szondelka
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #30 : Maj 28, 2009, 10:35:39 » |
|
Gdybym mogła prosic to w takim zestawie -caudata -Sp.Sabah - 2 x curtisi Z góry serdeczne dzięki
|
|
|
|
|
|
DZIECI POWINNY CHOROWAĆ TYLKO NA ZABAWKI Pozdrawiam Bożena
|
|
|
|
Lisa
|
 |
« Odpowiedz #31 : Maj 28, 2009, 10:37:48 » |
|
Ryzyko zawsze jest, ale spróbować można. Zobaczymy co wyjdzie. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kubulinka
Rezydent

Poznań ; 7a
|
 |
« Odpowiedz #32 : Maj 28, 2009, 10:41:50 » |
|
Ja nad caudatą też myślałam... Ale chcę się zamknąć w ok 150zł 
|
|
|
|
|
|
"Ludzie bowiem to anioły bez skrzydeł, i to jest właśnie takie piękne, urodzić się bez skrzydeł i wyhodować je sobie..."
Jose Saramago
|
|
|
|
toska
|
 |
« Odpowiedz #33 : Maj 28, 2009, 10:46:06 » |
|
w sumie z kasą nie ucieknę bo z 30 osób ma mój adres do wiezienia sie nie wybieram bo mam dzieci na wychowaniu . Jedyne ryzyko to to że sie nie dostanie togo co zamawialo tylko zwrot kasy .
Więc proszę mi napisać gdzie tu ryzyko .
Moim zdaniem chcialam być mila ale w sumie nie muszę , moze jak zawsze głupia i naiwna chcialam by inni nie czuli sie skrzywdzeni tym że tylko wybrani dostąpili zaszczytu . Jesli ktos widzi ryzyko to proszę NIE BRAĆ UDZIAŁU W ZAMÓWIENIU !!!
|
|
|
|
|
|
Będę w raju już za 13 dni
|
|
|
kubulinka
Rezydent

Poznań ; 7a
|
 |
« Odpowiedz #34 : Maj 28, 2009, 10:48:13 » |
|
Tosiu, ja sądzę, że nie o to chodziło PEli.  Bardzo się cieszymy, że zdecydowałaś się zorganizować zamówienie u Hojnego. I na pewno każdy, kto prosi Cię o kupno hojek jest Ci bardzo wdzięczny. Więc się nie denerwuj tylko rób na spokojnie listę do wysłania. 
|
|
|
|
|
|
"Ludzie bowiem to anioły bez skrzydeł, i to jest właśnie takie piękne, urodzić się bez skrzydeł i wyhodować je sobie..."
Jose Saramago
|
|
|
|
Aga1
|
 |
« Odpowiedz #35 : Maj 28, 2009, 10:48:31 » |
|
Kiedy Ci wysłać kasę?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kubulinka
Rezydent

Poznań ; 7a
|
 |
« Odpowiedz #36 : Maj 28, 2009, 10:49:24 » |
|
Dobre pytanie  Kiedy będziesz dokładnie u Hojnego?
|
|
|
|
|
|
Jose Saramago
|
|
|
Majoki
Gaduła

6a - Mazury/6b-Wawa
|
 |
« Odpowiedz #37 : Maj 28, 2009, 10:50:49 » |
|
Basiu,jak pisałam wcześniej,wybrałam jedną. Carnosa-bicolor 80kc. dwie sztuki Napisz mi ,proszę ile mam wysłać kasy i kiedy.
U niego ta hoja wygląda jak compacta i na takiej mi zależy-co robić????
|
|
|
|
|
|
Są takie chwile w życiu żółwia,że musi komuś dać w mordę. (Andrzej Mleczko) Jolka
|
|
|
mulatka
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #38 : Maj 28, 2009, 10:53:23 » |
|
Proszę o dane do przelewu na pw ,zaraz wpłacę pieniążki. Tosiu jeszcze raz DZIĘKUJĘ 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kubulinka
Rezydent

Poznań ; 7a
|
 |
« Odpowiedz #39 : Maj 28, 2009, 10:55:51 » |
|
A nie lepiej poczekać, aż Hojny odeśle wiadomość co ma a czego nie? Bo tylko Tosi problemu narobimy jak powpłacamy a ona będzie musiała zwroty robić... 
|
|
|
|
|
|
Jose Saramago
|
|
|
Sirga
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #40 : Maj 28, 2009, 11:10:34 » |
|
Ja bym prosiła tylko o h.curtisii  marzy mi się od dawna  i Hoya bella (panašovaná) do kiedy wpłacamy pieniążki ? to są ceny za malutkie sadzonki czy też takie podrośnięte ?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Lisa
|
 |
« Odpowiedz #41 : Maj 28, 2009, 11:14:42 » |
|
Więc proszę mi napisać gdzie tu ryzyko . Pisząc o ryzyku miałam na myśli że nie zawsze starczy szczepek dla wszystkich lub się coś nie przyjmie.  Zwykłe ryzyko zakupu na odległość jakie często wszyscy podejmujemy. Nie posądzam Cię o kryminalne zapędy i jeśli Cię uraziłam to bardzo mi przykro.  Bardzo się cieszę że jest możliwość takiego zakupu bo sama jechać do Czech nie mam możliwości. Jeśli nadal mogę się przyłączyć to proszę o namiary na PW.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kubulinka
Rezydent

Poznań ; 7a
|
 |
« Odpowiedz #42 : Maj 28, 2009, 11:15:34 » |
|
Tu jest o tyle fajnie, że chyba wszystko jest ukorzenione. 
|
|
|
|
|
|
Jose Saramago
|
|
|
mulatka
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #43 : Maj 28, 2009, 11:16:05 » |
|
A nie lepiej poczekać, aż Hojny odeśle wiadomość co ma a czego nie? Bo tylko Tosi problemu narobimy jak powpłacamy a ona będzie musiała zwroty robić...  Kobulinko masz rację  Basiu czekamy na wiadomości od Ciebie  Post dołączony: Maj 28, 2009, 11:18:40
Kobulinko z tego co wiem Hojny ma spore ukorzenione sadzonki ,jeżeli czegoś brakuje daje nieukorzenione za połowę ceny ... Myślę więc sobie - tak czy siak starczy dla wszystkich 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kubulinka
Rezydent

Poznań ; 7a
|
 |
« Odpowiedz #44 : Maj 28, 2009, 11:25:07 » |
|
Okeeej  Już się cieszę 
|
|
|
|
|
|
Jose Saramago
|
|
|
|
toska
|
 |
« Odpowiedz #45 : Maj 28, 2009, 11:34:44 » |
|
Pieniądze dopiero tydzien przed wizyta u hojnego .
Pewne jest to że wizyta będzie po połowie czerwca ale musimy dogadać date bo on ma 14 czerwca wystawę kwiatów więc 13 ty odpada .
Teraz tylko zbieram zamowienia by mu je wysłac i by on mogł sprawdzić co będzie miał a co sie kończy .
Roślinki są ukorzenione ale jak nie ma ukorzenionej to za ta cene daje dwie sztuki nieukorzenionych albo jedną sztukę za połowę ceny .
Basia
Dziewczyny czy będzie Wam pasować wysyłka poleconym priorytetem w bąbelkowej kopercie i plastikowym pojemniku ?
Jak napisałam ja obejrzę roślinki i przeprowadzę selekcję a jak będą brzydkie to zwrócę kasę
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kubulinka
Rezydent

Poznań ; 7a
|
 |
« Odpowiedz #46 : Maj 28, 2009, 11:36:46 » |
|
Mi pasuje.  Ale zapłacić mogę dopiero 10 czerwca, wtedy mam wypłatę... 
|
|
|
|
|
|
Jose Saramago
|
|
|
|
Aga1
|
 |
« Odpowiedz #47 : Maj 28, 2009, 11:37:11 » |
|
Oczywiście. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
toska
|
 |
« Odpowiedz #48 : Maj 28, 2009, 11:39:10 » |
|
Teraz jesteśmy w trakcie rozpatrywania czy 20 czerwiec moze byc datą przyjazdu .
Wiec wplaty najwcześniej po 10 tym .
Basia
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
przemo7
|
 |
« Odpowiedz #49 : Maj 28, 2009, 11:39:39 » |
|
Ja chłopak  bym poprosił o: 1 x curtissii Z góry dziękuję i jak Basia przeczytała w moich myślach, wysyłka poleconym priorytetem w bąbelkowej kopercie i plastikowym (lub tekturowym) pojemniku.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kubulinka
Rezydent

Poznań ; 7a
|
 |
« Odpowiedz #50 : Maj 28, 2009, 11:40:39 » |
|
No to idealnie 
|
|
|
|
|
|
Jose Saramago
|
|
|
|
toska
|
 |
« Odpowiedz #51 : Maj 28, 2009, 11:49:17 » |
|
Wiec skoro część sie zgadza to tak będzie wysyłka w bąbelkach a roslinka w plastiku . Teraz prosze szukać aukcji z tanimi w miare dużymi pojemnikami , chyba że ktoraś z Wroclawianek kupi u siebie a ja je odbiore jakoś za 2 tygodnie i zwrócę kasę 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kubulinka
Rezydent

Poznań ; 7a
|
 |
« Odpowiedz #52 : Maj 28, 2009, 11:53:24 » |
|
|
|
|
|
|
|
Jose Saramago
|
|
|
|
toska
|
 |
« Odpowiedz #53 : Maj 28, 2009, 11:59:16 » |
|
Pojemnik fajny tylko chyba troszke za duży  No i cenowo najlepiej by tak do 3 - 4 zl wyszło juz z przykrywką , to sa mlode sadzonki i choc nie maleńkie to też nie wielkie i pojemnik 3 litry styknie na 5 sztuk  No i ja mam do ikei kawałek a jak bym mężowi powiedziała że musi mnie tam zawieźć to bym usłyszała że mam psychoze z tymi kwiatkami  Właśnie mąż powiedział przez telefon że sie dostosuje do każdego terminu jaki pasuje hojnemu byle to było w sobotę 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
przemo7
|
 |
« Odpowiedz #54 : Maj 28, 2009, 11:59:27 » |
|
Moja hoja może być w pudełku po lodach 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
toska
|
 |
« Odpowiedz #55 : Maj 28, 2009, 12:00:56 » |
|
Moja hoja może być w pudełku po lodach  Nie może byc w pudełku po lodach , bo u mnie w domu już wszyscy maja odruch wymiotny na słowo lody  Taką produkcje szczepek mialam że jedliśmy co dziennie litr lodow a teraz mamy obrzydzenie  Basia
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ewa123
Nowicjusz
|
 |
« Odpowiedz #56 : Maj 28, 2009, 12:12:10 » |
|
Witam, moje zamówienie:
Hoya Polyneura – 80 koron Hoya Curtisie – 100 koron Hoya Dietera – 120 koron Hoya Odorata – 100 koron ------------------------------ RAZEM: 400 koron
Dziękuję Basiu za możliwość zamówienia i chylę czoło, że Ci się chce to dla nas zrobić. pozdrawiam ciepło Ewa
|
|
|
|
|
|
Trzeba przemienić w radość wszystko, czego odmawia nam szczęście
|
|
|
sparkle
Nowicjusz
|
 |
« Odpowiedz #57 : Maj 28, 2009, 12:14:42 » |
|
Basiu a ja mogłabym się jeszcze podłączyć?  Jeśli tak to chciałabym loherii i polyneure 
|
|
|
|
|
|
Serdecznie pozdrawiam!!!! Magda
|
|
|
Sirga
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #58 : Maj 28, 2009, 12:24:14 » |
|
Moje dwie mogą być wysłane nawet w plastikowej butelce  też dobrze chronią przed uszkodzeniami 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
toska
|
 |
« Odpowiedz #59 : Maj 28, 2009, 12:27:38 » |
|
Moje dwie mogą być wysłane nawet w plastikowej butelce  też dobrze chronią przed uszkodzeniami  Jeśli ktoś jest chętny może mi wysłać pojemnik w którym mam mu przysłać hoye  Na pojemniku prosze napisać Nick i imię oraz nazwisko , dla chętnych adres podam na PW . Od razu zaznaczam że nie godzę sie wysylać roslinek w czymś co może ulec uszkodzeniu . Na mojej poczcie Wroclawskiej potrafili zgnieść metalowy pojemnik , dowody może podać Cymric Przemek tobie maleństwo wyślę chyba razem z hoyami od hojnego co Ty na to ?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|