|
Krystal
|
 |
« Odpowiedz #60 : Sierpień 09, 2009, 12:36:41 » |
|
Wyraczku, tak soczyście kolorowo i słonecznie u Ciebie, że się zapatrzeć można  Zapatrzyłam się oczywiście na clerodendrum - bo jest rewelacyjne, i egzotyczne, i takie filigranowe - ale ja jeszcze muszę pobić tu pokłony przed urodą samego zdjęcia, jest przepiękne!  Wyraczku - jak do kalendarza! Ba! - jak do super albumu!... I jeszcze chciałam dopytać - w "zbiorówce"  w prawym górnym rogu - to też achimenes?... To gardziołko ma takie... no, takie mrrrau  I w ogóle - takie bardzo letnie te zdjęcia u Ciebie, słoneczne, żywe - aż jakoś na człowieka to działa podnosząco 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
wyrak
|
 |
« Odpowiedz #61 : Sierpień 09, 2009, 17:31:25 » |
|
Dziękuję, miło mi  . I jeszcze chciałam dopytać - w "zbiorówce" Wink w prawym górnym rogu - to też achimenes?... Tak , to Achimenes. Bliżej widać go w wątku o Achimenesach  . Zawsze marzył mi się fioletowy, ale jakoś nie trafiał mi się ten kolor aż w końcu dostałam szyszkę. To jego pierwszy kwiatuszek 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
inag1
Aktywny

Wielkopolska 6b
|
 |
« Odpowiedz #64 : Sierpień 12, 2009, 14:57:59 » |
|
Fiołeczki całuśne  Mizianki dla futerkowego czarusia.
|
|
|
|
|
|
Pozdrawiam-Ina
|
|
|
panka
Nowicjusz
|
 |
« Odpowiedz #65 : Sierpień 12, 2009, 16:13:56 » |
|
Wyrak serdecznie gratuluję!piękne kwiaty;co jeden to ładniejszy!!!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
wyrak
|
 |
« Odpowiedz #66 : Sierpień 16, 2009, 20:03:59 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ange
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #67 : Sierpień 16, 2009, 20:10:43 » |
|
Wyraczku jak możesz ? Rozchoruje się od oglądania tak pięknych kwiatków 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
inag1
Aktywny

Wielkopolska 6b
|
 |
« Odpowiedz #68 : Sierpień 17, 2009, 23:18:58 » |
|
|
|
|
|
|
|
Pozdrawiam-Ina
|
|
|
Teśka
Rezydent

Podlasie
|
 |
« Odpowiedz #69 : Sierpień 18, 2009, 17:31:13 » |
|
Kasiula, słodziaki te Twoje storczyki  . Jak tam te moje byłe storczyki  . Odwdzięczam Ci się fotką  . Czy te kohlerie dobrze się mają u Ciebie?  Pozdrawiam cieplutko.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
wyrak
|
 |
« Odpowiedz #70 : Sierpień 18, 2009, 17:35:23 » |
|
Tesia, ze storczyków dwa to już byki (zdjęcia przy okazji), jeden mały a jeden ten najmniejszy padł dawno. A kohlerie to cudo. Wszystko mi się utrzymało i pięknie rośnie. Oprócz tej ciemnej jest od Ciebie jeszcze taka jasno zielona. Wielachna, ale pączków na razie nie ma. Jak zakwitnie będę się chwalić.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Teśka
Rezydent

Podlasie
|
 |
« Odpowiedz #71 : Sierpień 18, 2009, 17:41:18 » |
|
Tesia, Oprócz tej ciemnej jest od Ciebie jeszcze taka jasno zielona. Wielachna, ale pączków na razie nie ma.
Kasiu wniosłam poprawkę, bo przypomniałam sobie,że to jest ta kohleria, którą maluję jajka  . Ona właśnie taka duża rośnie zanim zakwitnie. Moja wypuściła z ziemi z 5 dorodnych dzieciaków, które mają już pączki  . Wszystkie się kotłują w jednej małej doniczce i rosną doskonale. Jutro fotkę wkleję zrobioną z profilu, żebyś się cieszyła,że ją masz  .
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
wyrak
|
 |
« Odpowiedz #72 : Sierpień 18, 2009, 18:04:44 » |
|
Kasiu wniosłam poprawkę, bo przypomniałam sobie,że to jest ta kohleria, którą maluję jajka  Dobra Tesiu. Czekam na fotkę.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Teśka
Rezydent

Podlasie
|
 |
« Odpowiedz #73 : Sierpień 19, 2009, 09:27:41 » |
|
Służę fotką  :  - 2 z tych młodych mają pączki. Nie tylko z ziemi wyrastają nowe roślinki również od dołu na łodygach. Doniczka śr. 10 cm bardzo zwężająca się na dole a tyle się w niej dzieje. Liście zdrowe, nie zwijają się. Jest rewelacyjna  . Zadziwia mnie- garść ziemi , a tyle mocy w roślince. Zasilam ją nawozem dla kwitnących- 1 raz na 3 tygodnie. Fotka z fleszem robiona:  Pozdrawiam cieplutko.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
cymric
|
 |
« Odpowiedz #74 : Sierpień 19, 2009, 09:37:20 » |
|
Ja mam taką z ogromnymi zielonymi liśćmi-i to nie jest chyba "Teśkowa"-choć mam z wymiany forumowej  Lada chwila zakwitnie-zobaczymy co ona za jedna.
|
|
|
|
|
|
Forum rządzi,forum radzi,forum nigdy Cię nie zdradzi.  Jestem Asia 
|
|
|
Basiek7
Nowicjusz
Mazowieckie
|
 |
« Odpowiedz #75 : Sierpień 19, 2009, 09:52:46 » |
|
Piękne są te storczyki  I koszyk z fiołeczkami 
|
|
|
|
|
|
Zafiołkowana i zahojowana storczykomaniaczka  pozdrawiam, Basia
|
|
|
|
wyrak
|
 |
« Odpowiedz #76 : Sierpień 19, 2009, 17:30:38 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tyna
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #77 : Sierpień 19, 2009, 17:32:59 » |
|
Piękne kwiatuszki  Alsobia super i do tego ma kwiatuszka  Hmmmmmm, a może by tak wpaść do Ciebie i go oskubać troszkę 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
iwona43
Nowicjusz
|
 |
« Odpowiedz #78 : Sierpień 19, 2009, 19:52:29 » |
|
Ale Ci ten kaktus pięknie kwitnie  , pozazdrościć tylko takiego widoku
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Lulu
Rezydent

mazowieckie strefa klimatyczna 6B
|
 |
« Odpowiedz #79 : Sierpień 19, 2009, 20:31:40 » |
|
No alsobia miodzio  Nie wiem, czy pamiętasz Kasiu moją przygodę z alsobią z allegro? Dopowiem może ciąg dalszy w Twoim wątku, jeśli nie masz nic przeciwko. Otóż, ze względu na to, że to rodzina niejako "fiołkowa" oddałam ją w zeszłym roku mamie, bo u mnie nikła w oczach. Moja mama jest specem od fiołków - myślę sobie, u niej pójdzie jak burza. Zima minęła, wiosna za nam, lato się zaczęło, no i moja mama oznajmiła mi, że jej nie chce, bo jej wcale nie rośnie, ona takich roślin nie chce, i albo ją sobie zabiorę, albo ją wyrzuci. No rzesz, przecież ona bezcenna allegrowa  . Zabrałam ją do siebie. Po niecałych 3 tygodniach bezcenna alsobia wzięła się w siłę i bujnie zaczęła rosnąć dosłownie w oczach. Daleko jej do Twojej Kasiu, bo dopiero wypuszcza wąsy, ale stała się typową rzepką. Jest to jedna z nielicznych "normalnych" roślin w moim posiadaniu. Stąd widząc kwiatki u Ciebie, od razu moja "marnotrawna" mi się przypomniała 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ange
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #80 : Sierpień 19, 2009, 20:44:11 » |
|
Pięknie Ci kwiatki kwitną 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
wyrak
|
 |
« Odpowiedz #81 : Sierpień 20, 2009, 07:49:19 » |
|
Lulu, zgadzam się z Tobą, że jest to niewdzięczna roślina. Zimą żółkną jej liście na potęgę. Za każdym razem myślę, że to już koniec. Potem stoi stoi stoi - jak zaklęta i wreszcie rusza ze wzrostem, ale na krótko. Jednak te kwiatuszki wszystko wynagradzają. Są całkiem w moim guście 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
agar
|
 |
« Odpowiedz #82 : Sierpień 20, 2009, 08:29:38 » |
|
Wiecie co, ona mi hoję serpens przypomina. Tylko serpensik nie jest taki chimeryczny, jak piszecie  Piękna czuprynka, Wyraczku.
|
|
|
|
|
|
Pozdrawiam Agnieszka
|
|
|
|
|
ange
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #84 : Sierpień 20, 2009, 16:12:24 » |
|
Świecący kwiatek!!!! Boski!!!!!!!!!!!!! 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
JOANNA
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #85 : Sierpień 20, 2009, 16:12:55 » |
|
Cudny echinopsis, mój tego roku coś nie chce zakwitnąć  cztery razy wypuścił pąka, ale nie utrzymały się , odpadły 
|
|
|
|
|
|
Życzę miłego dnia - Asia
|
|
|
|