Forum ogrodnicze FloraForum.pl
Internetowe forum o kwiatach w domu, na balkonie
i w ogrodzie ... Zapraszamy do dyskusji
logo
FloraForum.pl poleca:
Katalog firm ogrodniczych

Forum Ogrodnicze FloraForum.pl
Maj 24, 2012, 04:18:23
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności:
Strony: 1   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Dział zakupu/wymian przeniesiony  (Przeczytany 2465 razy)
tellerka
Administrator

Mazowieckie, Strefa klimat. 6B

« : Czerwiec 12, 2009, 08:10:36 »

Zgodnie z zasadami obowiązującymi na Forum, za zgodą Ariadny, dział zakupów/ wymian fiołków został przeniesiony tam, gdzie jego miejsce, czyli do działu wymian.

oliwia
Aktywny
**

Wielkopolska

« Odpowiedz #1 : Czerwiec 12, 2009, 08:26:16 »

Przepraszam, a gdzie jest ten dział? Bo jakoś go znaleźć nie mogę.

Post dołączony: Czerwiec 12, 2009, 08:29:54
Tzn znalazłam, ale nie mogę tam wejść. Znaczy jestem od tego momentu wykluczona z brania udziału w zamówieniu? A co z tym co już zamówiłam?
tellerka
Administrator

« Odpowiedz #2 : Czerwiec 12, 2009, 08:33:56 »

Dostęp do dział wymian jest dla użytkowników którzy wyszli już ze statusu 'Nowicjusz' z min. 200 postami na koncie. Te zasady były ustalone wcześniej, ze względu na bezpieczeństwo Forumowiczów sprzedających/ wymieniających się. Chodzi o to, żeby wchodzić w interesy tylko z osobami, które dały się poznać na Forum.

Przyznam, że nieco zaniedbaliśmy ten 'ogródek' pozwalając na 'dzikie' tematy. Przyszedł czas na pielenie.
-----
Skontaktuj się na PW ze sprzedającym

oliwia
Aktywny
**

Wielkopolska

« Odpowiedz #3 : Czerwiec 12, 2009, 08:36:57 »

Postaram się w takim razie jeszcze dziś dobić do tych 200 postów. Pozdrawiam serdecznie

Post dołączony: Czerwiec 12, 2009, 08:38:05
No  może lekko przesadziłam, ze jeszcze dziś, ale w ciągu kilku dni na pewno.

Post dołączony: Czerwiec 12, 2009, 08:39:04
Rozumiem też, ze to ja między innymi jestem tym chwastem, który należało wypielić.
tellerka
Administrator

« Odpowiedz #4 : Czerwiec 12, 2009, 08:40:20 »

Pamiętaj tylko o zasadach ... wypisanych na górze strony....
I nie jestem pewna czy wyrobisz sobie dobrą opinię u Forumowiczów wypisując byle co gdziekolwiek.... a właśnie o to chodzi.
No cóż, Twoja wola i Twoja opinia.

----
Odpocznij chwilę, pooddychaj spokojnie, może wróci Ci jasność myślenia.
Chwastem były tematy umieszczone nie tam, gdzie powinny.
Zwrócono mi uwagę na bałagan i porządkowanie dokonało się w pierwszej luźniejszej chwili.

Już lepiej? Smile

małgosia w
Moderator Globalny

« Odpowiedz #5 : Czerwiec 12, 2009, 09:00:06 »

Żeby nie wprowadzać niepokoju u tych, którzy zamówili listki a nie mają dostępu do działu wymian, przeniosłam z powrotem 'zakup listków' do działu fiołków.

Po zakończeniu obecnej 'akcji zakupowej', przeniosę ten temat do działu wymian.

Pozdrawiam Małgosia
moje kwiatki
fiołki
Docentus
Aktywny
**

« Odpowiedz #6 : Czerwiec 12, 2009, 17:39:10 »

Uff - mi ulżyło bo do limitu jeszcze mi sporo brakuje... eeee znaczy nie aż tak dużo jak myślałem.
civi
Aktywny
**

« Odpowiedz #7 : Czerwiec 12, 2009, 20:52:33 »

Docentus, teraz niektórzy na potęgę zaczną produkować posty  Very Happy

Knorrków szukam tu i tam, bo talerze w głowie mam. To mój wielki fioł jest nowy,Wymarzony i wyśniony: by na stole małym mym, knorr z talerzem gościem był. I Winiary kocham też zaspokoisz pragnień deszcz?
herbal3
Aktywny
**

« Odpowiedz #8 : Czerwiec 12, 2009, 21:01:23 »

To teraz postów nie nadąży się czytać  Shocked Shocked, bo nowicjusze na pewno będą chcieli szybko uzyskać status aktywnego   Smile Wink

Agnieszka
Munka
Aktywny
**

« Odpowiedz #9 : Czerwiec 12, 2009, 21:04:45 »

Docentus oddałbyś trochę postów, podzielił się z koleżankami Very Happy
Docentus
Aktywny
**

« Odpowiedz #10 : Czerwiec 12, 2009, 22:29:33 »

O nie nie - ja muszę być pierwszy więc jak tu się dzielić Wink
Narine
Aktywny
**

« Odpowiedz #11 : Czerwiec 13, 2009, 00:45:41 »

Rozumiem też, ze to ja między innymi jestem tym chwastem, który należało wypielić.

No nie... Mogę polecić Oliwię jako bardzo przyjazną, pomocną i bezinteresowną osobę Smile 
Oliwio nie bierz tego tak personalnie.
Rozmowa o przeniesieniu wątku zakupowego była podjęta już jakiś czas temu.
civi
Aktywny
**

« Odpowiedz #12 : Czerwiec 13, 2009, 07:43:50 »

Długi czas temu o ile pamiętam Very Happy

Knorrków szukam tu i tam, bo talerze w głowie mam. To mój wielki fioł jest nowy,Wymarzony i wyśniony: by na stole małym mym, knorr z talerzem gościem był. I Winiary kocham też zaspokoisz pragnień deszcz?
kubulinka
Rezydent

Poznań ; 7a

« Odpowiedz #13 : Czerwiec 13, 2009, 10:44:37 »

Dziś rozmawiałam z Kimś na temat wymian, kolejek itd. i ten Ktoś uświadomił mi, jaki bałagan się na FF zrobił. Może warto byłoby samemu się troszkę "ogarnąć" i nie pisać w wątkach tematycznych próśb o cokolwiek. Od tego jest PW.

I ja od dziś, od teraz zamierzam się tego trzymać najmocniej jak potrafię.

"Ludzie bowiem
to anioły bez skrzydeł,
i to jest właśnie takie piękne,
urodzić się bez skrzydeł
i wyhodować je sobie..."

Jose Saramago
Lulu
Rezydent

mazowieckie strefa klimatyczna 6B

« Odpowiedz #14 : Czerwiec 13, 2009, 13:36:01 »

Ja odnoszę wrażenie, że do naszego Forum wstępuje coraz więcej osób, tylko po to, żeby ustawić się w kolejkę po fiołki, bądź od razu się wymieniać, czy prosić o roślinki. Jakby to było głównym motywem wstąpienia do Nas.  Evil or Very Mad Dodam jeszcze, co wcale fajne nie jest.
I bardzo podoba mi się, że administratorzy postanowili wreszcie zrobić wiosenne porządki.  Cool

midutki
Aktywny
**

Toruń

« Odpowiedz #15 : Czerwiec 13, 2009, 14:04:34 »

Na forum jestem od niedawna i nie ukrywam, że znalazłam je wpisując w wyszukiwarkę "sprzedaż fiołków odmianowych". Wszak miłość do kwiatów, to również ich zdobywanie. Jednak coraz częściej czuję się tu jak nieproszony gość.
Regulamin przeczytałam, ale po wstępnym rozejrzeniu się po forum uznałam, że jak w wielu tego typu miejscach regulamin sobie, życie forumowe sobie. Bo zakaz wstępu do części dotyczącej wymiany nie był jedynym, jaki przy moim zapisywaniu się nie obowiązywał. Na szczęście są osoby, które nie patrząc na ilość moich postów, prawie od razu zaproponowały mi sprzedaż lub wymianę, nie doszukując się we mnie potencjalnej oszustki.
Swoją drogą ciekawa jestem czy inne punkty regulaminu doczekają się równie rygorystycznego przestrzegania (punkt 3 i 9 części A).
tellerka
Administrator

« Odpowiedz #16 : Czerwiec 13, 2009, 16:56:30 »

Swoją drogą ciekawa jestem czy inne punkty regulaminu doczekają się równie rygorystycznego przestrzegania (punkt 3 i 9 części A).

Jeżeli niepokoi Cię brak przestrzegania regulaminu, wskaż proszę gdzie konkretnie widzisz problem, chętnie sie nim zajmę.

Bo zakaz wstępu do części dotyczącej wymiany nie był jedynym, jaki przy moim zapisywaniu się nie obowiązywał.
Otóż się mylisz - z pewnością miesiąc temu, gdy zapisywałaś się na Forum (nawet miesiąc nie upłynął...) obowiązywał. Co najmniej od września 2008 obowiązuje.
Mieliśmy tu już kłopoty na Forum z nieuczciwymi osobami nie raz - my, ze swej strony, zrobiliśmy wszystko co w naszej mocy by uchronić Forumowiczów przed naciągaczami. Reszta już należy do oceny konkretnych prywatnych osób.

I nie zamierzam z Tobą dyskutować czy jesteś uczciwa czy nie, bo nigdy i nigdzie nie napiasałam że nie jesteś. Ale poręczać za Ciebie nie będę również.

Jednak coraz częściej czuję się tu jak nieproszony gość.

Może jednak przyjmiesz do wiadomości rzecz tak oczywistą - Forum służy do dyskusji o roślinach - od handlu jest allegro i inne podobne firmy.
Gdybyś tak zechciała się włączyć w dyskusje na Forum, pomóc innym w hodowli... , to może byś się odnalazła? Jeżeli jednak jedynym Twoim celem jest zdobycie darmowych albo płatnych sadzonek... nie dziwi mnie pewna obcość której możesz doznawać.
Może przemyśl swoją postawę?

midutki
Aktywny
**

Toruń

« Odpowiedz #17 : Czerwiec 13, 2009, 18:06:29 »

Jeżeli niepokoi Cię brak przestrzegania regulaminu, wskaż proszę gdzie konkretnie widzisz problem, chętnie się nim zajmę.

Nie to, że mnie niepokoi, tylko widzę pewną niekonsekwencję.
Punkt 3 mówi: Wyłącznie link  do swojej strony internetowej można umieszczać dopiero po napisaniu co najmniej 50 postów na forum. Zauważyłam, że są osoby, które podały link do swojej strony mimo, że mają postów nawet mniej niż ja.
Punkt 9 mówi: W sygnaturze nie wolno umieszczać więcej niż jednego linku interaktywnego. A są tacy co mają ich więcej niż 1.
Konkretnych użytkowników nie będę wskazywać, bo to robota dla moderatorów i administratorów, a nie nowicjuszy Smile. Z resztą nie zapisałam się na to forum, żeby donosić.

Bo zakaz wstępu do części dotyczącej wymiany nie był jedynym, jaki przy moim zapisywaniu się nie obowiązywał.
Otóż się mylisz - z pewnością miesiąc temu, gdy zapisywałaś się na Forum (nawet miesiąc nie upłynął...) obowiązywał.

Obowiązywał, ale raczej był martwym przepisem, bo mogłam czytać wątki z tego działu.

Gdybyś tak zechciała się włączyć w dyskusje na Forum, pomóc innym w hodowli...

W dyskusję się włączam, ale jako nowicjusz jeszcze mało mogę pomóc, na razie zdobywam... wiedzę  Very Happy, też.

Moje wątpliwości związane z regulaminem zostały już wyjaśnione.
tellerka
Administrator

« Odpowiedz #18 : Czerwiec 14, 2009, 14:04:54 »

Nie bardzo rozumiem te pretensje.
Nikomu tu nie płacą za 'pilnowanie' - a jak do tej pory wszystkie moderatorki używają głównie rozumu a nie sztywnych przepisów regulaminu. Mają również prawo czegoś nie zauważyć.

W regulaminie chodziło o linki do stron spoza Forum - nie jesteśmy portalem reklamowym.

Osobiście uważam, że jeżeli rzeczone linki, nawet w liczbie trzech, odnoszą się do naszego forum i ułatwiają dotarcie do własnych tematów, to nic strasznego się nie dzieje.
Za to duże GIFy które przeszkadzały wielu forumowiczom zostały, mam nadzieję skutecznie, wytępione.

Nadia
Nowicjusz
*

« Odpowiedz #19 : Czerwiec 18, 2009, 05:47:49 »

Oj a ja taki milczek jestem.... W życiu normalnym mało się odzywam a Wy chcecie żebym wirtualnie bardziej gadułowata była. Ale to dobrze bo może dzięki Wam bardziej się otworzę na świat  Laughing  Laughing  Laughing

pozdrowienia z Krakowa
vanda
Aktywny
**

...prawie Cieszyn.

« Odpowiedz #20 : Czerwiec 18, 2009, 07:41:53 »

Z takim postępowaniem administracji forum , w zupełności sie zgadzam.Choć i nawet to czasami jest zawodne.
Ja, dość długo poczekam sobie na wszystkie mozliwość Smile i choć na pewno chciałabym inaczej to jednak szanuję  zasady forum.
Nikt nie lubi być naciągany czy oszukiwany i dlatego takie postępowanie jest w pewnym stopniu i naszym zabezpieczeniem SmileSmile
sap3
Gaduła

« Odpowiedz #21 : Czerwiec 18, 2009, 08:32:52 »

Oczywiście, że takie postępowanie jest bardzo poprawne. Temat dostępności działu wymian był już poruszany wiele razy przez lekko oburzonych, bądź zawiedzionych nowicjuszy. Moim zdaniem to zrozumiałe, że tak jest. Kilka razy spotkałam się z tym, że pierwszy post nowej osoby na forum był właśnie w dziale wymian, lub zakupu fiołków, a może najpierw wypadałoby się przedstawić?

A zresztą, jeśli ktoś jest jeszcze nowicjuszem, a chciałby się z kimś wymienić, zawsze może napisać na PW. Tak naprawdę większość wymian odbywa się w ten sposób. A na forum jest sporo Dobrych Wróżek...Very Happy

Ufff, to się rozpisałam Smile

Maniaczka owadożerów, storczyków i fiołków Smile
Moje rośliny
oliwia
Aktywny
**

Wielkopolska

« Odpowiedz #22 : Czerwiec 18, 2009, 08:42:58 »

Ależ ja również nie mam nic przeciwko temu, żeby to było przeniesione do działu wymian, gdzie dostęp jest ograniczony do tych którzy są pewni i godni zaufania. Tylko nie w momencie kiedy akcja ściągania jest w trakcie i w dodatku biorą w niej udział również nowicjusze (nie z naszej winy). Po prostu zostaliśmy do tej akcji dopuszczeni i odcinanie nas od informacji w tym momencie jest bezsensowne. Jeśli sprzątanie jest konieczne-jak najbardziej, ale albo przed, albo po-a nie w trakcie imprezy. Bo to stwarza dodatkową pracę-tylko i wyłącznie Ariadnie-gdyby wszystkie poszczególne informacje i pytania na odpowiedzi miała wysyłać każdemu z nowicjuszy na pw. A akurat Ariadnie pracy nie brakowało.
małgosia w
Moderator Globalny

« Odpowiedz #23 : Czerwiec 18, 2009, 09:09:10 »

Oliwio, właśnie dlatego wątek o zakupie listków pozostał jeszcze na jakiś czas w dziale fiołków. Nie zauważyłaś tego ?

Pozdrawiam Małgosia
moje kwiatki
fiołki
Strony: 1   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: