Forum ogrodnicze FloraForum.pl
Internetowe forum o kwiatach w domu, na balkonie
i w ogrodzie ... Zapraszamy do dyskusji
logo
FloraForum.pl poleca:
Katalog firm ogrodniczych

Forum Ogrodnicze FloraForum.pl
Maj 24, 2012, 09:40:54
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności:
Strony: 1   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: O fiołkach na wesoło!  (Przeczytany 1815 razy)
Ariadna
Moderator Globalny

« : Sierpień 01, 2009, 10:08:37 »

Pomyślałam, że przyda nam się trochę rozrywki  Smile  Smile  Smile

TYPY KOLEKCJONERÓW

• Zaawansowany kolekcjoner fiołków afrykańskich - jest to zwykła kobieta, która nawet z łazienki pisze posty w dziale "Fiołek afrykański", barwnie opisując, jaką to bluzeczkę ona wczoraj kupiła.
  • Niezależny kolekcjoner - jest to kolekcjoner, od którego nic nie zależy.
  • Nowo upieczony kolekcjoner - jest to kolekcjoner, który opracował szybki sposób sprzedaży i wymiany: kupił "głowy" w USA i sprzedał ich listki.
  • Rozkojarzony kolekcjoner - jest to kolekcjoner, który dokładnie wie, że on ma kolekcję fiołków afrykańskich, lecz nie pamięta nazwy żadnej odmiany.
  • Uparty kolekcjoner - uparcie wydaje "sport" za odmianę.
  • Oszczędny kolekcjoner - jest to kolekcjoner, który sprzedaje nawet przypadkowo złamane listki.

RÓŻNE

• Fiołki nie skarżą się na swojego właściciela - mogło być i gorzej.
  • Wszystkie miłośnicy fiołków afrykańskich dzielą się na dwie kategorie: pierwsze nie wiedzą, co to jest AVSA, a drudzy go nie lubią.
  • Ogłoszenie: "Sprzedam fiołki w dobre ręce"
  • Kolekcjoner XXX bez przerwy sprzedaje wszystkie sadzonki, a dopiero później poszukuję informacji o tym, jak one kwitną.
  • Fiołek, który był hodowany w złych warunkach, w następnym życiu trafi  do "Rajskiego Ogrodu" jako roślina, a kolekcjoner, który stworzył owe warunki, w najlepszym przypadku, stanie się nawozem organicznym.
  • Dialog:
          - Jak Paniom spodobał się mój nowy album zdjęć fiołków?
          - Wspaniale! Na Pańskich zdjęciach są widoczne nawet wciornastki i zjedzone przez    nich pylniki.
  • Gdyby Charles Darwin, który stworzył teorię ewolucji, wszedł na jeden z forów o fiołkach, to on swoją teorię przejrzał by ponownie.
  • Ogłoszenie w jednym z czasopism: "Sprzedam amerykańskie odmiany dostarczone z Ameryki z roztoczami i wciornastkami. Ostatnie - gratis".
  • Jeden kolekcjoner fiołków pyta drugiego: "Słuchaj, jak u Ciebie rozkwitły odmiany kupione ode mnie?" "Wszystkie normalnie, tylko chyba zapomniałeś przysłać razem z nimi fantasy".
  • Kolekcjoner XXX za własne koszty umieścił na znaczkach pocztowych swoje zdjęcie na tle fiołków. Przyszedł na pocztę i zapytał: "Czy się sprzedają?" Na poczcie odpowiedzieli: "Nie, źle się przyklejają". "No jasne! Wiedziałem, że będą pluć na złą stronę znaczka " - odpowiedział XXX.
  • Jeżeli zawzięty kolekcjoner myśli, że on jest jak duży statek, to musi pamiętać: dużemu statkowi - duża torpeda!
  • Nie patrzcie na fantazyjne fiołki z "kwaśną" miną, oni mogą odejść do sportu.
  • Na ile szanujecie swoje fiołki, na tyle one i prezentują się.
  • Fiołki nie powinno się wsadzać, tym muszą zajmować się kompetentne urzędy, lecz ukorzeniać w ziemi.
  • Kolekcjoner XXX stwierdziła, że kozły i barany jedzą listki fiołków afrykańskich, dla poprawności eksperymentu ona przeprowadziła go na swoim mężu oraz sąsiedzie.
  • Jeżeli kwiaty fiołków afrykańskich na Twoim regale są stale odwrócone do ściany, to znaczy, że Tobie trzeba zadbać o swój wygląd.
  • Według prognozy Urzędu Statystycznego do 2010 r. ilość zakupionych w USA fiołków afrykańskich przekroczy ilość amerykańskich kurzych udek w wymiarze tonażowym.
  • Twój mąż nie lubi fiołków afrykańskich? Po prostu nie potrafisz ich ugotować.
  • Kolekcjoner XXX przesadza swoje fiołki, nagle wchodzi teściowa z miotłą. Kolekcjoner pyta bojaźliwie: "Mamo, będziecie zamiatać czy gdzieś odlatujecie?".
  • Każdy amerykański fiołek pokonuje Atlantyk, lecz rzadko który pokonuje Polski Urząd Celny.
  • Dialog kupującej i kolekcjonerki:
          Kupująca: "Pamiętasz, kupiłam od Ciebie 25 sadzonek, z których 24 zakwitły nie zgodnie z opisaniem".
          Kolekcjonerka: "No i co? To normalnie, przecież mogło być i gorzej".

Fiołki to ciężka choroba,tylko czemu nie chce się wyzdrowieć?

Mój katalog
cymric
Gaduła

« Odpowiedz #1 : Sierpień 01, 2009, 10:32:03 »

Można dopisywać?  Confused

-Jeżeli w mieszkaniu nie mieści Ci się szósty regał na fiołki ,to znaczy, że masz je zagracone zupełnie zbędnymi meblami. Zacznij od usunięcia stołu, kanapy i fotela męża.

Forum rządzi,forum radzi,forum nigdy Cię nie zdradzi. Wink

Jestem Asia Smile
Ariadna
Moderator Globalny

« Odpowiedz #2 : Sierpień 01, 2009, 10:37:04 »

Można dopisywać?  Confused

Oczywiście, im więcej tym lepiej  Very Happy

• Fiołki też płaczą przy oglądaniu serialów latynoamerykańskich i tym samym pozbywają się nadmiernej wilgoci.
  • "Dezinformacja" -  kiedy jeden kolekcjoner (selekcjoner) fiołków afrykańskich dzieli się doświadczeniem z pozostałymi.
  • Kolekcjonerzy - kobiety, jeżeli chcecie, by wasze fiołki nie doznawali dodatkowego stresu, nie podchodzicie do nich od razu po obudzeniu się.
  • Kolekcjonerzy - mężczyźni, fiołki odwdzięczą się wam wspaniałym kwitnieniem, jeżeli poświęcicie im czas między piłką nożną, kochanką i żoną.
  • Wystawy organizują kiedy trzeba pozbyć się nadmiaru fiołków nie cieszących się powodzeniem.
  • Fiołki z Ameryki rosną lepiej, jeżeli ciągle wchłaniają zapach hamburgerów.
  • Dialog na wystawie kwiatów:
               Początkująca fiołkomaniaczka: "Jak lepiej rozmnażać fiołki? "Nóżkami" czy "ogonkami"?"
               Kolekcjoner: W Pani przypadku - "głowami".
  • Jeżeli nazbieraliście dużo pustych flakoników po francuskich perfumach i wodzie toaletowej, nie śpieszcie się ich wyrzucać. Można wykorzystać ich dla ukorzenienia listków, żeby otrzymać pachnące fiołki.

Mój katalog
salatka
Aktywny
**

« Odpowiedz #3 : Sierpień 01, 2009, 14:06:30 »

Ale się uśmiałam  Smile Smile Smile

Pozdrawiam Monia

http://www.floraforum.pl/index.php/topic,10974.0.html   moje fiołeczki Smile
Narine
Aktywny
**

« Odpowiedz #4 : Sierpień 02, 2009, 23:58:47 »

Kolekcjonerzy - kobiety, jeżeli chcecie, by wasze fiołki nie doznawali dodatkowego stresu, nie podchodzicie do nich od razu po obudzeniu się.

No tak... Smile
goll
Aktywny
**

« Odpowiedz #5 : Sierpień 03, 2009, 00:26:40 »

Z tych typów to ja jestem ten czwarty, ciągle giną mi karteczki ,który jest który.
Asiu fotel męża trzeba zostawić,ale z tyłu można przecież zamontować jakąś półeczkę.Przecież mąż i tak siedzi tyłem do okna.

Lucyna    strefa 6b świętokrzyskie
Wwwiola
Aktywny
**

« Odpowiedz #6 : Sierpień 12, 2009, 12:37:46 »

To chyba będzie mój ulubiony temat  Laughing.

-Dlaczego dzieci powinny jeść jogurty?
-Bo potrzebne są kubeczki na fiołki

-Wiecie dlaczego sadzenie fiołków wpływa na spadek spożycia alkoholu?
-Bo we wszystkich kieliszkach siedzą listki (fiołków oczywiście)

Tyna
Aktywny
**

« Odpowiedz #7 : Sierpień 12, 2009, 12:52:45 »

Wwwiola u mnie dokładnie tak jest jak piszesz  Smile Smile Smile

Już wybrałam kubeczki, które mi si pasują i się podobają i teraz synek je głownie te serki Smile

Fiołki Tyny: http://www.floraforum.pl/index.php/topic,13607.0.html
Kwiatki Tyny: http://www.floraforum.pl/index.php/topic,14249.0.html
Dziękuję za rady i Wasze dobre serca. Pozdrawiam Justyna Very Happy
iwona43
Nowicjusz
*

« Odpowiedz #8 : Sierpień 12, 2009, 12:59:44 »

Wwwiolu zgadzam sie z Tobą w 100 % , w domu zostały mi tylko 2 kieliszki  Smile , a córka cały czas na jogurtach  Smile Smile
Wwwiola
Aktywny
**

« Odpowiedz #9 : Sierpień 12, 2009, 13:05:03 »

Przed dostawą fiołków od Markizy wyeksmitowałam te podejrzewane o mączniaka na strych, poszlam je podlewać, przychodzi mąż, zagląda przez właz i ze zdziwieniem pyta:
- czy w naszym domu to jest jakieś miejsce nie opanowane przez fiołki?

Laughing Laughing Laughing Laughing

Ariadna
Moderator Globalny

« Odpowiedz #10 : Sierpień 12, 2009, 13:38:37 »

Jak zawsze brakuję mi miejsca na fiołki, a mam w piwnice 2 białe metalowe regały ze starego mieszkania. Mąż nie zgadzał się na to, żeby ustawić ich do sypialni, więc zaczęłam zostawiać jego buty prawie na środku przedpokoju. A co ja mogę poradzić na to, że brakuję również miejsca w szafce na buty?  Confused
On się w końcu zmęczył potykać się o buty (trwało to ponad 2 miesięcy  Smile ) i dziś rano powiedział mi, że przydało by się kupić jeszcze jedną szafkę na buty.
- Nic z tego - powiedziałam - nie ma miejsca na szafkę... ale poczekaj, wiesz, pomiędzy dużą szafą a ścianą akurat wymiarowo pasuję mały regał z sypialni. Z bólem serca ewentualnie mogę z niego zrezygnować i zrobić porządek z butami, a do sypialni dam ten "stary" regal  Very Happy
- Dobrze, kochanie! Tylko nie rób sama przemeblowanie, poczekaj aż wrócę z pracy.

Głupi, na co mam czekać? Jeszcze zmieni zdanie! Szybciutko wszystko przemeblowałam   Smile  Smile  Smile

Mój katalog
Wwwiola
Aktywny
**

« Odpowiedz #11 : Sierpień 12, 2009, 13:46:20 »

Smile Smile Smile
Ja to normalnie jestem pełna podziwu dla mojego męża, wprowadzając się do nowego domu była mowa, że będzie kilka doniczek z kwiatkami, a teraz .... są same doniczki  Smile Smile Smile Smile

cymric
Gaduła

« Odpowiedz #12 : Sierpień 12, 2009, 13:48:54 »

Kocha,to niech trochę pocierpi. Nasza w tym głowa, żeby podsuwać mężczyznom tak pomysły,coby myśleli,że to ich własne  Laughing

Forum rządzi,forum radzi,forum nigdy Cię nie zdradzi. Wink

Jestem Asia Smile
haw5
Aktywny
**

« Odpowiedz #13 : Sierpień 12, 2009, 14:01:44 »

To chyba będzie mój ulubiony temat  Laughing.

-Dlaczego dzieci powinny jeść jogurty?
-Bo potrzebne są kubeczki na fiołki

-Wiecie dlaczego sadzenie fiołków wpływa na spadek spożycia alkoholu?
-Bo we wszystkich kieliszkach siedzą listki (fiołków oczywiście)

Viola za te spostrzeżenia Nobel Ci się należy. Smile Smile Smile

Nie ma geniuszu bez ziarna szaleństwa/Arystoteles/

Krystyna
czarodziejka
Aktywny
**

« Odpowiedz #14 : Sierpień 23, 2009, 18:03:10 »

czemu ja nnie widzialam tego tematu Smile Ale sie usmialam Laughing

Mędrzec to ten, kto na drodze pełnej kolców wyhodować potrafi różę.

Moje fiolki:)
http://www.floraforum.pl/index.php/topic,9473.0.html
Wwwiola
Aktywny
**

« Odpowiedz #15 : Sierpień 23, 2009, 19:24:38 »

czemu ja nnie widzialam tego tematu Smile Ale sie usmialam Laughing

Pewnie dziurawiłaś gwoździem kubeczki po jogurtach  Smile Smile Smile Smile

czarodziejka
Aktywny
**

« Odpowiedz #16 : Sierpień 23, 2009, 19:30:33 »

Laughing  Laughing i próbowałam rozciągnąć parapet Laughing Smile

Mędrzec to ten, kto na drodze pełnej kolców wyhodować potrafi różę.

Moje fiolki:)
http://www.floraforum.pl/index.php/topic,9473.0.html
Strony: 1   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: