dorotkas
Aktywny

|
 |
« : Czerwiec 06, 2009, 14:05:15 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mery
Gaduła

Lato, lato zostań dłużej...
|
 |
« Odpowiedz #1 : Czerwiec 06, 2009, 14:47:23 » |
|
Dorota czy ta pierwsza ma różowawe kwiatki  ? Może to Tove  ?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
dorotkas
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #2 : Czerwiec 06, 2009, 14:50:55 » |
|
Dorota czy ta pierwsza ma różowawe kwiatki  ? Może to Tove  ? Nie,nie są różowe,czekam teraz aż zakwitnie ta druga i się wyjaśni co to jest.A Twoja serduszkowa cudo nad cudami 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mery
Gaduła

|
 |
« Odpowiedz #3 : Czerwiec 06, 2009, 14:53:12 » |
|
Dzięki Dorota  , aż się sama dziwię, że tak obficie ciągle kwitnie.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Krystal
|
 |
« Odpowiedz #4 : Czerwiec 06, 2009, 15:23:31 » |
|
A Twoja serduszkowa cudo nad cudami  Ba!  Cudo cudowne nad cudami cudów!  Mery - chociaż już nie widać tej świetnej drabinki  - to ta hoja, z tą doniczką, z tym wspaniałym kwieciem i rozkosznym listowiem dla mnie (i chyba nie tylko dla mnie  ) jest już normalnie symbolem FF!  Naprawdę - to było pierwsze zdjęcie, które tak mi się wbiło miło w pamięć, jak zawitałam na forum i zaczęłam je zachłannie przeglądać : na tle przytulnego naturalnego drewna  , pamiętam, z tą drabinką-grubaską właśnie, i oczywiście - obsypaną kwiatami... Jestem w tym zdjęciu i Twojej lacunosie zakochana od samego początku (I już całkiem OT-ując - napiszę, że pomyślałam sobie wtedy, że ta Pani Mery - to musi jakaś starsza, doświadczona hodowczyni być, skoro dochowała się takiej rośliny! A tu proszę - nasza Mery trzpiotka-czarodziejka, po prostu )
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kiczulka
|
 |
« Odpowiedz #5 : Czerwiec 06, 2009, 16:03:20 » |
|
Oj Kiczulko, ja chyba muszę Cię odwiedzić, żeby nacieszyć się takim widokiem na żywo  Iduś zapraszam  Kaweczka i coś jeszcze  Mery, tego widoku,a bardziej zapachu Ci ogromnie zazdroszczę - chciałabym poczuć jego intensywność  Dorotko, czy Twoja pierwsza lacunosa ma brązowy pęd i brązowawe młode listki? Ja mam w jednej doniczce lacunosy z różnych źródeł i wyraźnie się różnią kolorem pędu (zielny, brązowy) i listków (na tym brązowym młode liście są wyraźnie brązowawe i to brązowe jest jakby wypukłe, na tym drugim są zwyczajnie zielone). I też się zastanawiam czy to jedno i to samo. Czekam teraz na kwiatki tej drugiej, żeby zobaczyć czy będzie jakaś różnica 
|
|
|
|
|
|
Pozdrawiam, Ania
|
|
|
|
agar
|
 |
« Odpowiedz #6 : Czerwiec 06, 2009, 16:37:35 » |
|
Dorotko, jeśli ta druga miałaby być tym, o czym myślę, to... już waruję pod Twoimi drzwiami Mery, Twoja serduszkowa jest po prostu bossska! Niezrównana w swej chęci kwitnienia. Zaczaruj tak i moją 
|
|
|
|
|
|
Pozdrawiam Agnieszka
|
|
|
mery
Gaduła

|
 |
« Odpowiedz #7 : Czerwiec 06, 2009, 17:16:07 » |
|
Dziękuję miłym paniom  . Krysiu  , jest mi bardzo przyjemnie, ale to nie moja serduszkowa jest sybolem FF  , a Okna Probety. Nic już nie jest takie samo u każdego, kto zobaczył te rośline i aranżacyjne cuda u Beaty  . (I już całkiem OT-ując - napiszę, że pomyślałam sobie wtedy, że ta Pani Mery - to musi jakaś starsza.. Krysiu za chwilę będę meć 4 z przodu, więc młódką nie jestem .
|
|
|
|
|
|
|
|
|
dorotkas
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #8 : Czerwiec 06, 2009, 17:42:32 » |
|
Dorotko, jeśli ta druga miałaby być tym, o czym myślę, to... już waruję pod Twoimi drzwiami  Tak,tak to ta 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
_Ida_
|
 |
« Odpowiedz #9 : Czerwiec 07, 2009, 11:42:25 » |
|
a ja zaniemówiłam... 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Krystal
|
 |
« Odpowiedz #10 : Czerwiec 07, 2009, 11:57:30 » |
|
Dziękuję miłym paniom  . Krysiu  , jest mi bardzo przyjemnie, ale to nie moja serduszkowa jest sybolem FF  , a Okna Probety. Nic już nie jest takie samo u każdego, kto zobaczył te rośline i aranżacyjne cuda u Beaty  . No tak, no tak - ale okna Beaty to tak... zbiorczo i z całym "oprzyrządowaniem"  , a Twoja lacunoska - to taka gwiazda solowego występu  Krysiu  za chwilę będę meć 4 z przodu, więc młódką nie jestem  [/size]. Ha, czwórka (za chwilę) z przodu to ten najlepszy rocznik A ja wtedy miałam na myśli nobliwą damę kele siedemdziesiątki - bo w moim mniemaniu tyle czasu powinno zająć opanowanie opieki nad takim cudem kwietnym 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
przemo7
|
 |
« Odpowiedz #11 : Czerwiec 07, 2009, 12:56:22 » |
|
Dopiero teraz zobaczyłem lacunosę Mery  Ja chcieć taka 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
tellerka
|
 |
« Odpowiedz #12 : Czerwiec 08, 2009, 11:47:35 » |
|
Muszę publicznie pochwalić również moją lacunosę - ma mnóstwo kwiecia. Ale to dla niej nie nowina... nie przeszkodziła jej nawet zmiana miejsca na 3 dni - bo córka przyjechała i trzeba było łózko rozłożyć 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Majoki
Gaduła

6a - Mazury/6b-Wawa
|
 |
« Odpowiedz #13 : Czerwiec 12, 2009, 15:54:13 » |
|
|
|
|
|
|
|
Są takie chwile w życiu żółwia,że musi komuś dać w mordę. (Andrzej Mleczko) Jolka
|
|
|
|
PEla
|
 |
« Odpowiedz #14 : Czerwiec 12, 2009, 16:33:44 » |
|
O jejciu!  (...) chyba już nie zrzuci? Niech tylko spróbuje!  Śliczne kuleczki - pącie. I jakie spore baldaszki! 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mery
Gaduła

|
 |
« Odpowiedz #15 : Czerwiec 12, 2009, 16:54:19 » |
|
Jolu zobaczysz jaki będzie cudny zapach  ...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Krystal
|
 |
« Odpowiedz #16 : Czerwiec 12, 2009, 16:57:58 » |
|
Oj, będzie, będzie! Jeden baldaszek potrafi mnie wywołać wieczorem z drugiego pomieszczenia...  Post dołączony: Czerwiec 12, 2009, 17:03:47
Ja wiem, no wiem, że moja nie nie 'Tove' - ale powiedzcie (Meryś, proszę, pooowiedz  ), że miała gdzieś ciotkę dziesiątą wodę po kisielu 'Tovkę'... No bo taka zarumieniona jest deczko, niunia moja  
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mery
Gaduła

|
 |
« Odpowiedz #17 : Czerwiec 12, 2009, 17:08:03 » |
|
Piękna jest ! I rumieniec niczego sobie  , bardzo podobny jak u Tove. Dla mnie to jedna z najpiękniej pachnących hoi  .
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Krystal
|
 |
« Odpowiedz #18 : Czerwiec 12, 2009, 17:10:59 » |
|
Dziękuję, Meryś  Powiem szczerze, że na syskie cy  , jakie u mnie zechciały zakwitnąć - faktycznie zdecydowanie najładniej pachnie. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
aniakrzyś
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #19 : Czerwiec 12, 2009, 18:43:44 » |
|
Normalnie wbija mnie w podłogę  takie cudowności śliczniutkie  Chyba nie doczekam kwitnięcia swojej  jest troszkę wieksza niż 5 zł - to dopiero osesek co?  Ale mam do niej duży sentyment. Może za pare lat wkleję zdjęcie 
|
|
|
|
|
|
Jestem Ania
|
|
|
|
agar
|
 |
« Odpowiedz #20 : Czerwiec 12, 2009, 19:39:00 » |
|
Krysiu, a nie mówiłam?  Lacunosy są rewelacyjne! Jolu, już chyba będzie z górki, lada moment powinny się maluchy pootwierać 
|
|
|
|
|
|
Pozdrawiam Agnieszka
|
|
|
|
Krystal
|
 |
« Odpowiedz #21 : Czerwiec 12, 2009, 19:42:45 » |
|
A mówiłaś, Aguś  Są, są  A już niesamowicie je kocham za to, że (prawie) bez końca zawiązują pączki na tych samych szypułkach  Ja wiem, że inne też  - ale taka bella, czy retusa, czy linearis chyba nie, nie?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kiczulka
|
 |
« Odpowiedz #22 : Czerwiec 12, 2009, 21:38:39 » |
|
Przegapiłam moment podlewania i straciłam i kwiatki i pąki na mojej lacunosie  Oj, ciamajda 
|
|
|
|
|
|
Pozdrawiam, Ania
|
|
|
|
agar
|
 |
« Odpowiedz #23 : Czerwiec 13, 2009, 15:53:42 » |
|
Przegapiłam moment podlewania i straciłam i kwiatki i pąki na mojej lacunosie Aniu, czy to znaczy, że ją zasuszyłaś?  A może to nie sprawa podlewania, tylko np. ochłodzenia. U nas jest tak brzydko i zimno, że nie zdziwię się, jak mi jakieś hojowe pąki poopadają.
|
|
|
|
|
|
Pozdrawiam Agnieszka
|
|
|
aniakrzyś
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #24 : Czerwiec 13, 2009, 20:05:11 » |
|
W kompendium napisali, iż lepiej zniesie przelanie niż przesuszenie. Cóż smutno  ale przy takiej różnorodności odmian i warunków łatwo o przeoczenie. Sama muszę sobie jakieś kompendium na własny użytek zrobić, bo czasem nie wiem co tej a co tamtej  Gdzieś czytałam że hoje o cienkich liściach trzeba więcej podlewać. Póki co wolę ich nie przepajać  Ale nie martw się Aniu, nie ma tego złego...  jeszcze obsypie Cię kwieciem...już to widzę  Agar, co do zimna to ponoć od poniedziałku mają być u nas Hawaje  , bo jakby miało być dłużej tak jak dziś to ja już nie wiem co na siebie włożyć... 
|
|
|
|
|
|
Jestem Ania
|
|
|
|
|
stargazer
Aktywny

wielkopolska
|
 |
« Odpowiedz #26 : Czerwiec 16, 2009, 20:21:25 » |
|
Kasiu, jaką piękną masz lacunoskę  jest boska i prześliczna. Taka mi się właśnie marzy  Muszę koniecznie sprawić sobie takową pięknotkę. A na jakim stanowisku jest piękność trzymana? 
|
|
|
|
|
|
Mężczyźni i psy nigdy nie zrozumieją, co kobiety widzą w kotach.
|
|
|
|
aneta_76
|
 |
« Odpowiedz #27 : Czerwiec 16, 2009, 20:22:14 » |
|
Piękna jest a ile kwiatów, mamuniu ja też tak chcę. 
|
|
|
|
|
|
Fiołki, hoye.
|
|
|
stargazer
Aktywny

wielkopolska
|
 |
« Odpowiedz #28 : Czerwiec 16, 2009, 20:24:53 » |
|
Aneta, mnie zdecydowanie wbiło w fotel z tej piękności. Oczy oderwać nie mogłam od tej ślicznej lacunosy 
|
|
|
|
|
|
Mężczyźni i psy nigdy nie zrozumieją, co kobiety widzą w kotach.
|
|
|
|
Lisa
|
 |
« Odpowiedz #29 : Czerwiec 16, 2009, 20:27:53 » |
|
|
|
|