myszorek
Aktywny

Kiełczów - strefa 7a
|
 |
« : Maj 07, 2009, 07:37:30 » |
|
Ojojoj...Daaawno do siebie nie zaglądałam  Zaczyna kwitnąć fiołeczek od Dobrej Wróżki   Misa z kroplikami  Zakupiłam jeszcze begonie i gloksynie. Już posadzone, zostało czekanie 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
PEla
|
 |
« Odpowiedz #1 : Maj 07, 2009, 09:14:46 » |
|
Fuksji nie podsadzę ponieważ ani dnia by się nie uchowały (za ludne miejsce  ). Mówisz, że to są kropliki, hmm ciekawe... 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
szulbe
|
 |
« Odpowiedz #2 : Maj 07, 2009, 09:50:19 » |
|
Myszorku, pomysł z misą kroplikową doskonały a same kropliki - śliczne  . Tylko trzeba na nie uważać, bo są bardzo lubiane przez mszyce i mączliki 
|
|
|
|
|
|
"Prowincja to stan umysłu, a nie miejsce na mapie". - I całe szczęście!
|
|
|
myszorek
Aktywny

Kiełczów - strefa 7a
|
 |
« Odpowiedz #3 : Maj 07, 2009, 10:01:45 » |
|
Razem z kroplikami rośnie jeszcze lobelia niebieska PElu - polecam, bo bardzo obficie kwitną, tylko tak jak szulbe napisała, robale  Ale i na tę okoliczność się ubezpieczyłam 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
gosiap
Aktywny

zielone jest piękne
|
 |
« Odpowiedz #4 : Maj 07, 2009, 10:37:45 » |
|
Fiołeczek przeuroczy  jeszcze mnie nie zafiołkowało ale jak patrzę na takie cudeńko to...nie wiem jak długo wytrzymam  . A kropliki mnie powaliły! Pierwszy raz widzę  Jednoroczne? Gdzie wyszukujesz takie roślinki  i czym zabezpieczyłaś od robali? Naszło mnie
|
|
|
|
|
|
słoneczne buziaki GosiaP
|
|
|
myszorek
Aktywny

Kiełczów - strefa 7a
|
 |
« Odpowiedz #5 : Maj 07, 2009, 10:48:57 » |
|
Gosiu, kropliki kupiłam na bazarku, po 2 zł  Fajne są, bo mają dużo kwiatów i nie są wymagające, a przed domem ładnie wyglądają  Na robale mam decis, mospilan i cośtam jeszcze. Mam nadzieję,że i w tym roku ominie mnie psikanie 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
gosiap
Aktywny

zielone jest piękne
|
 |
« Odpowiedz #6 : Maj 07, 2009, 10:52:23 » |
|
Dzięki  cenka fajna i nie spustoszy portfela 
|
|
|
|
|
|
słoneczne buziaki GosiaP
|
|
|
myszorek
Aktywny

Kiełczów - strefa 7a
|
 |
« Odpowiedz #7 : Maj 07, 2009, 10:54:53 » |
|
Pewnie,że fajna  Szkoda,że inne nie są w takiej cenie 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
myszorek
Aktywny

Kiełczów - strefa 7a
|
 |
« Odpowiedz #8 : Maj 14, 2009, 10:53:37 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Katarzyna
|
 |
« Odpowiedz #9 : Maj 14, 2009, 10:55:06 » |
|
Bugenwilla rewelacyjna  Reszta też śliczna
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
aneta_76
|
 |
« Odpowiedz #10 : Maj 14, 2009, 10:59:58 » |
|
Cuda, cuda szczególnie 2 pierwsze  Mniam, mniam 
|
|
|
|
|
|
Fiołki, hoye.
|
|
|
|
PEla
|
 |
« Odpowiedz #11 : Maj 14, 2009, 11:23:14 » |
|
Pewnie byłaś na giełdzie? Jeśli nie powiększyłaś etykiety  to wg moich wyliczeń maluszki mają ok 20 cm, tak? A jaki jest ich koszt?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
myszorek
Aktywny

Kiełczów - strefa 7a
|
 |
« Odpowiedz #12 : Maj 14, 2009, 11:50:30 » |
|
PElu rozszyfrowałaś mnie  Byłam na giełdzie. Poza domowymi kupiłam też azalię wielkokwiatową z pomarańczowymi kwiatami i 2 surfinie w wiszących doniczkach  A maluszki mają rzeczywiście ze 20cm, kosztowały 7zł za szt. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
zocha
Nowicjusz
|
 |
« Odpowiedz #13 : Maj 14, 2009, 13:24:52 » |
|
No śliczne.... Ja teraz choruję na storczyki, więc te mi się najbardziej podobają, gratuluję nowości 
|
|
|
|
|
|
m&m
|
|
|
gosiap
Aktywny

zielone jest piękne
|
 |
« Odpowiedz #14 : Maj 14, 2009, 19:38:59 » |
|
|
|
|
|
|
|
słoneczne buziaki GosiaP
|
|
|
myszorek
Aktywny

Kiełczów - strefa 7a
|
 |
« Odpowiedz #15 : Maj 14, 2009, 21:30:44 » |
|
Tych miniaturek od groma było, nikt ich nie chciał brać 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
PEla
|
 |
« Odpowiedz #16 : Maj 15, 2009, 07:56:44 » |
|
PElu rozszyfrowałaś mnie  Byłam na giełdzie. Ciężko się wybrać na giełdę ponieważ jestem niezmotoryzowana. Z dworca dostać się na Karmelkową chyba... Jak jeszcze pomyślę ile w związku z tym kwiatów nie będę mogła wziąć. Poza domowymi kupiłam też azalię wielkokwiatową z pomarańczowymi kwiatami i 2 surfinie w wiszących doniczkach  Znaczy się ukwiecasz również chałupkę na zewnątrz. Może pokażesz wielkokwiatową...?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
myszorek
Aktywny

Kiełczów - strefa 7a
|
 |
« Odpowiedz #17 : Maj 15, 2009, 08:02:47 » |
|
A od czego są zmotoryzowane forumki  Było krzyczeć  Azali zrobię zdjęcie portretowe jak mama w końcu zdecyduje się, gdzie ją wsadzić  Bo chodzi z doniczką po ogrodzie już drugi dzień
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
gosiap
Aktywny

zielone jest piękne
|
 |
« Odpowiedz #19 : Maj 15, 2009, 09:22:40 » |
|
Tych miniaturek od groma było, nikt ich nie chciał brać  O bosssiu  , wzięła bym wszystkie i najwyżej znajomym porozdawała. Niech też zachorują i przestaną mi się dziwić.
|
|
|
|
|
|
słoneczne buziaki GosiaP
|
|
|
Sirga
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #20 : Maj 15, 2009, 16:19:28 » |
|
Piękne zakupy  A zdradzisz mi gdzie się dokładnie znajduję ta giełda kwiatowa i w jakie dni ??
|
|
|
|
|
|
|
|
|
myszorek
Aktywny

Kiełczów - strefa 7a
|
 |
« Odpowiedz #21 : Maj 15, 2009, 16:25:06 » |
|
Już piszę... Giełda jest czynna codziennie,ale od g.8.00 mogą wejść klienci detaliczni, wcześniej tylko hurtownicy, no chyba,że wykupi się kartę.Największa giełda jest w czwartki, dużo nowych roślinek mają i dłużej czynne, bo w inne dni zdarza się,że już po 8 pozamykane mają stoiska. http://www.dchrs.com.pl/ na tej stronce jest mapka jak dojechać.Giełda jest zaraz koło Bielan Wr. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
gosiap
Aktywny

zielone jest piękne
|
 |
« Odpowiedz #22 : Maj 15, 2009, 16:29:20 » |
|
|
|
|
|
|
|
słoneczne buziaki GosiaP
|
|
|
Sirga
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #23 : Maj 15, 2009, 16:36:01 » |
|
No nie to ja mam pod samym nosem taką giełdę i nawet o tym nie wiedziałam  dziękuję ci bardzo za mapkę  a są na niej może jakieś hojki ? 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
myszorek
Aktywny

Kiełczów - strefa 7a
|
 |
« Odpowiedz #24 : Maj 15, 2009, 16:38:15 » |
|
Ostatnio były australis keyssi i calyciny po 10zł, wczoraj widziałam exotice i tricolor po 17zł,ale jak pytałam o cenę, to wszystkie zarezerwowane były  Hojki zdarzają się rzadko, niestety 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Sirga
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #25 : Maj 15, 2009, 16:50:27 » |
|
Szkoda  jak tylko mi wpadnie w łapki jakaś większa kaska do wsiadam w busa i jadę  kurcze najgorsze jest to że mam samochód i prawko ale jeszcze nie umiem na tyle dobrze jeździć żeby się tak daleko wypuszczać :/ też boję się jechać w okolice Wrocka autem bo moja psiapsióła miała poważny wypadek na krzyżówce (tir wymusił pierwszeństwo i wjechał w nią) i od tamtej pory mam taki dziwny lęk...no ale od czego są busy i autobusy  Myszorku jeszcze jak byś mi powiedziała jak dojechać z Wrocławia tam (np jakim autobusem) to byłabym ci bardzo wdzięczna 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
myszorek
Aktywny

Kiełczów - strefa 7a
|
 |
« Odpowiedz #26 : Maj 25, 2009, 11:14:55 » |
|
Dla odświeżenia...  Białasek dla mamy  Żółtek dla mnie  Skrętnik z listka, miał być ciemny bordowy, a tu...psikus  Tak dzisiaj wygląda inkarwilla  I kwitnąca róża - pomarańczowa wielkokwiatowa  I hojki wszystkie się puszczają 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mery
Gaduła

Lato, lato zostań dłużej...
|
 |
« Odpowiedz #27 : Maj 25, 2009, 11:43:37 » |
|
Żółtek-piegusek śliczny, ale to coś ogródkowego, inkarwilla, super wygląda  .
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
cymric
|
 |
« Odpowiedz #28 : Maj 25, 2009, 12:51:53 » |
|
Myszorku dotarł w końcu tłustoszek od Ciebie.Posadziłam najlepiej jak umiałam  ,korzenie ma takie małe i jeszcze te dolne liście podwinięte utrudniały operację.Podlewać od dołu przez podsiąkanie?Stoi na jasnym parapecie,nakryć go jogurtem dopóki się nie przyjmie?
|
|
|
|
|
|
Forum rządzi,forum radzi,forum nigdy Cię nie zdradzi.  Jestem Asia 
|
|
|
myszorek
Aktywny

Kiełczów - strefa 7a
|
 |
« Odpowiedz #29 : Maj 25, 2009, 12:57:29 » |
|
Jeju, dopiero dzisiaj  Dzwoniłam rano na pocztę do kierownika w sprawie zaginięcia przesyłek.Miał oddzwonić i ...  Wściekła jestem  Tłustosz w ogóle się płytko korzeni  Podlewa się wodą destylowaną do podstawki, a rozmnaża z listka na wilgotnym torfie
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|