Forum ogrodnicze FloraForum.pl
Internetowe forum o kwiatach w domu, na balkonie
i w ogrodzie ... Zapraszamy do dyskusji
logo
FloraForum.pl poleca:
Katalog firm ogrodniczych

Forum Ogrodnicze FloraForum.pl
Maj 24, 2012, 03:41:43
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności:
Strony: « 1 2 3   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: konia kwiaty ulubione  (Przeczytany 5262 razy)
soleil2205
Aktywny
**

« Odpowiedz #60 : Sierpień 05, 2009, 12:30:04 »

Zazdrośnik z niego Laughing Poczekaj aż się zaprzyjaźnią, będziesz mieć dwóch rozbójników  Laughing

Katarzyna
Gaduła

« Odpowiedz #61 : Sierpień 05, 2009, 13:18:19 »

Może z czasem się przyzwyczai Confused chociaż ja musiałam wydać 2.5 letniego owczarka  Sad
Syn chodził do gimnazjum , a ten niezbyt przepadał za dziećmi i zaczął powarkiwać na niego  Sad
Rodzice też nie przepadali za dziećmi więc może to jakieś zboczenie genetyczne  Sad Confused

konisko
Nowicjusz
*

« Odpowiedz #62 : Sierpień 06, 2009, 11:49:37 »

Królewna Fiona jest najukochańszą i najcierpliwszą psiną jaką znam  Very Happy  Dzieci ubóstwia i pozwala im na wszystko:

Z wyrozumiałością podeszła do lokatorów, którzy zamieszkali w swoich domkach:

Pusia

Wojtek

Topik

Fiona ujeżdżana przez Zolę

Z Tośkiem jest inaczej, wszędzie chodzi, zagląda jej do miski i łasi się do jej ukochanego pana. Jednak widzę z dnia na dzień poprawę stosunków w relacji pies-kot  Smile

Post dołączony: [time]Thu Aug  6 13:26:21 2009[/time]
A oto mój "najnowsiejszy" nabytek Idea tyle, że będzie stał na balkonie:

Jest to jedyny kwiatek w mojej "kolekcji", który kwitnie  Razz (pewnie dlatego, że jest nowy  Confused).

Oglądając kwitnące piękności innych forumowiczek płakać mi się chce, że moje się tylko zielenią  Sad

Kochane koleżanki, podpowiedzcie, które roślinki łatwo doprowadzić do kwitnienia!?

Katarzyna
Gaduła

« Odpowiedz #63 : Sierpień 06, 2009, 14:42:23 »

Aniu śliczne foteczki > rzeczywiście istna idylla jeszcze tylko ptaszka brakuje  Smile

krysp50
Gaduła

Wielkopolska 7a

« Odpowiedz #64 : Sierpień 07, 2009, 01:01:03 »

Very Happy Shocked Shocked Będę tu często wracać do Twoich paprotek  Smile , niektóre widzę pierwszy raz  Very Happy Shocked Mam dopiero 4  różne i próbuję z 3-ma nowymi. Podziwiam, bo jednak ciemnotkę już dwa razy ukatrupiłam  Mad , teraz próbuję adiantum, ale inne od Twojego.
Pozostałe kwiaty masz również piękne, ale na nich znam się mniej  Smile
 Za to "dwunożne" i "czteronożne" - wspaniałe  Very Happy Very Happy  Zola - to szczurkowa  Confused

Pozdrawiam
Krysia
konisko
Nowicjusz
*

« Odpowiedz #65 : Sierpień 07, 2009, 11:53:46 »

Smile Dziękuję za słowa uznania, przekazałam komu trzeba  Smile

Zola to biały szczurek z czerwonymi oczkami. Nigdy mi się takie nie podobały, ale Zolka to niezwykle mądre stworzonko, bardzo przyjacielskie i jej wygląd przestał mi przeszkadzać  Smile

Tak ogólnie to ja jestem takim "przygarniaczem" niechcianych zwierzaczków, za co one odwdzięczają się przywiązaniem i mam z tego tytułu wielką satysfakcję   Smile

Jeśli chodzi o paprotki to uwielbiam je właśnie za ich różnorodność. Mam 30 różnych paproci, z których każda ma inne liście. I ciągle poszukuję następnych  Razz A do tego jeszcze mają taki dobry wpływ na otoczenie  Smile

Uznałam, że skuszę się na obsadzenie paprotkami ogrodowymi mojego balkonu. Chociaż mam obawy, czy mi się to uda, bo mój mąż ma swoje plany co do przestrzeni balkonu  Smile

kwiatolek
Aktywny
**

« Odpowiedz #66 : Sierpień 07, 2009, 12:37:40 »

Na pewno mają dobry wpływ. nie wiem czy ktoś widział np. przedszkole bez paproci. U mnie w pracy na każdej sali jest kilka  i pięknie rosną. Smile

konisko
Nowicjusz
*

« Odpowiedz #67 : Sierpień 07, 2009, 15:13:31 »

Paulinko, mój synuś od września idzie do przedszkola, więc będę mogła zobaczyć te paprotki  Very Happy
Może znajdę takie jakich nie mam  Smile
Na razie to mi skóra cierpnie na samą myśl o rozstaniu  Sad

kwiatolek
Aktywny
**

« Odpowiedz #68 : Sierpień 07, 2009, 15:32:59 »

Aniu domyślam się jakie masz mieszane uczucia, ale wierz mi będzie dobrze.  Smile Nie raz widziałam trudne rozstania, ale to tylko kwestia czasu i zdrowego podejścia mamy do nowej sytuacji dla dziecka.
Jak sobie przypomnę moje początki na maluchach.  Smile  Jako świeżo upieczony nauczyciel. Shocked

Z moich obserwacji dzieciom potrzeba dać czas na przyzwyczajenie się. U nas to trwało około 2 tygodnie, kiedy dzieci trochę płakały na leżakach.

Będzie ok.

Jeśli chodzi o paprotki to raczej same zwykłe paprotki bez żadnych rarytasów.

konisko
Nowicjusz
*

« Odpowiedz #69 : Sierpień 10, 2009, 11:15:23 »

Mam świadomość, że to ja muszę uporać się z kwestią rozstania   Sad Dzieci szybciej dostosowują się do zmian  Smile Tym bardziej, że to dla jego dobra  Very Happy Pójście do przedszkola pozwoli mojemu łobuzowi nauczyć się wielu potrzebnych czynności, a co ważniejsze funkcjonować wśród innych. Będę twarda  Cool

Babcia_Wisia
Nowicjusz
*

« Odpowiedz #70 : Sierpień 15, 2009, 16:22:37 »

Witam serdecznie.
Kuchenna zielenina suuuuuper.O zwierzyńcu same superlatywy.
Dom pełen roślin to szczęśliwy dom.
Pozdrawiam serdecznie-Wisia

Nie wszystko złoto co się świeci....

Ps. Pozdrowienia z zielonego... Smile
majakal
Aktywny
**

« Odpowiedz #71 : Sierpień 15, 2009, 16:40:33 »

Wspaniala kolekcja roslin zielonych. Z kwitnacych polecam fiolki afrykanskie, raczej nie sprawiaja problemow, a dlugo i pieknie kwitna. Czworonogi milutkie, a najwazniejsze, ze zyja zgodnie pod jednym dachem.
konisko
Nowicjusz
*

« Odpowiedz #72 : Sierpień 20, 2009, 13:08:15 »

Dziękuję za odwiedziny i miłe słowa oraz za podpowiedź w sprawie "kwitnących"  Very Happy.
Już od jakiegoś czasu tak się "czaję" na fiołeczki  Smile Zastanawiam się tylko, czy one potrzebują dużo światła?

majakal
Aktywny
**

« Odpowiedz #73 : Sierpień 20, 2009, 13:16:04 »

Raczej tak.
kwiatolek
Aktywny
**

« Odpowiedz #74 : Sierpień 20, 2009, 14:47:53 »

A ja zawsze uważałam, że nie potrzebują dużo słońca. Confused U mnie stoją na oknie północnym, które dodatkowo zasłania drzewo. Co prawda nie kwitną cały rok. Tylko na wiosnę i latem. Zimą zapadają w sen zimowy. Smile

majakal
Aktywny
**

« Odpowiedz #75 : Sierpień 20, 2009, 15:49:32 »

Nie toleruja ostrego slonca, ale swiatlo miec musza.
konisko
Nowicjusz
*

« Odpowiedz #76 : Sierpień 21, 2009, 07:41:49 »

I tu jest problem  Sad Nie wiem, czy będę w stanie znaleźć im dobre stanowisko do kwitnienia  Sad

Dinda
Aktywny
**

« Odpowiedz #77 : Sierpień 22, 2009, 20:56:04 »

U mnie świetnie rosną na północnym parapecie.Twoje zwierzaki rozbawiły mnie do łez Smile.
Polanka
Gaduła

« Odpowiedz #78 : Sierpień 22, 2009, 21:03:42 »

Aniu, fantastyczna, zharmonizowana grupa wszelkiej maści zwierzątek Very Happy Podziwiam takie domy, gdzie miejsce znajdują kwiaty, zwierzęta... no i ludzie rzecz jasna Wink Smile Z kwitnących na północnym oknie mam skrętniki, falki, gardenię i fiołki właśnie. Kiedyś też miałam tylko "zielone", bo jedyny słoneczny parapet zajmowały kaktusy i sukulenty. Okazało się, że i północne okna dają radę kwitnącym. Nie opieraj się, spróbuj, zresztą forum hipnotyzuje i już niebawem parapet Ci się zakwieci kwitnącymi, zobaczysz Laughing Very Happy

Czujące istoty są niezliczone jak przestrzeń. Oby każda z nich bez trudu urzeczywistniała naturę swego umysłu.
kwiatolek
Aktywny
**

« Odpowiedz #79 : Sierpień 23, 2009, 06:39:25 »

Aniu ja na północnym oknie mam właśnie skrętniki, fiołki, paprocie i calathee. Więc myślę, że jest sporo roślin które możesz na nim umieścić. Pozdrawiam Smile

Strony: « 1 2 3   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: