|
BASIA TEL
|
 |
« : Czerwiec 01, 2009, 14:07:17 » |
|
Witam , wszystkich serdecznie  Długo zwlekałam by kontynuować , swój wątek ogrodowy  zapuściłam go mocno....po różnych sprawach forumowych , ale przełamałam się w końcu  ...wielka zasługa , mojej wirtualnej " przyjaciółki " Zeni i bardzo jej dziękuję , za wsparcie , za nie strudzoną zachętę  To zaczynam , wiosna u mnie zleciała szybko , była raczej chłodna , myślę , że tak , jak u wszystkich     Post dołączony: Czerwiec 01, 2009, 12:13:05
Cd..fotek       Post dołączony: Czerwiec 01, 2009, 13:16:06
      Post dołączony: Czerwiec 01, 2009, 14:19:22

|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 01, 2009, 14:19:27 wysłane przez BASIA TEL »
|
|
|
|
|
|
zenia
|
 |
« Odpowiedz #1 : Czerwiec 01, 2009, 14:50:13 » |
|
Basiu..no, nie. Zapuścić wątek z tak pięknymi kwiatkami. Masz ich bardzo dużo i to różnorodnych...pięknych. Teraz tylko wklejaj i nam pokazuj  chcemy oglądać twoją piękną działeczkę, i zachwycać się twoimi pięknym kwiatkami. Masz się czym pochwalić. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
BASIA TEL
|
 |
« Odpowiedz #2 : Czerwiec 01, 2009, 15:30:12 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
zenia
|
 |
« Odpowiedz #3 : Czerwiec 01, 2009, 19:29:14 » |
|
Basiu.......cudowne zdjęcia potrafisz robić, ja jeszcze do takiej perfekcji nie doszłam i pewnie nie prędko dojdę. Piwonie piękne..dlaczego u mnie tak pięknie nie kwitną. Bardzo ładne także pełniki, no i cała reszta. Jestem zachwycona. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
lidka
Aktywny

Podkarpacie 6a
|
 |
« Odpowiedz #4 : Czerwiec 01, 2009, 20:11:01 » |
|
Powiem tylko tyle,jak zawsze pięknie.
|
|
|
|
|
|
Nie płacz w liście,nie pisz że los ciebie kopnął, nie ma sytuacji na ziemi bez wyjścia, kiedy Bóg drzwi zamyka-to otwiera okno... ks.Jan Twardowski
|
|
|
haw5
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #5 : Czerwiec 01, 2009, 21:11:38 » |
|
Moja ulubiona myszka....  Basiu,co to jest, to czerwone pod kremowym tulipanem. Cudo.
|
|
|
|
|
|
Nie ma geniuszu bez ziarna szaleństwa/Arystoteles/
Krystyna
|
|
|
Margola
Nowicjusz
6b - Opolszczyzna
|
 |
« Odpowiedz #6 : Czerwiec 01, 2009, 21:28:06 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
BASIA TEL
|
 |
« Odpowiedz #7 : Czerwiec 02, 2009, 07:00:48 » |
|
Witajcie  Dziękuję , ze wpadłyście , czasem człowiek ma jakieś ...przesilenia i ciężko się pozbierać  Odpowiadam po kolei... haw5  pod kremowym tulipanem , nie sprekelia Margola piwonię nabyłam na początku wiosny , w Toruniu , na targach , juz przekwitła, wiem tylko , że potrzebne zacisze i pół słońce , bo kwiaty na słonku wyginają się do ziemi , liście ma koperkowe i trzeba uważać , przy wsadzaniu , nie za płytko i nie za głęboko 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mamusia45
|
 |
« Odpowiedz #8 : Czerwiec 02, 2009, 07:08:10 » |
|
Ja też się cieszę ,że wróciłaś .Śliczna kolekcja lewizji ,ja to bym się do Ciebie uśmiechnęła o kawałeczek.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
BASIA TEL
|
 |
« Odpowiedz #9 : Czerwiec 02, 2009, 07:18:58 » |
|
Witaj mamusia45 , nie ma sprawy , teraz jeszcze kwitną , jedna pomarańczowa , od początku jest samotnica , nie ma rozłogów , ta czerwona , to faktycznie szaleje , różo-fiolet ...to zakup tegoroczny, będzie się rozchodzić , już widać 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
JOANNA
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #10 : Czerwiec 02, 2009, 09:21:46 » |
|
Basiu piękne masz roślinki w ogródeczku  u mnie też będzie kwitła sprekelia, tylko, że w doniczce na balkonie 
|
|
|
|
|
|
Życzę miłego dnia - Asia
|
|
|
|
BASIA TEL
|
 |
« Odpowiedz #11 : Czerwiec 02, 2009, 18:25:01 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Aga2
Aktywny

Agnieszka kujawsko-pomorskie
|
 |
« Odpowiedz #12 : Czerwiec 02, 2009, 19:16:31 » |
|
Szczególnie pięknej urody ciemiernik ,mój jakiś taki zielony cały  Pełnik, piwonia z drobnym listkiem super. Kępy lewizji -to już wyższa szkoła jazdy , aż strach się za to cudo zabierać - Brawo
|
|
|
|
|
|
"Gdyby pszczoły zniknęły z powierzchni planety, ludziom pozostałoby cztery lata życia . Bez pszczół nie ma zapylania, a więc też roślin, zwierząt i ludzi" A Einstein.
|
|
|
goll
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #13 : Czerwiec 02, 2009, 20:24:41 » |
|
Basia napisała,że wiosna była zimna.Po jej zdjęciach tego nie widać.Bardzo mi się spodobała piwonia, ja ją widziałam na kiermaszu w Krakowie,ale cena mnie skutecznie odstraszyła. Basiu ,nie pomyśl sobie ,że się mądrzę,ale to żółte to nie pełnik,to jest rozłogowy ,pełny kaczeniec.Mam i jego i pełnika więc widzę różnicę,gdybyś chciała to pełnika kawałek wyślę.
|
|
|
|
|
|
Lucyna strefa 6b świętokrzyskie
|
|
|
|
BASIA TEL
|
 |
« Odpowiedz #14 : Czerwiec 02, 2009, 20:32:18 » |
|
Goll ....jakże ci jestem wdzięczna ,,,,za te nazwę , ile się naszukałam i z wielkimi oporami , podpisałam , jak podpisałam ....bardzo ci dziękuję , wcale tak nie pomyślałam, właśnie się ucieszyłam  Poprawię nazwę...ale tu zostanie tak jak jest.....i wszystkich wprowadzi w błąd  Jest problem , pod tą nazwą , u mnie , liście są inne i kwiaty  ...
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 02, 2009, 20:44:58 wysłane przez BASIA TEL »
|
|
|
|
|
|
mamusia45
|
 |
« Odpowiedz #15 : Czerwiec 02, 2009, 21:26:59 » |
|
Basiu ,a mogłabyś zrobić zdjęcia z perspektywy?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
nowira
|
 |
« Odpowiedz #16 : Czerwiec 02, 2009, 21:42:45 » |
|
Nie widziałam jeszcze piwonii o koperkowych listkach, bardzo mi się podoba 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
BASIA TEL
|
 |
« Odpowiedz #17 : Czerwiec 03, 2009, 06:32:15 » |
|
Basiu ,a mogłabyś zrobić zdjęcia z perspektywy?
 tzn  i jakich zdjęć 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
cymric
|
 |
« Odpowiedz #18 : Czerwiec 03, 2009, 07:13:54 » |
|
Piękny ogródek  Szachownice cudowne/mam do nich słabość/,podobnie jak koperkowa peonia.Widziałam ją u nas na kiermaszu ogr. ,ale chcieli za roślinę ponad 100 zł  .
|
|
|
|
|
|
Forum rządzi,forum radzi,forum nigdy Cię nie zdradzi.  Jestem Asia 
|
|
|
|
mamusia45
|
 |
« Odpowiedz #19 : Czerwiec 03, 2009, 09:06:45 » |
|
Takie na których są widoczki całej rabatki ,łącznie z jej kształtem.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
BASIA TEL
|
 |
« Odpowiedz #20 : Czerwiec 03, 2009, 13:37:47 » |
|
 ,,, Cymric , nawet bym nie dała tyle  ...moja kosztowała 20 zeta , zakup w donicy , już z pięknymi korzeniami ,w pąkach była  tak wyglądała 
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 03, 2009, 13:39:52 wysłane przez BASIA TEL »
|
|
|
|
|
Mania
Aktywny

Zamojszczyzna - strefa 6a
|
 |
« Odpowiedz #21 : Czerwiec 03, 2009, 13:58:14 » |
|
U mnie były po 40 zł, ale się spóźniłam.  Mają być dopiero w następnym sezonie. Pan, który je sprzedawał powiedział, że rozeszły się w jeden dzień, jak świeże bułeczki.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Miiriam
Gaduła

Pozostawić ciepły ślad ... Bernadka z Małopolski
|
 |
« Odpowiedz #22 : Czerwiec 03, 2009, 14:46:29 » |
|
I ja trafiłam tutaj na spacerek - Super roślinki - a ja szczególnie dziękuję za podpisy ... wielu nazw moich roslinek nie znam i uczę się podpatrując wasze zieloności Ale masz ładny wybór roślin - Basiu  A taką piwonię to pierwszy raz w życiu widzę Piękna
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 03, 2009, 14:48:23 wysłane przez Miiriam »
|
|
|
|
|
hlavin
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #23 : Czerwiec 03, 2009, 15:29:00 » |
|
Witaj Basiu Kwiecie w ogródku jest piękne ale piwonia i te koperkowe listki cudo  można powiedzieć dwa w jednym kwiat dla oczu a koperek do zupki 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
gosiap
Aktywny

zielone jest piękne
|
 |
« Odpowiedz #24 : Czerwiec 03, 2009, 15:50:06 » |
|
Basiu..no, nie. Zapuścić wątek z tak pięknymi kwiatkami. Masz ich bardzo dużo i to różnorodnych...pięknych. Teraz tylko wklejaj i nam pokazuj  chcemy oglądać twoją piękną działeczkę, i zachwycać się twoimi pięknym kwiatkami. Masz się czym pochwalić.  ... to samo co Zenia i dodam tylko, że BAAARDZO Cię nie było.
|
|
|
|
|
|
słoneczne buziaki GosiaP
|
|
|
|
cymric
|
 |
« Odpowiedz #25 : Czerwiec 03, 2009, 15:50:32 » |
|
Dopiero teraz doczytałam początek  Jak to Basiu zaniechać ogródka i prezentacji,kiedy masz tyle do pokazania?  Powiedz lepiej,czy wiesz jak się nazywa ta biała szachownica? 
|
|
|
|
|
|
Forum rządzi,forum radzi,forum nigdy Cię nie zdradzi.  Jestem Asia 
|
|
|
|
BASIA TEL
|
 |
« Odpowiedz #26 : Czerwiec 04, 2009, 17:25:33 » |
|
Biała szachownica , kostkowa Wszystkim dziękuję za odwiedziny i pochwały , kochane jesteście Goll...jest nazwa , tej bylinki z żółtymi kwiatkami , co ja nieprawidłowo podałam nazwę , twoja , tez nie jest prawidłowa , wklejam zdjęcie jeszcze raz , prawidłowo podpisane , społeczność internetowa jest , nie do zastąpienia  
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 04, 2009, 17:27:45 wysłane przez BASIA TEL »
|
|
|
|
|
goll
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #27 : Czerwiec 04, 2009, 17:33:06 » |
|
No i właśnie,nawet sprzedawcy,jak mój sprawdzony mogą się mylić.Pod taką nazwą mi sprzedał. A w którymś Kwietniku wycztałam,że górski..
|
|
|
|
|
|
Lucyna strefa 6b świętokrzyskie
|
|
|
|
zenia
|
 |
« Odpowiedz #28 : Czerwiec 05, 2009, 06:51:06 » |
|
Basiu, serwujesz nam bardzo ładne kwiatki. Spodobał mi się ten żółciutki jaskier. Czy to bylinka?...bo takie najbardziej lubię, z wygody. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
BASIA TEL
|