                                          80,-

HOYA multiflora                                                                      Borneo,Sumatra                                                        80,-

HOYA nummularoides                                                                                                                                            120,-

HOYA nicholsoniae                                                                                                                                                          80,-

HOYA odeteae                                                                                                                                                          120,-

HOYA odorata                                                                                                                                                          100,-

HOYA obovata                                                                                                                                                          200,-

HOYA obscura                                                                                                                                                          200,-

HOYA ovalifolia                                                                                                                                                          120,-

HOYA panchoi                                                                                                                                                          80,-

HOYA pauciflora                                                                                                                                                          120,-

HOYA pachyclada                                                                                                                                                          200,-

HOYA parasitica                                                                                                                                                          120,-

HOYA polyneura                                                                                                                                                          80,-

HOYA polystachia                                                                                                                                                          150,-

HOYA pubycalix                                                                                                                                                          150,-

HOYA retusa                                                                                    Indie                                                                                    120,-

HOYA serpens                                                                                                                                                          120,-

HOYA silver-pink                                                                                                                                                          120,-

HOYA siamica                                                                                                                                                          120,-

HOYA shepperdii                                                                      Indie                                                                                    100,-

HOYA sp. Phi Phi island…                                                                                                                                            100,-

HOYA sp.Borneo                                                                                     (malé listy)                                                        150,-

HOYA sp. Sabah                                                                                                                                                          100,-

HOYA thompsoniae                                                                                                                                                          150,-

HOYA tsangii                                                                                    (dříve jako samet. list…)                                          120,-

Hoya witchii                                                                                                                                                                        120,-

arek
Aktywny
**

« Odpowiedz #21 : Sierpień 17, 2009, 18:20:20 »

Czym się różni H. kaudata - 150 kor, a h. caudata - 200 kor ?

pozdrawiam
arek

Smile
toska
Gaduła

« Odpowiedz #22 : Sierpień 17, 2009, 18:20:37 »

Listy prosze pisać dziś najpóźniej jutro .
Wyślę je do Lubosza by potwierdził że ma tyle roślinek ktore chcemy

Post dołączony: Sierpień 17, 2009, 18:21:22
Czym się różni H. kaudata - 150 kor, a h. caudata - 200 kor ?

No a skąd ja mam to wiedzieć ?
Dla mnie różni sie ceną i pisownią Very Happy

arek
Aktywny
**

« Odpowiedz #23 : Sierpień 17, 2009, 18:23:16 »

no a możesz zapytać? Czy to inny klon, czy tylko rozmiar

pozdrawiam
arek

Smile
cymric
Gaduła

« Odpowiedz #24 : Sierpień 17, 2009, 18:35:04 »

Nie no Hojny zamknął swoją stronę  Shocked Skąd mam teraz sukulenty spisywać  Sad

Forum rządzi,forum radzi,forum nigdy Cię nie zdradzi. Wink

Jestem Asia Smile
aniakrzyś
Aktywny
**

« Odpowiedz #25 : Sierpień 17, 2009, 19:51:48 »

A ktoś wie co to za hoya witchii  Confused

Jestem Ania
hanka55
Nowicjusz
*

« Odpowiedz #26 : Sierpień 17, 2009, 20:08:20 »

Hoya vitchii / chloranta
http://www.myhoyas.com/Hoya%20chlorantha.htm

cieplutko - hanka Smile
aniakrzyś
Aktywny
**

« Odpowiedz #27 : Sierpień 17, 2009, 20:13:40 »

Dzięki Haniu  Cool
Jak to jest ta odmiana chloranty to ja chcę hoya vitchii (witchii) i h.pachyclada. Basiu możesz zapisać  Cool

Jestem Ania
anamat
Aktywny
**

« Odpowiedz #28 : Sierpień 17, 2009, 20:40:04 »

A ja zamawiam Hoye :
HOYA caudata 200,- i HOYA pachyclada 200,-  Very Happy

Tyna
Aktywny
**

« Odpowiedz #29 : Sierpień 17, 2009, 20:45:59 »

A te ceny są w koronach czy złotówkach?