krufka
Aktywny

|
 |
« : Maj 31, 2009, 20:00:46 » |
|
Chociaż hoje zawładnęły mym sercem,umysłem i portfelem,resztki rozsądku podpowiadają mi,że są jeszcze i inne rośliny. Fiołki Teraz wszystkie trzy zaczęły kwitnąć  ,dlatego z przyjemnością pochwalę się nimi,zwłaszcza,że są ze mną od 2-3 lat,a dopiero teraz ,po długiej przerwie ocknęły się  Ten fiołek nie kwitł 3 lata,zapomniałam jaki ma kolor.  Aktualnie mam jeszcze wiele,wiele fiołkowych maluszków,które uzyskałam od Forumowej Wróżki-planuję mojej Mamie przygotować małą kolekcję miniaturek,które bardzo lubi.Dlatego we wszystkich miejscach,gdzie można kupić kwiatki bacznie rozglądam się i....    Te fiołki miniaturki kupiłam w przecenie  .Obskubane byly niemilosiernie przez klientów,którzy postanowili ich jednak nie kupować  .Więc wzięłam te małe nieszczęścia,a one po prostu szaleją 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
emma
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #1 : Maj 31, 2009, 20:12:40 » |
|
Krufko śliczne fiołeczki  , a miniaturki przeurocze  .
|
|
|
|
|
|
Pozdrawiam.
|
|
|
goll
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #2 : Maj 31, 2009, 20:18:17 » |
|
Ten ostatni, oskubany bardzo ładny.
|
|
|
|
|
|
Lucyna strefa 6b świętokrzyskie
|
|
|
|
Lisa
|
 |
« Odpowiedz #3 : Maj 31, 2009, 20:18:44 » |
|
Odwdzięczają się za dobre serduszko!  Miniaturki przecudne! Będzie reszta? 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
krufka
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #4 : Maj 31, 2009, 20:39:20 » |
|
Na razie tylko tyle.Reszta grzecznie produkuje korzonki i nabiera krzepy.Ja to bardziej hojomaniaczka jestem,fiołki to tak przy okazji,z chęci znalezienia miniaturek dla Mamy.Ale jak tylko przez ten fiołkowy zielony gąszcz przedrze się jakiś tęczowy refleks-natychmiast zrobię zdjęcie.Będą i inne roślinki,tylko muszę odgrzebać fotki 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Dolli
|
 |
« Odpowiedz #5 : Czerwiec 01, 2009, 00:13:35 » |
|
Krufko, nareszcie znalazłam Twój wątek. Niecierpliwie czekam na roślinki mojej sąsiadki 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
JOANNA
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #7 : Czerwiec 01, 2009, 08:35:51 » |
|
Pomimo, że obskubane, kwiatuszki mają śliczne i odżyły u Ciebie 
|
|
|
|
|
|
Życzę miłego dnia - Asia
|
|
|
|
Marcia2405
|
 |
« Odpowiedz #8 : Czerwiec 01, 2009, 16:07:20 » |
|
One odwdzięczają Ci się za zabranie z tych okropnych masowo niszczących rośliny sklepów. Sądzę iż mają więcej kwiecia niż liści  Ja też pewnie bym się ucieszyła że ktoś dobry zabrał mnie do siebie i otoczył opieką.  Masz bardzo dobre serduszko
|
|
|
|
|
|
|
|
|
krufka
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #9 : Czerwiec 01, 2009, 20:57:27 » |
|
Dolli,bo ja ten wątek wczoraj dopiero założyłam.Reszta mojej reprezentacji roślinnej w dziale hojowym.Na razie na zdecydowane prowadzenie wysuwa się team Hoje,ale inni zawodnicy też godni uwagi,więc ich tu pokazuję.Pozdrawiam sąsiadkę. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Dolli
|
 |
« Odpowiedz #10 : Czerwiec 01, 2009, 21:11:00 » |
|
Sąsiadka biegnie do hojowego 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
luki1993pies
Aktywny

http://www.floraforum.pl/index.php/topic,12083.new
|
 |
« Odpowiedz #12 : Czerwiec 02, 2009, 13:45:04 » |
|
miniaturki Śliczne  Pięknie kwitną 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
krufka
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #14 : Czerwiec 02, 2009, 19:03:34 » |
|
Jeśli nie padnie mi maluszek jeden z drugim i rozrosną się trochę,to z przyjemnością się podzielę.Proszę się tylko przypomnieć za jakiś czas. Czy dopadnie mnie zafiołkowanie?Nie wiem.Czas pokaże.W głownej mierze myślałam o Mamie gromadząc ostatnio fiołki,ale pewnie będzie tak,że się z nią podzielę i część zostanie u mnie,a część powędruje do niej.  Dziękuję za ciepłe słowa i pozdrawiam.Justus Gadatus 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
krufka
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #15 : Czerwiec 13, 2009, 20:24:38 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
makosz11
|
 |
« Odpowiedz #16 : Czerwiec 13, 2009, 20:26:51 » |
|
Śliczne jak dla mnie. Jak to wszystko się nazywa?
|
|
|
|
|
|
Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi : iść przez życie nie czyniąc hałasu. 
|
|
|
krufka
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #17 : Czerwiec 13, 2009, 20:35:22 » |
|
Cierwony kwiotecek to jatropha.Podbity fioletem to ponoć jakiś gruboszek,w tle bij-zabij,nie wiem,pewnie coś w kierunku epphylum,ale nie wszystkie  .Brałam,ot tak,co najmarniejsze było.Na ostatnim zdjęciu ceropegia,zachorowałam na nią wczoraj,a dzisiaj udało mi się również i ją nabyć.I ona właśnie kwitnie,co z radością zayważyłam podczas szybkiej sesji zdjęciowej Post dołączony: Czerwiec 13, 2009, 20:39:56
I jeszcze to,żałuję,że nie cyknęłam w sklepiku fotki dorosłej,kwitnącej roslinki.Kwiaty ciemne,bordowe,wielkości groszku.Piękności,dlatego kupiłam szczepkę.To jakiś wilczomlecz chyba   Post dołączony: Czerwiec 13, 2009, 20:41:37  Kurczę,dopiero teraz na zdjęciu widzę niespodziankę-tam odbija z boku mała odnóżka 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
cymric
|
 |
« Odpowiedz #18 : Czerwiec 13, 2009, 20:49:33 » |
|
Jezzu dziewczyno zabiłaś mnie .To z fioletem to senecio /sprawdż w wątku jakie/,ceropegia woodii,euphorbia greenway/ten wilczomlecz/.Jatrophą mnie pogrążyłaś-BYŁY JESZCZE ? Jak boganego pojadę,opuszczę ślub brata,a pojadę.Mają czynne w niedziele? Te epi też od nich??????
|
|
|
|
|
|
Forum rządzi,forum radzi,forum nigdy Cię nie zdradzi.  Jestem Asia 
|
|
|
krufka
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #19 : Czerwiec 13, 2009, 21:10:00 » |
|
Jedź,powiem krótko,warto.Ja się na sukulentach nie znam,ale na odchodnym usłyszałam od Pani,która tam obslugiwała chwilowo,że jestem nieżle szurnieta na punkcie kwiatków  .No,jestem,fakt  .A to fioletowe było jedno jedyne.A jatrophy były i owszem,ale dwa razy droższe,niż ta,którą widzisz na fotce.Po prostu uparłam się,że chcę takie niewydarzone,bidne,z kąta.Wróciłam z takimi łupami,jeszcze tam kiedys pojadę.Na pewno.Wsio od nich.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
aniakrzyś
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #20 : Czerwiec 13, 2009, 21:11:34 » |
|
Spadłam z fotela na widok tej jatrophy  . Co za cudo o mamusiu  Też bym jechała już...ale gdzie Lublin  Krufko - super zakupki 
|
|
|
|
|
|
Jestem Ania
|
|
|
krufka
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #21 : Czerwiec 13, 2009, 21:16:28 » |
|
 O,a takiego gruboszka przywlokłam też stamtąd dla mojej wyemigrowanej sąsiadki,której ukatrupiłam jej osobiste drzewko szczęścia tej zimy.Nie jest jeszcze tak wielkie,jak denat,ale zważywszy,że kafle,na których stoi mają 35x35cm ,nie jest o wcale mikrus.Mam nadzieję,ze do jesieni trochę jeszcze podrośnie i nie bedę przed sasiadką bardzo świeciła oczkami. Przepraszam za bałagan na podłodze,ale u nas potwornie dzis wiało,a ja wróciłam o 20 i spieszyłam się,żeby robić fotki po jasnemu.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
krufka
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #23 : Czerwiec 13, 2009, 21:20:26 » |
|
Jeśli dobrze pamiętam,mówili,że kwitł na pomarańczowo.Została jeszcze jedna doniczka tego.A czy ja mam te jagódki obrywać czy zostawić.To jadalne jest i ponoć bardzo smaczne,alem jeszcze nie kosztowała.Może najpierw dam mężowi 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
cymric
|
 |
« Odpowiedz #24 : Czerwiec 13, 2009, 21:25:24 » |
|
W środku są nasiona-kurczę może spróbować wysiać 
|
|
|
|
|
|
Forum rządzi,forum radzi,forum nigdy Cię nie zdradzi.  Jestem Asia 
|
|
|
krufka
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #25 : Czerwiec 13, 2009, 21:28:22 » |
|
Ja do nasion jestem lewa.Proszę o instrukcję prawidłowego postępowania.Potrzymam na roślince,jak długo trzeba będzie i w odpowiednim momencie wyślę Tobie do wysiania.Może tak być? Post dołączony: Czerwiec 13, 2009, 20:31:11
 A to od forumowej Wróżki.Pięknie się ukorzeniło,wczoraj posadziłam do ziemi. Dziękuję  Post dołączony: Czerwiec 13, 2009, 20:41:49
A co mi tam,pochwalę się jeszcze raz   .A to królewna w całej okazałości. Zdjęcie nie powala urodą,ale model intryguje
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Dolli
|
 |
« Odpowiedz #26 : Czerwiec 17, 2009, 19:48:40 » |
|
Krufko, ja też uwielbiam palmiarnię.  Często tam z mężem bywamy.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
krufka
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #27 : Czerwiec 18, 2009, 04:57:53 » |
|
Ja raz w roku.Ale sądzę,że teraz już będę chciała tam bywać częściej  .
|
|
|
|
|
|
|
|
|
myszorek
Aktywny

Kiełczów - strefa 7a
|
 |
« Odpowiedz #28 : Czerwiec 18, 2009, 07:05:11 » |
|
Nooooo niezłe zakupy w palmiarni  Jatropha świetne wygląda  Stamtąd nikt nie wychodzi z pustymi ręcami
|
|
|
|
|
|
|
|
|
luki1993pies
Aktywny

http://www.floraforum.pl/index.php/topic,12083.new
|
 |
« Odpowiedz #29 : Czerwiec 18, 2009, 09:36:42 » |
|
Śliczne  Super kolorek taki czerwony  A gdzieś widziałem w sklepie taką królewnę 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|