kawa
Nowicjusz
|
 |
« : Czerwiec 06, 2009, 18:21:25 » |
|
Witajcie! Jestem kociarą i miłośniczką natury, ale na kwiatach i roślinach nie znam się nic a nic. Chcę poczytać trochę i nauczyć się czegoś. W domu roślin nie mam, bo mam sporą gromadkę kotów, a te dwie rzeczy pogodzić się IMO nie dadzą (chociaż znam takich, co wciąż walczą  ), ale trochę zieloności lubię na balkonie, a poza tym często zajmuję się działką moich Rodziców. Mam ją kiedyś odziedziczyć, więc muszę się sporo nauczyć, bo na razie króluje na niej Mama, ja jestem tam w charakterze "przynieś, wynieś, pozamiataj"  Dzis kupiłam sobie trzy krzaczki kobei na balkon i pięć sztuk lawendy na działkę. Kupiłam coś jeszcze, ale za diabła nie pamiętam, co to za roślina. Jutro przy ładnym świetle sfocę i zapytam Was. Na razie pozdrawiam. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
zafiołkowana
Nowicjusz
|
 |
« Odpowiedz #1 : Czerwiec 06, 2009, 18:45:28 » |
|
Witaj!!! Nie martw się, na forum jest baaardzo dużo wiadomości o roślinkach. Na pewno w mig wszystkiego się nauczysz. 
|
|
|
|
|
|
Pozdrawiam  Karolina
|
|
|
|
|
haw5
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #3 : Czerwiec 06, 2009, 20:28:56 » |
|
O kociara,lubię.  Witaj.
|
|
|
|
|
|
Nie ma geniuszu bez ziarna szaleństwa/Arystoteles/
Krystyna
|
|
|
|
aneta_76
|
 |
« Odpowiedz #4 : Czerwiec 06, 2009, 20:36:50 » |
|
Witaj 
|
|
|
|
|
|
Fiołki, hoye.
|
|
|
|
Krystal
|
 |
« Odpowiedz #5 : Czerwiec 16, 2009, 22:32:49 » |
|
Nooo, a ja kociary dopiero lubię  - a tę szczególnie  Witaj, Kawuś, i ucz się mi tu ładnie, ucz!  Tutaj można czerpać garściami, a i wszyscy wszystko wiedzą  Aa, i mamy też wątek kotny w Kawiarence. Tam piszą zakręcone i zakręceni na punkcie kwiatów i kotów (oraz równie miłych innych żyjątek)  - jednocześnie, bo to się naprawdę daje (no, prawie do końca  ) pogodzić. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kawoha
Nowicjusz
|
 |
« Odpowiedz #6 : Czerwiec 16, 2009, 22:46:53 » |
|
Witaj!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kawa
Nowicjusz
|
 |
« Odpowiedz #7 : Czerwiec 17, 2009, 07:03:08 » |
|
jednocześnie, bo to się naprawdę daje (no, prawie do końca  ) pogodzić.  A ja Ci mówię, że prędzej czy później (w zależności od determinacji opiekuna) koty wygrają  I znowu pewnie za jakiś czas napiszę: A Nie Mówiłam?  Zakręcona na punkcie roślin zupełnie nie jestem, chociaż lubię, ale staram się poznać, szczególnie balkonowe i działkowe, bo domowe odpadają jednak definitywnie. Dzięki wszystkim za powitanie!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ursbak
Aktywny

Podlasie
|
 |
« Odpowiedz #8 : Czerwiec 17, 2009, 07:04:36 » |
|
Witaj...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Aga2
Aktywny

Agnieszka kujawsko-pomorskie
|
 |
« Odpowiedz #9 : Czerwiec 17, 2009, 07:31:47 » |
|
Witam  to balkonik w tym roku będzie ukwiecony, lawenda też na balkonie by mogła być -pachnie pięknie
|
|
|
|
|
|
"Gdyby pszczoły zniknęły z powierzchni planety, ludziom pozostałoby cztery lata życia . Bez pszczół nie ma zapylania, a więc też roślin, zwierząt i ludzi" A Einstein.
|
|
|
|
Krystal
|
 |
« Odpowiedz #10 : Czerwiec 17, 2009, 09:19:28 » |
|
Jejku, właśnie - w tym zaaferowaniu powitaniem zapomniałam o tej lawendzie  - nabądź sobie też na balkon, jeśli tylko masz słoneczny. Piękny zapach gwarantowany 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
soleil2205
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #11 : Czerwiec 17, 2009, 10:24:01 » |
|
Witam serdecznie! 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ReO
Nowicjusz
|
 |
« Odpowiedz #12 : Czerwiec 17, 2009, 11:42:46 » |
|
Witam Serdecznie. Zapewniam Cię że znajdziesz ogrom potrzebnych wiadomości. Pozdrawiam 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kawa
Nowicjusz
|
 |
« Odpowiedz #13 : Czerwiec 17, 2009, 12:48:15 » |
|
Lawenda na balkonie być! I kobea być i ziółka. Aha, w charakterze rośliny pnącej zanabyłam dwa ogórki. I się pną takoż!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
makosz11
|
 |
« Odpowiedz #14 : Czerwiec 17, 2009, 21:22:23 » |
|
Witamy sąsiadkę i jej kociaki.
|
|
|
|
|
|
Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi : iść przez życie nie czyniąc hałasu. 
|
|
|
kawa
Nowicjusz
|
 |
« Odpowiedz #15 : Czerwiec 17, 2009, 22:18:31 » |
|
O rany julek!!! To Ty? Twórczyni świetnych obrazków?? Masz kota od Mirki?? Boszzz, świat jest jednak malusieńki. Byłam dwa razy u Ciebie z Mirką  )))
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
makosz11
|
 |
« Odpowiedz #16 : Czerwiec 19, 2009, 10:07:52 » |
|
O,masz! Kto by pomyślał że spotkamy się właśnie tutaj ? To ja,to ja z moim Niuniusiem, najtrafniej wybranym kotem przez Mirkę 
|
|
|
|
|
|
Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi : iść przez życie nie czyniąc hałasu. 
|
|
|
stargazer
Aktywny

wielkopolska
|
 |
« Odpowiedz #17 : Czerwiec 19, 2009, 19:03:40 » |
|
Witaj Kawko Ja mam dwa futrzaki kociaste i kolekcję roślin ciągle powiększającą się  No ale jakoś daję radę to pogadać - kociaki powoli uczą się omijać rośliny na parapecie, bo niestety, ale mimo wszystko miejsce i dla kociastych trzeba zostawić  Na pewno wiele się tu dowiesz bardzo ciekawych i pożytecznych rzeczy Pokaż zdjęcia ogrodu i ukwieconego balkonu, bom mocno ciekawa wyglądu 
|
|
|
|
|
|
Mężczyźni i psy nigdy nie zrozumieją, co kobiety widzą w kotach.
|
|
|
|
Krystal
|
 |
« Odpowiedz #18 : Czerwiec 19, 2009, 20:36:50 » |
|
No proszę, no proszę  Kawa zna Jagódkę, a Jagódka zna Kawę  Kawa, czemu mi nie mówiłaś, że widziałaś sobowtóra Erwina?... No dobra. Koty swoją drogą, ale masz już te ogórki?... Czy może już się kiszą na małosolniaczki? 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
makosz11
|
 |
« Odpowiedz #19 : Czerwiec 19, 2009, 21:56:11 » |
|
Krysiu, Kasia mi go przywiozła z Mirką T.  Miki przyjechał z posagiem - worki wełenek nim były jak przystało na prawdziwego kota takiej" igły z nitką "jaką ja jestem  Świat jest faktycznie jedną wielką wioską...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
cymric
|
 |
« Odpowiedz #20 : Czerwiec 19, 2009, 22:00:07 » |
|
Kawa jak to nie można pogodzić  Ja mam 200 doniczek i 4 1/2 kota /jeden mały i na tymczas, więc liczę za pół/  Wszystko się da  Witaj 
|
|
|
|
|
|
Forum rządzi,forum radzi,forum nigdy Cię nie zdradzi.  Jestem Asia 
|
|
|
|