|
Ariadna
|
 |
« : Sierpień 01, 2009, 10:08:37 » |
|
Pomyślałam, że przyda nam się trochę rozrywki TYPY KOLEKCJONERÓW - Zaawansowany kolekcjoner fiołków afrykańskich - jest to zwykła kobieta, która nawet z łazienki pisze posty w dziale "Fiołek afrykański", barwnie opisując, jaką to bluzeczkę ona wczoraj kupiła.
- Niezależny kolekcjoner - jest to kolekcjoner, od którego nic nie zależy.
- Nowo upieczony kolekcjoner - jest to kolekcjoner, który opracował szybki sposób sprzedaży i wymiany: kupił "głowy" w USA i sprzedał ich listki.
- Rozkojarzony kolekcjoner - jest to kolekcjoner, który dokładnie wie, że on ma kolekcję fiołków afrykańskich, lecz nie pamięta nazwy żadnej odmiany.
- Uparty kolekcjoner - uparcie wydaje "sport" za odmianę.
- Oszczędny kolekcjoner - jest to kolekcjoner, który sprzedaje nawet przypadkowo złamane listki.
RÓŻNE - Fiołki nie skarżą się na swojego właściciela - mogło być i gorzej.
- Wszystkie miłośnicy fiołków afrykańskich dzielą się na dwie kategorie: pierwsze nie wiedzą, co to jest AVSA, a drudzy go nie lubią.
- Ogłoszenie: "Sprzedam fiołki w dobre ręce"
- Kolekcjoner XXX bez przerwy sprzedaje wszystkie sadzonki, a dopiero później poszukuję informacji o tym, jak one kwitną.
- Fiołek, który był hodowany w złych warunkach, w następnym życiu trafi do "Rajskiego Ogrodu" jako roślina, a kolekcjoner, który stworzył owe warunki, w najlepszym przypadku, stanie się nawozem organicznym.
- Dialog:
- Jak Paniom spodobał się mój nowy album zdjęć fiołków? - Wspaniale! Na Pańskich zdjęciach są widoczne nawet wciornastki i zjedzone przez nich pylniki. - Gdyby Charles Darwin, który stworzył teorię ewolucji, wszedł na jeden z forów o fiołkach, to on swoją teorię przejrzał by ponownie.
- Ogłoszenie w jednym z czasopism: "Sprzedam amerykańskie odmiany dostarczone z Ameryki z roztoczami i wciornastkami. Ostatnie - gratis".
- Jeden kolekcjoner fiołków pyta drugiego: "Słuchaj, jak u Ciebie rozkwitły odmiany kupione ode mnie?" "Wszystkie normalnie, tylko chyba zapomniałeś przysłać razem z nimi fantasy".
- Kolekcjoner XXX za własne koszty umieścił na znaczkach pocztowych swoje zdjęcie na tle fiołków. Przyszedł na pocztę i zapytał: "Czy się sprzedają?" Na poczcie odpowiedzieli: "Nie, źle się przyklejają". "No jasne! Wiedziałem, że będą pluć na złą stronę znaczka " - odpowiedział XXX.
- Jeżeli zawzięty kolekcjoner myśli, że on jest jak duży statek, to musi pamiętać: dużemu statkowi - duża torpeda!
- Nie patrzcie na fantazyjne fiołki z "kwaśną" miną, oni mogą odejść do sportu.
- Na ile szanujecie swoje fiołki, na tyle one i prezentują się.
- Fiołki nie powinno się wsadzać, tym muszą zajmować się kompetentne urzędy, lecz ukorzeniać w ziemi.
- Kolekcjoner XXX stwierdziła, że kozły i barany jedzą listki fiołków afrykańskich, dla poprawności eksperymentu ona przeprowadziła go na swoim mężu oraz sąsiedzie.
- Jeżeli kwiaty fiołków afrykańskich na Twoim regale są stale odwrócone do ściany, to znaczy, że Tobie trzeba zadbać o swój wygląd.
- Według prognozy Urzędu Statystycznego do 2010 r. ilość zakupionych w USA fiołków afrykańskich przekroczy ilość amerykańskich kurzych udek w wymiarze tonażowym.
- Twój mąż nie lubi fiołków afrykańskich? Po prostu nie potrafisz ich ugotować.
- Kolekcjoner XXX przesadza swoje fiołki, nagle wchodzi teściowa z miotłą. Kolekcjoner pyta bojaźliwie: "Mamo, będziecie zamiatać czy gdzieś odlatujecie?".
- Każdy amerykański fiołek pokonuje Atlantyk, lecz rzadko który pokonuje Polski Urząd Celny.
- Dialog kupującej i kolekcjonerki:
Kupująca: "Pamiętasz, kupiłam od Ciebie 25 sadzonek, z których 24 zakwitły nie zgodnie z opisaniem". Kolekcjonerka: "No i co? To normalnie, przecież mogło być i gorzej".
|
|
|
|
|
|
 Fiołki to ciężka choroba,tylko czemu nie chce się wyzdrowieć? Mój katalog
|
|
|
|
cymric
|
 |
« Odpowiedz #1 : Sierpień 01, 2009, 10:32:03 » |
|
Można dopisywać?  -Jeżeli w mieszkaniu nie mieści Ci się szósty regał na fiołki ,to znaczy, że masz je zagracone zupełnie zbędnymi meblami. Zacznij od usunięcia stołu, kanapy i fotela męża.
|
|
|
|
|
|
Forum rządzi,forum radzi,forum nigdy Cię nie zdradzi.  Jestem Asia 
|
|
|
|
Ariadna
|
 |
« Odpowiedz #2 : Sierpień 01, 2009, 10:37:04 » |
|
Można dopisywać?  Oczywiście, im więcej tym lepiej  - Fiołki też płaczą przy oglądaniu serialów latynoamerykańskich i tym samym pozbywają się nadmiernej wilgoci.
- "Dezinformacja" - kiedy jeden kolekcjoner (selekcjoner) fiołków afrykańskich dzieli się doświadczeniem z pozostałymi.
- Kolekcjonerzy - kobiety, jeżeli chcecie, by wasze fiołki nie doznawali dodatkowego stresu, nie podchodzicie do nich od razu po obudzeniu się.
- Kolekcjonerzy - mężczyźni, fiołki odwdzięczą się wam wspaniałym kwitnieniem, jeżeli poświęcicie im czas między piłką nożną, kochanką i żoną.
- Wystawy organizują kiedy trzeba pozbyć się nadmiaru fiołków nie cieszących się powodzeniem.
- Fiołki z Ameryki rosną lepiej, jeżeli ciągle wchłaniają zapach hamburgerów.
- Dialog na wystawie kwiatów:
Początkująca fiołkomaniaczka: "Jak lepiej rozmnażać fiołki? "Nóżkami" czy "ogonkami"?" Kolekcjoner: W Pani przypadku - "głowami". - Jeżeli nazbieraliście dużo pustych flakoników po francuskich perfumach i wodzie toaletowej, nie śpieszcie się ich wyrzucać. Można wykorzystać ich dla ukorzenienia listków, żeby otrzymać pachnące fiołki.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
salatka
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #3 : Sierpień 01, 2009, 14:06:30 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Narine
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #4 : Sierpień 02, 2009, 23:58:47 » |
|
Kolekcjonerzy - kobiety, jeżeli chcecie, by wasze fiołki nie doznawali dodatkowego stresu, nie podchodzicie do nich od razu po obudzeniu się. No tak... 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
goll
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #5 : Sierpień 03, 2009, 00:26:40 » |
|
Z tych typów to ja jestem ten czwarty, ciągle giną mi karteczki ,który jest który. Asiu fotel męża trzeba zostawić,ale z tyłu można przecież zamontować jakąś półeczkę.Przecież mąż i tak siedzi tyłem do okna.
|
|
|
|
|
|
Lucyna strefa 6b świętokrzyskie
|
|
|
Wwwiola
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #6 : Sierpień 12, 2009, 12:37:46 » |
|
To chyba będzie mój ulubiony temat  . -Dlaczego dzieci powinny jeść jogurty? -Bo potrzebne są kubeczki na fiołki -Wiecie dlaczego sadzenie fiołków wpływa na spadek spożycia alkoholu? -Bo we wszystkich kieliszkach siedzą listki (fiołków oczywiście)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tyna
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #7 : Sierpień 12, 2009, 12:52:45 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
iwona43
Nowicjusz
|
 |
« Odpowiedz #8 : Sierpień 12, 2009, 12:59:44 » |
|
Wwwiolu zgadzam sie z Tobą w 100 % , w domu zostały mi tylko 2 kieliszki  , a córka cały czas na jogurtach 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ariadna
|
 |
« Odpowiedz #10 : Sierpień 12, 2009, 13:38:37 » |
|
Jak zawsze brakuję mi miejsca na fiołki, a mam w piwnice 2 białe metalowe regały ze starego mieszkania. Mąż nie zgadzał się na to, żeby ustawić ich do sypialni, więc zaczęłam zostawiać jego buty prawie na środku przedpokoju. A co ja mogę poradzić na to, że brakuję również miejsca w szafce na buty?  On się w końcu zmęczył potykać się o buty (trwało to ponad 2 miesięcy  ) i dziś rano powiedział mi, że przydało by się kupić jeszcze jedną szafkę na buty. - Nic z tego - powiedziałam - nie ma miejsca na szafkę... ale poczekaj, wiesz, pomiędzy dużą szafą a ścianą akurat wymiarowo pasuję mały regał z sypialni. Z bólem serca ewentualnie mogę z niego zrezygnować i zrobić porządek z butami, a do sypialni dam ten "stary" regal - Dobrze, kochanie! Tylko nie rób sama przemeblowanie, poczekaj aż wrócę z pracy. Głupi, na co mam czekać? Jeszcze zmieni zdanie! Szybciutko wszystko przemeblowałam 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
cymric
|
 |
« Odpowiedz #12 : Sierpień 12, 2009, 13:48:54 » |
|
Kocha,to niech trochę pocierpi. Nasza w tym głowa, żeby podsuwać mężczyznom tak pomysły,coby myśleli,że to ich własne 
|
|
|
|
|
|
Forum rządzi,forum radzi,forum nigdy Cię nie zdradzi.  Jestem Asia 
|
|
|
haw5
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #13 : Sierpień 12, 2009, 14:01:44 » |
|
To chyba będzie mój ulubiony temat  . -Dlaczego dzieci powinny jeść jogurty? -Bo potrzebne są kubeczki na fiołki -Wiecie dlaczego sadzenie fiołków wpływa na spadek spożycia alkoholu? -Bo we wszystkich kieliszkach siedzą listki (fiołków oczywiście) Viola za te spostrzeżenia Nobel Ci się należy. 
|
|
|
|
|
|
Nie ma geniuszu bez ziarna szaleństwa/Arystoteles/
Krystyna
|
|
|
czarodziejka