|
anntaris
|
 |
« Odpowiedz #30 : Czerwiec 08, 2008, 15:57:05 » |
|
Dzięki śliczne  . To ja swojej też poobcinam trochę. Zostawię jej wszystkie te grube i trochę cienkich. Powiedz jeszcze gdzie ty je kupujesz  ,bo ja nigdzie nie mogę dostać.
|
|
|
|
|
|
Pozdrawiam Danusia
|
|
|
Jolanta
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #31 : Czerwiec 08, 2008, 16:15:50 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
anntaris
|
 |
« Odpowiedz #32 : Czerwiec 08, 2008, 17:04:52 » |
|
No to wszystko jasne   . Myślałam nawet nad tym, ale się martwię o to, w jakim stanie one dotrą do Polski. Nie wiem jak długo idzie taka paczka z Niemiec. Może ty coś wiesz  ?
|
|
|
|
|
|
Pozdrawiam Danusia
|
|
|
Jolanta
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #33 : Czerwiec 08, 2008, 18:08:58 » |
|
Ja sie chetnie dowiem jak to wyglada z ta przesylka do Polski i napisze na forum rezultaty.
Jolanta
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Aga73
|
 |
« Odpowiedz #34 : Czerwiec 08, 2008, 18:11:59 » |
|
|
|
|
|
|
|
..w życiu piękne są tylko chwile.. 
|
|
|
Jolanta
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #35 : Czerwiec 08, 2008, 18:14:28 » |
|
Jesli problemy z niemieckim to do mnie. Ja przetlumacze wszystko 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kayenn
|
 |
« Odpowiedz #36 : Czerwiec 08, 2008, 18:58:15 » |
|
Annataris... jesli z Tajlandii do Niemiec przebywaja w swietnym stanie droge, to i z Niemiec do Pl.. przezyja  )) Jola... a moja vandeczka z Holandii ma tak cudne, wielkie korzenie, ze zal mi obcinac. W sumie one same w sobie stanowia piekna dekoracje.  ))
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Jolanta
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #37 : Czerwiec 08, 2008, 19:08:59 » |
|
Kayeen ty nie musisz ich obcinac, mozesz je zostawic, jak chcesz.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
anntaris
|
 |
« Odpowiedz #38 : Czerwiec 08, 2008, 19:27:17 » |
|
Jola to czekam z niecierpliwością na informacje. Ja też z niemieckim słabo  , a przecież się uczyłam. Czy mogłabyś jeszcze powiedzieć, czy jak się wygra więcej aukcji to jest jeden koszt przesyłki 
|
|
|
|
|
|
Pozdrawiam Danusia
|
|
|
Jolanta
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #39 : Czerwiec 08, 2008, 19:29:57 » |
|
Tak , jak kupujesz wiecej storczyköw od tego samego sprzedawcy to placisz tylko jeden raz za przesylke.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
anntaris
|
 |
« Odpowiedz #41 : Czerwiec 10, 2008, 10:45:39 » |
|
Śliczne te vandowate  A ja mam zmartwienie,bo na listkach mojej vandzi są czarne kropki. Czy to jakaś choroba? Kupiłam ją już z tymi kropkami  .  
|
|
|
|
|
|
Pozdrawiam Danusia
|
|
|
|
Kayenn
|
 |
« Odpowiedz #42 : Czerwiec 10, 2008, 10:49:54 » |
|
Anntaris... moj malz takie kupil poprzez ebay, odizolowalam je od mojej slicznotki z wystawy, malz dzwonil do sprzedawcy, ale on mowi, ze nic im nie jest, bo byly pryskane przeciw roznym chorobom jakimis srodkami. Sama nie wiem co to jest, ale na razie izolacja.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
anntaris
|
 |
« Odpowiedz #43 : Czerwiec 10, 2008, 11:29:39 » |
|
Trochę mnie uspokoiłaś, dzięki  . Może to rzeczywiście od jakiegoś oprysku. Z drugiej strony wcale się nie dziwię, że je odizolowałaś. Masz takie CUDA, że lepiej nie ryzykować.
|
|
|
|
|
|
Pozdrawiam Danusia
|
|
|
|
Kayenn
|
 |
« Odpowiedz #44 : Czerwiec 10, 2008, 12:57:07 » |
|
Ale korzonki masz sliczne w swojej vandéczce... a to wielki plusik tez 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Jolanta
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #45 : Czerwiec 10, 2008, 19:53:32 » |
|
Z twoja Vanda jest wszystko ok , nie musisz sie obawiac. Czasami sa jakies plamki ktöre niewiadomo skad pochodza. Dowiedzialam sie o przesylce z Niemiec do Polski- kosztuje od 10 do 20 Euro zalezy czy ubezpieczona czy nie. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
anntaris
|
 |
« Odpowiedz #46 : Czerwiec 10, 2008, 20:05:24 » |
|
To się bardzo cieszę  . Już się martwiłam, że jakiś grzyb  . Dzięki, że się zorientowałaś z tą przesyłką. Niestety teraz muszę rozgryźć sposób zapłaty. Nie mam o tym zielonego pojęcia  .
|
|
|
|
|
|
Pozdrawiam Danusia
|
|
|
weronika
Nowicjusz
|
 |
« Odpowiedz #47 : Czerwiec 18, 2008, 13:44:40 » |
|
zastanawiam sie, gdzie w Warszawie moznaby bylo kupic ladna vande? Moze ktos z Was kochani wie cos na ten temat?  Moj narzeczony obiecal,ze mi ja kupi, musze znalezc zanim sie rozmysli 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
tulipan998
Aktywny

Województwo podkarpackie , strefa 6a
|
 |
« Odpowiedz #48 : Czerwiec 20, 2008, 11:34:38 » |
|
Ja widziałem wandy ale w Rzeszowie..... w leroy merlin były piękne . Ale wy macie cudowne wandusie  ! Jeśli chcesz to też możesz się wybrać może w Warszawie w leroy merlin też będą . 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Aga73
|
 |
« Odpowiedz #49 : Czerwiec 20, 2008, 11:38:56 » |
|
Nadal skutecznie się opieram.. O fotel  Ale jak wracam do Waszych fotek to dostaję ślinotoku 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kayenn
|
 |
« Odpowiedz #50 : Czerwiec 20, 2008, 12:57:12 » |
|
Aga... ja sie opieralam, ale to moj malz jest fanem vand i mnie skutecznie przekonywal. Ale teraz w wakacje to musimy je nosic do znajomej, a ona tez az sie boi, ze cos nie tak bedzie przy nich robila. Pomysl sobie wlasnie o takich wyjazdach. Nawet na kilka dni tez musisz jej opieke zapewnic.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
moniq
|
 |
« Odpowiedz #51 : Czerwiec 20, 2008, 13:02:32 » |
|
Aga... ja sie opieralam, ale to moj malz jest fanem vand i mnie skutecznie przekonywal. No przecież srce mi zaraz pęknie ... jak czytam takie słowa  Nawet na kilka dni tez musisz jej opieke zapewnic.
To całkiem jak z moim kotem  ... może nawet jeszcze bardziej (kota zostawiam na 3 dni i radzi sobie świetnie .... w moim gorącym mieszkaniu vanda mogłaby nie wytrzymać ... a tak mi się marzy w tym wazonie jak Twój długim ) 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kayenn
|
 |
« Odpowiedz #52 : Czerwiec 20, 2008, 13:08:35 » |
|
Moniq... wlasnie dlatego nie mam kota, bo jak bysmy z nim jezdzili do PL, czy gdzie indziej. Nawet z psem latwiej, bo wyprowadzisz z samochodu na siusiu, czy to drugie i z glowy. A dla kota musisz miec transporterek i kuwete ... i bujaj sie z tym przez 1700 km. Ale kiedys na stare lata na pewno jakies zwierzatko bede miala... bo je uwielbiam.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Jolanta
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #53 : Czerwiec 20, 2008, 13:14:40 » |
|
Musze sie podzielic wrazeniami. Kapie moja Vande i co widze  i oczom nie wierze nastepny ped kwiatowy ktöry wyrasta nad tym ktöry w tej chwili kwitnie. Jeszcze takie cos mi sie nie wydazylo. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kayenn
|
 |
« Odpowiedz #54 : Czerwiec 20, 2008, 14:41:00 » |
|
Jola... wielkie gratulacje  ))
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Jolanta
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #55 : Czerwiec 20, 2008, 14:48:33 » |
|
A tu fotka 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Aga73
|
 |
« Odpowiedz #56 : Czerwiec 20, 2008, 15:21:33 » |
|
Jaki fajny dziobasek  Ale z lewej w rozetce listka ta czarna stwora to nic groźnego?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Jolanta
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #57 : Czerwiec 20, 2008, 16:18:44 » |
|
Nie , to muszka ktöre zgubila droge , juz ja wyjelam 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
sbb28
Aktywny

razem cieplej
|
 |
« Odpowiedz #58 : Czerwiec 20, 2008, 22:02:40 » |
|
Jolu Moje GRATULACJE Uprawiasz Wandy - i ja Jestem pierwszą niecierpliwą - tylko "OGLADAWCZYNIĄ" - Także Twoich sukcesów - nie da rady uprawiać tych piękności - jak 16 godzin w pracy - od czerwca do października - także prawie wszystkie soboty i niedziele  podziwiam je z daleka - może; może jak przejdę na emeryturę i wnuków nie będzie  Ciesze sie z Twoich sukcesów i gratuluje NASTĘPNYCH KWITNIEŃ  pozdrawiam Małgorzata
|
|
|
|
|
|
Per aspera ad astra - przez ciernie do gwiazd pozdrawiam Małgorzata
|
|
|
Jolanta
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #59 : Czerwiec 25, 2008, 19:35:05 » |
|
Malgosiu wydaje mi sie ze vandy sa jedne z latwiejszych storczyköw w uprawie: swiatlo i kapiele i efekt murowany. Moze sie jedank skusisz ???? 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|